Линкове към нерегистриран домейн?

Frik

Active Member
Здравейте!

Първо нека се абстрахираме от факта, че същността на въпроса звучи глупаво поради факта, че е неуместно да правиш линк билдинг на домейн който е свободен и може да бъде регистриран от всеки преди теб и усилията ти да са без мислени...

Та въпроса ми е: Може ли да се прави линк билдинг на свободен домейн и ще има ли някакъв ефект? (мисля че някъде из форума бях писал за току що регистриран домейн с PR1)

Темата може да е от полза на хора като мен, които са си разработили проектче на локален хостинг и само чакат финансовата възможност да си регистрират домейн + хостинг...

Благодаря! :)
 
От: Линкове към нерегистриран домейн?

Хм, не съм запознат с такива ситуации, но е логично да няма никакъв ефект.
Г ще обходи линковете, ще види че не водят на никъде и ще ги игнорира.
Същността на линковете и линкбилдинга е следната:
Колкото повече линкове има към даден сайт - толкова по популярен е той и толкова повече хората пишат за него. Примерно доста сайтове цитират CNN и ги линкват - щото са големи. Ама никой от тях няма да линква забутан сайт. Никой няма да пише за теб ако не струваш нищо, следователно линка освен популярност е и доверие.
От тази гледна точка е логично новорегистрирани домейни да имат малко линкове или дори да нямат. Не е нормално докато регистрираш домейн и 100 човека вече да го знаят че и да пишат за него. А за нерегистриран е абсурдно. Г ще се подсети каква е работата и най вероятно ще се отнесе наказание.

Това са само мои мисли и разсъждения, не мога да подплътя думите си с факти. Нека някой запознат със ситуацията да се изкаже.
 
От: Линкове към нерегистриран домейн?

Напълно съм съгласен с ThinkFast . Това ще бъдат линкове,които водят към...... нищо. Какъв ефект би могло да има от тях?
 
От: Линкове към нерегистриран домейн?

Мда, и аз съм на това мнение. В интерес на истината са две причините, поради които не е добра идея поне за мен:

- много по-трудно се прави линк билдинг към нищото (освен ако не го правиш от твой сайтове).
- може да засегане (не много) странициате, на които е линка водещ към нищото (може да го сметне за мъртъв линк).
- вероятно е след като с добър линк билдинг да го регнат преди теб, което обезмисля труда ти.

Не знам как се роди идеята или само обсъждаме казуса. Опредлено има последователност при градененто на стратегия, като тук говорим за обратното и респективно нещата около получаването са както виждам аз, трудни и нелогични. В интернет, както за пореден път се обедих, че всичко е възможно при желание и воля. И говореното горе е възможно. ;)
 
От: Линкове към нерегистриран домейн?

Толкова ли нямаш 10 лева за да го регистрираш този домейн?
 

Горе