Къде се въртят големите пари ?

От: Къде се въртят големите пари ?

интересно ми е , тези които съветват да се бяга от тук, колко от вас са били в чужбина, ама не на ексурзия , а по работа за повече от седмица
Ще видите какви са малоумници , седят по цял ден пред компютъра, не стават освен до тоалетна, не си говорят. Като роботи някакви
Ако някой ми каже, че ще свикне - едва ли, не е като в БГ- слизаш пиеш кафета, обяд по един час , социализиране в офиса.
Тук е важно е работата да е свършена, а при тях е важно да изглеждаш, че вършиш много работа и затова се кеси по 10 часа в офиса, че да не те види някой, че си тръгваш преди другите
 
От: Къде се въртят големите пари ?

За хората, които казват да си "направи фейсбук" и да гепи пари от мрежата, нима не помните какво стана с lifebox? При създаването на сайтове или каквито и да е уеб услуги, ако идеята не е революционна, то трябва уменията ти за маркетинг да са силната ти страна.
Важното е винаги да опиташ да станеш най-добрия в сферата, което те влече и да умееш да продаваш наученото. В този контекст, договорите за работа са договори за продаване и купуване на знания и труд срещу заплата. Аз на 11 години знаех какво ме влече и к'ъф искам да стана, обаче не дерзаех усилено, за което много ме е яд. Но не виках "хъхъ, мамо виж - свалих филм, аз съм хакер". Сегашната младеж, в най-добрия случай, след като успее да преинсталира някаква по-модерна ОС вика, че щял да стане програмист. Пък това няма нищо общо с програмирането.
Факта за този стремеж, по мои предположоения, може да е заради холивуд и хорските лафове от типа "братовчеда на дъщерята на вуйната на брата на свекървата на шуренайката (някакъв си) се занимава с компютри и взима 20000000лв (някаква космическа сума) на седмица". Пък друг е въпросът, че има хиляди професии, които се занимават с компютри.
Така, че моля ти се, спри с пуберски въпроси от типа "оф, не знам какво ме влече и как ме влече и какво да направя и дали тя ме обича".
 
От: Къде се въртят големите пари ?

И аз се включвам тук, държа да отбележа, че мнението което споделям е изцяло моя гледна точка и неща с които съм се сблъскал.

От 6 години работя като системен администратор. Висшето образование не е задължително за заплата от 2000-3000лв, стига обаче кандидата да има солидни знания и опит. Това в никакъв случай, не изключва взимането на такова образование - според мен това е задължително за всеки, който иска да направи нещо. Аз например съм заветната 4-та година студент от едно известно време. Като администратор съм тръгнал от 400лв заплата, за да стигна до заплата от рода на горепосочената.

Работил съм и за английска компания с офис в България и съм разпитвал колко човека имат образование в отдела в който бях. Оказа се, че са 2-ма от 35.

Много важни са СЕРТИФИКАТИТЕ!!!

Колкото до фрийлансинга, можеш да си работиш в някоя "фирмичка" и да си фрийлансваш, но не забравяй, че няма да си на 15 цял живот - с годините почивката която тялото ти изисква нараства :)))
 

Горе