DeathShuttle
Active Member
@Blinky и @coolice отворете един специален раздел за разбирачи като @metaverse за да си избива комплексите и да не спами излишно останалите теми във форума!
За бизнес оправдани цели ок! Но темата е за хоумTesla сетъпът с 3×p40 е ок за малки и средни модели, ще вървят навярно бързо и стабилно.
Обаче при по-големите ще са ограничени и тук M5 Max 128GB RAM ше се държи по-добре.
Това казва метавеср, не виждам какво наскачахте.
пропусна да се похвалиш за колко хиляди евро си си купил MacBook Pro с М5..... почнал си да забравяш важните неща в живота си@DeathShuttle за 4-ти път - съгласен съм, че за заигравка да видиш кое как работи е повече от ок.Обаче с 5-10tps и с някой лоботимизиран модел какво точно можеш да правиш с примерния стак, който "става"? Да му делегираш да пише баш скриптове ли?
Дайте някое видео за нещо реално и полезно, което може да прави.
П.С. - колко струват въпросните P40, g8-цата, двата процесора, рамта и тока за тях за 1-2г.? Да не излезе, че един MacBook Pro с М5 e по-малко пари?![]()
@metaverse Забрави пак да се похвалиш че изполваш акаунт за $200/месец на Antrophic а това с М5-цата е само са надуване на балона на собственото ти его!пропусна да се похвалиш за колко хиляди евро си си купил MacBook Pro с М5..... почнал си да забравяш важните неща в живота си
![]()
@metaverse Затвори си плювалника и важ датите на покупките! По това време още не си и чувал за ИИ!!!@DeathShuttle за 4-ти път - съгласен съм, че за заигравка да видиш кое как работи е повече от ок.Обаче с 5-10tps и с някой лоботимизиран модел какво точно можеш да правиш с примерния стак, който "става"? Да му делегираш да пише баш скриптове ли?
Дайте някое видео за нещо реално и полезно, което може да прави.
П.С. - колко струват въпросните P40, g8-цата, двата процесора, рамта и тока за тях за 1-2г.? Да не излезе, че един MacBook Pro с М5 e по-малко пари?![]()
M5, ама MAX, да си имаме уважението!@metaverse Забрави пак да се похвалиш че изполваш акаунт за $200/месец на Antrophic а това с М5-цата е само са надуване на балона на собственото ти его!
@metaverse Затвори си плювалника и важ датите на покупките! По това време още не си и чувал за ИИ!!!
Моите фирми се занимават със софтуер и хардуер! Цените на хардуера към мен не са като на залюпени юзери като теб! Да не говорим че държа наличности и мога да ги използвам докато им се намери купувач!
@metaverse Забрави пак да се похвалиш че изполваш акаунт за $200/месец на Antrophic а това с М5-цата е само са надуване на балона на собственото ти его!

както всички виждаме си най-големия самохвалко в този форум.... и аз мога да ти направя скрийншот на корела с доста повече нули от твоите... да не говорим колко плащам месечно за 92 VPS сървъра, че твоя MacBook Pro с М5 ще ти се струва като тамагочи ако разбереш...Къде са г8-цата, рамта, останалите компоненти и тока за поне 2-3г. напред?Или те нямат значение към цената?
Никъде не видяхме видео с демонстрация за перформънс и реална свършена работа сравнена с алтернативни варианти.
Цялата "дискусия" започна, защото попитах какъв перформъс докарват двата сетъпа за да можем да преценим дали си струва упражнението за нещо повече от играчка.
Мога и още. Ценя времето си и знам кое е най-доброто за работата, която върша.
Виж файлът 36127

На не-програмистите им трябват най-големите модели и най-скъпите планове, понеже промптовете им са твърде общи и абстрактни и на AI-то му трябва много мислене и циклаж докато стигне докъдето иска юзъра.
Да, защото двамата всезнайковци от небесната мултивселена се обаждат неподготвени!Поредната съсипана тема...