Лични (хоби) сайтове и дерзания - Файда има ли??!

Websheet

Active Member
Тресе ни тиквата от време на време - то е ясно :) Ама не знам как сте вие в това отношение. Имате някаква мания, имате си хоби. Често ли и въобще му давате "гласност" (един вид) в интернет.
За пример, някой много иска да си щрапа из нета, да философства - прави си новинарски сайт. Друг, жена му готви като в казармата - прави си пича готварски сайт с рецепти. Трети пищенгяс, видел Мъск, че прави кинти.. и хоп - финансов блог хахаха
Е, та и моЙта нещо каде подобно, ама винаги пък се да се получава по-олигофренично, щото финансови простотии и рецепти няма как да ме повлекат въобще.
Та, аз съм фен на разни щУрУтии, марки, знаци, камъни, минерали. Имам огромна колекция камяняци от кол и въже, събирам образци, заменям, подменям, дерзая..
Общо взето, като се чудиме с кво да се изрежем, всички ние (предполагам де) гледаме да оставим стъпки в нета, нещо да сме полезни, а па ако и изпадне некой лев - идилия :)
Обаче, через някакъв опит знам, че накрая нещата излизат на набутвация, и уж полезни, уж кинти - ама получаваме един сосен боабаб в края на ексела 😆
Конкретно в случая, одеве (миналата година) 😆 захванах сайтче за каманяци, кристали, минерали и т.н. натурални изрудщини от природата. Нещо през месец, през два - поцъквам ахахах и трябва да е нещо уж наистина полезно - много инфо, много класификации, образци, снимки, галимации... (трябваше марки, ама там са 100млн., а снимки - ЙОК)
Ама в дървени времена, когато народа се дави по курортите, започвам да мисля по прагматично и си давам в момента следната аритметика. - Е убаво де, сайт чук, инфо чук! Толкоз май :) Какво ще пък захапе народа, че чак и пък "ако може да изпада некой лев" Ами май няма нищо за захапване, освен временцето ми :) Колкото и да е "чук и гек", ниша - специализирана. Преко сили (без по 1К на ден за Гошо) 100-150 унита на ден (повече импосибле). Ако тръгна да "монетаризирам" - тотал щета, и с най-бесната фантазия - я има 2лв на ден я няма. АФ(даф)илети, мафилети, гимнастики - ГЛУПОСТИ!
Накрая ще се замозалъгвам, че е било от някаква обща полза...АМА НАДАЛИ....

Едни такива мрачни мисли. Дървена работа!

Споделете вие как сте в това отношение и най-важното - нещо от опит.
Каква е файдата от ползата в крайна сметка, или да си натискам на други неща, и да заеба изцяло дървени хобита и непоискани полезности, щото аз наистина си мисля, че и ЧУДО да е - РАЗХОД ще е, и няма да оправдае и 5 грама от нервите и времето ми.., или изпускам нещо по същество?
Има ли подобни изкуфеняци, каква ви е файдата в крайна сметка??
 
заменям, подменям,

Неем идея къде се случва това, но е идея да концентрираш "другите" на местенце, където ако не сте общо 3-ма в един момент да може да монтезираш.
 
Прочетох това което си написал, имаш реален опит и знаеш какво може да очакваш. Според мен не търсиш реално съвет, нито опит.. защото знаеш вътрешно отговора. Прави това което от вътре ти се подсказва.
 
Неем идея къде се случва това, но е идея да концентрираш "другите" на местенце, където ако не сте общо 3-ма в един момент да може да монтезираш.
Брех, точно за това не съм мислил, честно.
Принципиале - некомерсиялна идея да беше.
Ако верно е спешъл плейс за подобни маниаци???
 
Прочетох това което си написал, имаш реален опит и знаеш какво може да очакваш. Според мен не търсиш реално съвет, нито опит.. защото знаеш вътрешно отговора. Прави това което от вътре ти се подсказва.

Така е, ако съдя по опит - трябва да се откажа и да не си губя времето. Но по-горе нова-та дава някаква идея и се замислям сериозно, въпреки, че тия неща май не стават онлайн. Трябва си комуникейшън, пейсес (пости), занимавки, става май тегаво в един момент. А ако търся това само онлйан - малко са местата (които знам) да са обединили някаква (макар и мижава) общост по интереси.
 
Има няколко бг сайта за колекционерство и като им погледна посещаемостта иии... не виждам особена комерсиална надежда. А нещо интернационално на инглиш е малко извън обхвата понеже темите и обектите са си по-скоро с локален характер.

Иначе преди имах блог на български - някои от материалите са коментирани и тук, ама изгубих интерес да оформям информативни материали. А сферата не е подходяща за чисти импровизации - иска си и рисърч, събиране на данни и т.н. Не достигна трафик, оправдаващ монетизация.

Понеже си падам малко геймър, преди години пуснах една възсемпла игрица. Изкарва пари, но в количества дето не си заслужава да ги теглиш повече от 1 или 2 пъти годишно.

Имах и сайт за онлайн консумация на комикси, но не подходих оптимално откъм технологични детайли и качването на контент стана супертегаво от 1 момент нататък. А да го пренаправям ме домързя. Пари не взех - само хвърлих (за реклама).

Те това са ми последните проекти от тип "хоби".
 
Пара нема да видиш. Но остава кефа. Правих два такива сайта един за аркадни игри и машини, един за коnзолата на Nokia - N-Gage и на двте съм бесен фен.

За първия имах и все още имам де камари инфо, хиляди игри, системи за емулиране, планове за изработка на аркадни кабинети, снимки и мимки каквото се сетиш. Мъка, братко я хаван 100 на на ден я не. Накрая просот се уморих и дропих домейна. С N-Gage същата работа.

Сега пак ме сърби да пробвам ама трябва е с нагласата самоза кеф и мисля да спретна едно сървърче на малинка номер 2 или 3 и да се се търкаля у дома с някъв домейн за стотинки.

Та давай за спорта и те така.
 
Е кефа - кефа..ама .. :)
Радвам се, че хора с опит споделиха мнение, което явно ще се окаже адекватно с личните ми съмнения. Ноката и Крумов, с не един проект, както и здраво стъпилият на земята - Андреев, Данке - Разбрах. - Ако ще е за Кефа - ясно ахахах Иначе тотал щета и загуба на време, а ПЪК потребителЯТ да го духа общо взето ахаха А И Е ТАКА, щото самият бот на ботоете - тъпото копилйе - Гошо лъжецът, ни обещаваше популярност, достигаемост, полезност и КВО ЛИ НЕ, ама видехме го и него - УБИТАКА, никога нищо не искаше да направи за елементарен интерфейс за ПРАЗНИТЕ си страници, да са уникални в резултатите, ВСЕ-обхватни и с полезен контент по отношение на предлагащите и презентиращите се. ЕДИН ГОЛЯМ ПРОВАЛ и личен успех - качествена извадка на комерсиализма... :)

Камъни - нанай си бате! 😆
Заебвам тотал идеята, много малко ми трябваше (предпричмач - виноват) 😆

АМА сега си мисля за секонд контент, искам да презентирам БГ-знаците олицетворяващи бг-историята - сми разни сделанки като олицетворение на предаността, героизма или други ценени за времето си качества.. Подредени за времето си отличия (Княжество, Царство, Народна република) които ВЪПРЕКИ НА ГОШО ни отличават и доказват РЕАЛНОТО НИ СЪЩЕСТВУВАНЕ, щото реално ако съдим по него - всичко е порно, комар, гейм и олигофрения, нациаонални ценности са игнорирани на макс, а пък и "кои пък сте вие у БеГе", аборигени недодялани"
Та, ако ще е за КЕФА, май това ще да е правилният проект, каманяците - ДА ХОДЯТ НА МАЙНАТА СИ 😆

Тук повече бач ще треве, снимки - тегаво, има екземпляри по няколко Клв. - няма как да имам. Може би идея соушъл мрежа с ъплоуд??
Ба ли го, нямам идея вече..
Ако има ентусиасти - да пишат, ЛЕВ НЯМА ДА ИМА ОБАЧЕ 🤣

Или пак съм във ФАНТАСМАГОРИЯТА ??

Гошо е педераст 🤣
 

Прикачени файлове

  • 1.jpg
    1.jpg
    175.6 KB · Преглеждания: 6
  • 2.jpg
    2.jpg
    258.9 KB · Преглеждания: 6
  • 3.jpg
    3.jpg
    222.6 KB · Преглеждания: 6
Пара нема да видиш. Но остава кефа. Правих два такива сайта един за аркадни игри и машини, един за коnзолата на Nokia - N-Gage и на двте съм бесен фен.
Пазар има голям за тия работи - на инглиш. Даже аз съм фен, макар че като лапе го пропуснах тоя период и не съм голям спец, обаче ми топлят душата разни ретро игрички.

Маркетингът изглежда сравнително лесен, понеже никой няма да те гони за права на 40-годишни творби и може да си шляпаш playthroughs в тубата спокойно. Примерно тоя беше специализиран в такива неща, ама напоследък почна и с актуални заглавия:
 
Ми то бате НЯМА НАКРАТКО, защото ако разбираш, тук става въпрос за някакви лични дерзания - хобита къде осъществени, къде НЕВЪЗМОЖНИ, нещо подобно на твоето СЕЛО ;)

Или НАКРАТНО - Има ли сми, или надали.. 😆

Щото може само да си гледаме клиентите, и да МУ ИБЕМЕ МАМТА НА СИЧКОТО НЕТ 🤣
 
Пазар има голям за тия работи - на инглиш. Даже аз съм фен, макар че като лапе го пропуснах тоя период и не съм голям спец, обаче ми топлят душата разни ретро игрички.

Маркетингът изглежда сравнително лесен, понеже никой няма да те гони за права на 40-годишни творби и може да си шляпаш playthroughs в тубата спокойно. Примерно тоя беше специализиран в такива неща, ама напоследък почна и с актуални заглавия:
Има пазар да. Аз правех и продавах в България 600-800 лв на машина с 200-400 игри. Малко се обезсмили работата когато китайците пуснаха Пандора Бокс за тв :)
s-l500.jpg


Тези съм ги правил аз:
bartop_black.jpg
bartop_blue.jpg
upright_black.jpg
Даже ги бях пуснал в магазините ми за играчки в Котел и Враца :) 10-15 лв на ден добре дошли.
 
Добре де, не може ли да говориш малко по-нормално. Кви са тия словесни завъртулки и пируети всеки път. Задни салта и тройни аксели. Ама всеки път.

Те си стоят сайтовете, каквито и да са, стига да седи и домейна. Е, примерно start bg си седи, ама кой го помни че и да го посещава.
В момента гугъл иска абсолютно точно търсене до буквата, което няма кой да седне да го потърси по такъв начин.

Тази работа с дрънкулите според мен отдавна не върви. Вземи един olx ами и той не върви. Аз поне не смятам че върви, поддържат го защото са голяма фирма, не смятам че печелят.

И въобще като се огледаш навсякъде виждаш окрупняване. Повечето фирми не са български.
Примерно ремикс. Утрепаха ли останалите в техния сектор. На практика да.

Истината е, че гугъл промени всичко, а пък чрез андроид вече като че ли окончателно.

Помните ли как започна гугъл. Преди него хората си записваха линковете. И след него май пак стана така :)

В момента ние удряме един буукмарк и си мислим че щом е там може да го намерим по всяко едно време.
И в един момент всичката тази информация дето си я записваме "на външен носител" може да бъде отрязана.
 
Намерил кой да говори за завъртулки, двусмислици и всякакви откаченящини 😆

САМО СИ СЕДИ, щото нямаш грам представа, за това. Иска постоянна поддръжка, занимаФки и тн - губещи времето дерзания.
Старта, реално си е гошо конкурент, няма никаква логика гошката да го лансира, както и всякаквите подобни на каталожното търсене (което всъщност е бъдещето, предвид плявата в индекса).
Да, и ти да си прав от време на време :) Без букитата сме тотал щета умрели. Ама и там има какво да се работи, моите са няколко хиляди и е доста тегаво за подредба.. И май и тук си прав, че от време на време НЯКОЙ ми делва някое друго букинце понякога 😆
И да.. андроида и въобще мобайла има задачата и целта Юзерот да заглупява тенденциозно ;)
 
Едно време малко хора са мислели да правят пари от някакви любителски сайтове. Говоря за наистина едно време, началото на века, щото тогава интернета беше лукс, а то всъщност и няколко години след 2000 си беше лукс. То компютър да имаш беше някакъв лукс.
Още се ползваха стационарни телефони, то май и чрез тях първо го прекараха да достигне до малко повече хора.

Ама кой ти е мислел онези години да прави пари от сайтове. Малко хора. Правеха се любителски неща по-скоро за собствено удовлетворение. Или да се покажеш един вид. Нямаше такива неща като реклама на сайт. Нещата се намираха по директории.

Преди време наистина успях да извлека информацията от първият ми харддиск и дори се очудих какви години са минали.

Ако трябва да бъдем честни едно от първите неща, което си дойде от само себе си беше хората да комуникират с най-различни непознати хора от къде ли не. И тогава, примерно сайтовете за запознанства може би бяха най-вървежното нещо. Но по него време по мои впечатления хората си правеха реални профили.

Имаше зали навсякъде, понеже говорите и за игри. И когато навлезе интернет малко по малко хората започнаха да оставят мрежите и да обръщат внимание на виртуалното общуване. Което в крайна сметка надделя.

А сега да те питам и не само теб ако в един момент спрат интернета какво следва?

И една добавка, някои знае ли въобще в цяла България да е останала една зала на кръст.
 
Аз не можах да разбера, заебаваш хобито ти щот не та кефи или го заебаваш щото другите не ги кефи?
 
Пак избързвате, нещо като графикса се получава :) Защо си мислите, че всеки пише подмолно с някаква цел.. Е, дори Скай-я всеки седми пост му е с надеждата, че е хванал някой подобен...човека си чака ли чака линка и това си е 😆
Толко ли ви люшна живота? По-спокойно, извадете си главите от мониторите и се огледайте наоколо ;)

Заебвам сайта. Наистина бях в голяма дилема, още повече последните седмици. Помогнаха ми по-горе съдържателните мнения.
Хобито си е хоби, сайтът беше просто производен на него (четете заглавието бре)
Изначално и след добро проучване, както и възможността да пускам тонове инфо (освен стотици екземпляри), разбрах, че няма да има аналог, нито като толкова подбробни характеристики и класификации, нито като разнообразие и уникалност от образци (дори сайтът на БАН има сериозни пропуски)
Обаче с времето нещата се променят (а и не съм ръчкал сериозно, зщото няма никакъв приоритет), осъзнах, че нишата е твърде специализирана, възможностите все пак за монетизация - ограничени, а труда по пълнеж, актуалност, поддръжка и прочие и прочие в един момент започва да става неоправдан хей така зарад едното хоби. Както споменах, също, горе с нагледни примери и съдържание в постовете, наклониха тотал везната и просто му тегля една майна и толкоз :) Не на последно място, сега осънавам, че едно такова начинание ще ме отклони от други по-приоритетни занимания, нищо че не са толкова полезни ахахах
 

Горе