Магазин във фейсбук

DAngel

New Member
Здравейте, може ли мнение. Обмислям да направя магазин за български детски дрехи, за начало само във фейсбук. Идеята ми е да продавам основно в моя град, като в началото доставям безплатно лично поръчките до клиентите.
Може би в този сектор има доста конкуренция, чудя се дали имам шанс.
 
Защо не?
Щом искаш да продаваш само в твоя град си пускаш една реклама във фейсбук като таргетираш хора само от твоя град и възрастова група от 22 до 50 примерно, защото това са хората, които, според мен, биха си търсили такива дрехи за децата си.
Моят съвет е да пуснеш 5 различни реклами за по 3 дена всяка, като отделиш по 2 долара на ден. Общо за 30 долара ще са ти рекламите. Ако успееш да си избиеш парите значи си на прав път или пък, ако видиш, че има все пак някакъв интерес но нямаш желания брой поръчки, поиграй си още с рекламите. Всичко опира до тях. За да успееш във фейсбук, трябва постоянно да имаш пусната реклама. Хубавото е, че в момента тя не е скъпа, но в бъдеще - ще стане.

Другата опция е да рекламираш по групите.

Успех! :)
 
Последно редактирано:
Успоредно с това, проучи кои са локалните групи, в които повечето хора от града членуват. Или страници дори. Например "Аз съм от В. Търново", "Аз обичам Видин', ей такива. Дори съм виждал и локални организации. Свържи се с техните собственици и предполагам ще можеш да получиш предложение да споделиш страницата си там. После ел. магазин, после и локален и така. Но започването ти трябва да плавно и с идея какво да правиш след изпълнението и успеха на дадена стъпка от плана. Както предложи @P.Nikolov - това е може би една от най-бързите начини да достигнеш бързо до клиентите си на местно ниво. Както и след време при създаването на магазин, ще може да прилагаш същото и в други рекламни платформи. ;) Успехи.
 
Много благодаря за този съвет, определено ще се обърна към фейсбук групите в града
 
Много благодаря за този съвет, определено ще се обърна към фейсбук групите в града
Почни лека полека. Виж и офлайн какво може да "налазиш", както и какво се чете онлайн локално. Не е нужно да се ограничаваш в началото до Facebook. Ако има други канали, които не изискват толкова средства, гледай да ги проучиш и съответно възползваш от тях. ;)
 

Горе