Леко Оплакване от суперхостинг...

exP

Banned
На 1.03 си поръчах домейнче от тези безплатните във .......... форум та домейнчето беше с име pink-palace.net беше свободно поръчах си го и ми казаха да изчакам до 5-ти да ми го дадат ще почивали и на 05.03 получавам писмо че домейна е регистриран на 03.03 от друго лице според вас това не ли е малко тъпо...
 
хич не е тъпо , щото има хора като тебе които още не разбират че безплатен обяд в тази държава няма
 
наистина, Нетуорк Солюшънс са големи престъпници. ако им използваш WHOIS-a да провериш някой домейн, автоматично го регват. хубавото в цялата ситуация е, че обикновено изтриват домейна след 4-5 дни и можеш да пробваш да си го регнеш отново.
 
аз имах подобен проблем с Хост.бг , само дето си платих домейна и се оказа, че някой с няколко часа преди това го е регистрирал... странно ...
Почаках го 2 месеца и домейна вече беше фрии, та сега е мой. Притесни ме факта, че ако случиш на добър домейн то той няма да е твой, защото една голяма шепа служители знаят за какво става дума.
btw, изгорях с един домейн по подобен начин и съм сигурен, че връщане на него няма. Важното е да не ти пука :)
 
наистина, Нетуорк Солюшънс са големи престъпници. ако им използваш WHOIS-a да провериш някой домейн, автоматично го регват. хубавото в цялата ситуация е, че обикновено изтриват домейна след 4-5 дни и можеш да пробваш да си го регнеш отново.

не съм забелязал такова нещо, доста имена съм проверил, но не са ги запазвали.

но домейна е свободен сега де :) може и прав да се окажеш
 
Аз съм последния, който ще защитава тази хоситинг компания, но това от което се оплакваш "леко"... не е много редно... е от двете страни.

1. Защо не си купиш домейн?
Хората упорито отказват да разберат, че домейна е "Уеб адрес". Ако си вземеш безплатен, все едно живееш на общежитие. Което значи, че уеб адрисът не е твой

2. Изчакването и загубата на домейн
Ако са ти казали да изчакаш "еди-колко-си-дни"... това ми се струва странно. Една сериозна хостинг компания, трябва да работи 24x7 във всичките си дейности. Регистраията на домейн отнема не много време.

3. Условията
Може съответния уеб хост да не направил нищо нередно, НО когато човек иска да се възползва от някаква промоция е добре да я провери. Доколко е стабилна една компания си личи по това дали е коректна в помоционалните си оферти... или гледа на тях като на "стръв за клиенти".

... като цяло е добре да сме взискателни към българските хостинг доставчици, но в същото време да сме толерантни. Защото на никой не му трябва хостинг бизнеса в България да става подобен на GSM услугите, където товаренето на сметки и загубите за клиентите са ежедневие.
 

Горе