Леко разесняване на нещата в affiliate бизнеса

bzkbee

New Member
Здравейте. Аз съм нов и от доста време се чуда как да изкарам някой лев във интернет, тъй като имам много свободно време и то прекарано пред компютъра. Скоро права 18 и гледам леко да почвам сам да се издържам и затова реших да почна някъв малък бизнес в който се пак да спечела някой лев ;) Та това е за мене. Да минем към въпросите.

Първитят въпрос ми е дали има смисъл да права Български affiliate сайт например за спортни дрехи. Така де да е на български език, обаче нещатата да идват от друга държава.

Другият ми въпрос е в самият сайт трябва просто само да поствам новите неща на определения affiliate - промоций, стоки и такива неща или други неща - като статий за определини стоки и промоций. Защото например първото имам познания да пусна някоя програма която с RSS да изпълнява това, но май няма да има голя ма полза.

Друг въпрос е какъв вид сайт да използвам. Наприер блог ли е най-удобно или някакъв друг вид CMS. Добре съм започнат също в ХТМЛ и ПХП-то, но като гледам например един WordPress ще свърши работа?

И последно, какво е най-добре да права - за определена зона стоки в един сайт или да продавам най-различни работи. Питам защото съм се насочил конкретно към един вид неща, но ако няма голям бизнес няма смисъл.

Благодаря предварително на всичко който могат да ми помогнат! Поздрави!
 
От: Леко разесняване на нещата в affiliate бизнеса

Здравей и добре дошъл!
Значи за сега няма български продукти които да носят кои знае какви печалби от препродажба! Ако разбираш от wordpress можеш да си направиш блог на който да имаш реклами от http://www.easytrader.bg или Гугъл Aswords. Ако знаеш поне елементарен английски ти препоръчвам да препродаваш за Кешбърнерс - дават 40-50% комисионна и предлагат готови темплейти които можеш да променяш лестно ако имаш основни познания по ХТМЛ/ПХП и плащането до България става лесно - изпращат ти карта Visa Electron при първите 200$ които направиш и можеш да теглиш парите си от банкомат. Други такива Англоезични аффилиейт програми можеш да намериш ето тук: Trusted Affiliate Programs , за повече пояснения по темата почети малко по форума - тук пише всичко което ти трябва! По добре започни с някоя от тези програми, за голям бизнес ти трябва повече практика. Успех!
 
Последно редактирано:
От: Леко разесняване на нещата в affiliate бизнеса

Мерси. Но искам да те питам например като даде този сайт и ако му стана афилиейт няма ли да ми е трудно да печела като се има на предвид, че много хора го ползват него и така ще остане по малко бизнес за мене? Мерси за всичко!
 
От: От: Леко разесняване на нещата в affiliate бизнеса

няма ли да ми е трудно да печела като се има на предвид, че много хора го ползват него и така ще остане по малко бизнес за мене? Мерси за всичко!

Най-сложното в този бизнес е да се намери подходяща ниша. Има само един сигурен начин да разбереш кой точно продукт е най-добре да рекламираш. Начинът е да експериментираш. Разбира се може да потърсиш информация по форумите на кой продукт каква му е конверсията, но сравнително малко хора споделят такава информация (някои се страхуват, че и други ще започнат да рекламират същия продукт и за тях няма да останат клиенти, други се страхуват, че ще се намерят хора, които да завиждат и да саботират сайтовете им и т.н.).
 
От: Леко разесняване на нещата в affiliate бизнеса

Разбира се конкуренцията е голяма, но има трафик за всички. Важно е да дърпаш посетители - можеш да направиш интересен блог или да пишеш статии за определен продукт, като в самата статия добавиш твоят аффилиейт линк(самата програма ти предоставя такъв линк след като се запишеш), разбира се можеш да потърсиш други такива програми като например CJ.com ама с тях е по сложно с получаването на парите иначе имаш по-голям избор от продукти! Успех!
П.С. Не се пише "на предвид" не е граматически правилно.
 
От: Леко разесняване на нещата в affiliate бизнеса

Вариант три е да си избереш програма като тази на Amazon и да си продаваш горе-долу каквото си искаш.

Комисионната е малка, но за сметка на това продуктите са изключително много и съответно, ако ти се занимава, можеш да си направиш мрежа от сайтове рекламираща различни продукти с различни keywords.

И, предварително се извинявам за думите си, ако искаш да пишеш блогове/ревюта/статии на български - моля оправи си правописа.
vlasti вече ти направи забележка за "на предвид" ... Още две неща, които ми се набиха на очи още при първо прочитане - пише се промоциИ, а не промоциЙ. И също - печелЯ, а не печелА. Да ме извиняват софиянци, но ... "печела", те такава дума нЕма!

Поздрави и с добро,
Wisher

П.П.
Освен, че критикувам, мога и да понасям критика.
 

Горе