Къде продавате домейни?

Moko

Well-Known Member
Здравейте всички! Надявам се това да е правилната секция. Имам няколко домейна, които влача години и ми се ще вече да продам. Къде продавате своите домейни? Премиум listing във Flippa или Sedo струва ли си?

Разбирам, че е важно и какви са домейните, но все пак да питам :)

Благодаря предварително!
 
Флипа е до долу, дори и стандартен аукцион не си заслужава да си палати ($9), може би ако се съберем група от 15-20 човек от различни точки на света и не си надаваме сами на аукционите докато не се закачи някой когато цената вече е в космоса ( така правят всички "супер селъри" в тоя скапан сайт ).

Общо взето никъде не си заслужава да пускаш аукцион, освен ако домейна не е премиум и не си създал достатъчно шум около него, по-добре го качи на всички възможни места където е безплатно с Make offer опция и само в един сайт сложи купи сега за да не се получи засечка и по-едно и също време да ти играят курв...ката и да се опитат да го купято от два различни сайта.
 
Нищо не пречи да ги пуснеш и тук, кой знае може да си харесаме някой.
Не подценявай българския пазар :)
 
  • Like
Реакции: Jhin
Я да ползвам темата и да питам къде в момента е по-изгодно да се продават сайтове,
гледам флипата са вдигнали таксите
 
Я да ползвам темата и да питам къде в момента е по-изгодно да се продават сайтове,
гледам флипата са вдигнали таксите
Flippa преди години пак направиха същия номер, спадна им трафика и парите и бяха принудени пак да нормализират, но лично мое мнение е, че почнаха да замират според повечето статистики и Alexa трафика им постоянно спада и спада, а с двойните цени и 15% такси след края на търга си е чист обир, но за жалост все още не се е появила тяхна алтернатива не мога да си обясня защо....

Според мен старите потребители с много продажби ползват някакви супер намаления не виждам в смисъл в това, че продават брутално тъпарските сайтове скалъпени за 10 минути по $60 при условие, че ако плащат само като стандартните потребители няма да им стигнат таксите да си платят :D

Ако имате нужда от помощ за някой търг нямам проблем да ми пишете за някой друг бид както каза dnc ;)
 
За сайтовете не съм сигурен как стоят нещата, но при домейните съм убеден, че суперселърите, не само че имат отстъпки, но и ползват минимум от 5 подставени лица ( акаунта ) за да си надбидват сами на домейните докато не се закачи някоя риба за търга и тогава го оставят да спечели... обикновенно сумата е на 1000$ за да е достатъчна за да се плати на флипа и да си разделят по някои лев :) но това се прави хитро с приятели от цял свят за да не замиришат много нещата
 
Домейните ми са смахнати и няма кой да ги хареса :) Sedo май на всеки домейн слага 300€ цена, като го добавиш в акаунта. Нямам възможност да отделя 100€ на домейн за премиум оценка, а и наистина са смахнати домейните :

justAmomentPlease.com - перфектен за ревюта на продукти
sexAtAll.com - едно време като го купувах ми се стори добър и мислех да го ползвам, но така и не опрях до него.
dontWorryBeGay.com - с тая хомофобска вълна в САЩ, тоя домейн може да е златна мина, но трябва да се развие правилно, а аз нямам излишни средства и стратегия :)
Seo-Stuff.com - въпреки тиренцето, домейнът е готин за SEO блог, ревюта на продукти и т.н.

И като имаш предвид, че 8 години ги влача тия домейни, цената на всеки трябва да почне от $150 поне, че да си избия разходите. А съм сигурен, че вместо предложения, сега ще завалят коментари "хахаха" :) Затова и искам да ги пусна в някой домейн пазар. Може би ще е добре да ги обявя в някакви уебмастърски форуми и да пусна линк към Sedo или Flippa.
 
Аз първо ги споделям тук в този форум, ако някой не прояви интерес, минавам към другия форум за SEO при Огинчето, ако и там някой не ми хареса манджата, свързвам се с близки контакти. Последният вариант вече остават световните пазари, но и там не се знае дали някой ще ти хареса домейните, както викаш ти, въпрос на късмет и вкус.
 
Brandable домейните ги пускам в BrandBucket-а. Неодобрените и останалите които ми се струват по-ценни в SEDO, Undeveloped, GoDaddy Auctions, Igloo и Afternic. Където може и сметна че си залужава усилията слагам описание и ключови думи. Домейна обикновено е redirect-нат към offer страницата в SEDO (паркиране и центовете от това не ме интересуват).
 
Благодаря ви за мнението и на двамата! Аз в една друга тема видях един форум NamePros, ще ги пробвам там, дано да успея да ги продам :) В GoDaddy аукционите съм имал домейни, дето висяха с години и никой не ги е виждал. Пък нямам пари за премиум функциите в момента. Имам един домейн за BrandBucket, но него искам да си го развивам :D
 

Горе