Конкурс за: Лого на Технически Експертизи ЕООД

37464758486_d540176131_b.jpg
 
Последно редактирано:
Една лична трактовка от мен. Цветовата гама разбира се подлежи на промяна.

865793.jpg
 
wsar - Синия и оранжевия цвят са допълваща се комбинация и даже мислех в заданието да я посоча. Не ми харесва обаче съкращението.
stoineff - Не е в моята насоченост, не ги поправям колите ;-) а ги блъскам.
 
Stefan M , наблъска 10 поста с прозаичната думичка "Хубави", но в твоя конкурс и обширните ти коментари, тази думичка липсва.

Моето мнение е, че не е ОК да даваш мнение за работата на колегите при положение, че това е конкурс. Най-лесно е да отидеш и да си платиш тия 100лв., само, че по 5 (минимум) на някоя фирма и да казваш какво ти харесва и какво не ти харесва. ОК, давай насоки, но тези задълбочено коментари са малко в повече.

Да не говорим, че в голяма част от случаите, изработката на даден дизайнер е много добра, но изискванията на клиента правят продукта срам и за двете страни.

Това е лично мое мнение и не целя да се заяждам, някакси ми направи лошо впечатление.

И тъй като ти не каза много положителни неща за работата на колегите, аз ще каза "ЧУДЕСНА РАБОТА". :)
 
wsar - Синия и оранжевия цвят са допълваща се комбинация и даже мислех в заданието да я посоча. Не ми харесва обаче съкращението.

ОК, напълно съгласен съм с коментара ти, че може би е много дръзко решение съкращението предвид дейността ви и не е подходящо, а пък и аз не съм се справил кой знае как с идеята де. Решението ми обаче да предложа тази малко по-нестандартна трактовка бе основано на това, че обикновено по-дългите имена присъстващи в логото понякога трудно се напасват чисто като композиция или пък се вмъкват трудно в по-малки пространства да речем на визитки, където трябва да се толкова малки, че хора, които не виждат добре, не могат да го четат без очила да речем. Вземи например решенията за лого на бранда FedEx, (Federal Express) Инак радвам се, че цветовата гама ти допада понеже и аз го виждам в подобни цветове.

Ето и втория ми опит с малко пояснения за идеята.
- Графичен елемент съставен от буквите "Т" и "Е", който съвсем бегло и схематично да напомня на мост на автомобил, а вграждането в правоъгълник е резултата от експертизата на лист хартия.

- Заигравката с шрифта и разделянето на тайпото Ескперт-изи с различен цвят мисля става ясно каква му е идеята, пък и ми допада лично на мен, иначе ми изглежда някак скучно един равен и дълъг надпис.

865892.jpg
 
Последно редактирано:
wsar - Синия и оранжевия цвят са допълваща се комбинация и даже мислех в заданието да я посоча. Не ми харесва обаче съкращението.
stoineff - Не е в моята насоченост, не ги поправям колите ;-) а ги блъскам.

Оттеглих предното предложение от конкурса, щото се поучи добре и смятам, че ще си "намери майстора". Ето новото предложение:

texnicheski4.gif
 
wsar - Посоката в която мислиш ми харесва, а и аз си падам по геометрични фигури, нали съм инженер.

dexter13 - Вече обясних какво наложи да пускам безсмислени коментари, ако не го бях направил, сега нямаше да има над какво да си говорим, нали така.

Оценяването на всеки дизайн е доста субективно нещо, като всяко изкуство. Аз харесвам Салвадор Дали, други го намират за ужасен.
 
След като почти всички се включиха да се включа и аз:)
Въпреки, че бях решил да не участвам докато не се разреши въпроса с предишния конкурс, но той няма и да се разреши като гледам.

Едно в стил Car Crash, като предходните на колегите по-горе

TE.jpg
 
Същото предложение, но със зъбно колело( за мен това един от начините да се визуализира думата "технически", не се сещам за друго за кола, може би колянов вал:)), ангренажен ремък и малко драматизъм:) - Destroy - усещане за сблъсък с нещо...не астероид разбира се;)

като цяло предложението е заигравка с графични елементи, шрифт и гимнастика за мозъка, мисля, че никой не се затруднява при изчитането на думите, а в същото време началните букви са малко странно подредени, мозъка се ориентира по подразбиране:) или поне така мисля

TehnicheskiEkspertizi3-1.jpg
 
Последно редактирано:
Трябва да отбележа, че оценявам всички предложения, много идея има във всяко.
Между другото колата ми е Citroen C4, :cool: но да не вземете сега да слагате логото на такава, не смятам да я брандирам :rolleyes:
websolut - може ли да го пробваш в синьо и оранжево.
 

Горе