Магазин на opencart

pgplamen

Active Member
Рейтинг - 100%
7   0   0
Здравейте, трябва ми човек разбиращ от opencart да прегледа защо толкова много товари моя магазин. Ползвам закупена тема. Посещенията не са много но CPU минутите са около 200 и скриптовете се изпълняват за 0.50 секунди.
 
От: Магазин на opencart

Виж IP които ти правят трафика. Предполагам, че проблема е от бот. С оптимизация на картата няма да стане (трябва да се пренапише цялата система). Има един апаче модул на google само той може да ти помогне но хостинг компанията ще ти откаже да го инсталира. Един клиент има като твоя проблем и намерихме решение с модула на гоогле но хостинга отказа (товарел много)
Това е модула: тук. Ако питаш комапнията кои файлове товарят за да се оптимизарт ще ти кажат хххх.bg/index.php
Както и от бавната обработка на Вашите файлове, която варира между 0.20 и 0.29 секунди.
Ако един скрипт е оптимизиран то той трябва да се обработва между 0.3-0.5 и максимум за 0.10 секунди.
Пак идваме на въпроса пренапсиване на цялата карта .... доста скъпо решение !!!!
 
От: Магазин на opencart

Да точно така ми казаха товари /index.php Това нормален трафик ли е за български IP страници 28,352 хита 28,655 трафик802.58 MB и другото страници 18,524 хита 18,570 трафик 694.40 MB
 
От: Магазин на opencart

Напълно нормален трафик е ако си наблъскал магазина с висококачествени изображения, които да се оразмеряват динамично през php. Този модул на Google е такава смешка, че няма накъде - нищо особенно не рпави освен да включи gzip комресия на статичните файлове, което допълнително вдига процесорно време. Някой да си направи труда да го свали и да му разгледа кода, а не да говори наизуст. При CMS-ите е много трудно да се определи коя функция или кой модул разходва най-много процесорно време. Такъв debugging обикновено се прави с Xhprof . Отнема време, но в голям процент от случаите дава категоричен резултат, т.е. установяване на причинителя. От там нататък дали ще може да се оптимизира или не е въпрос на PHP/MySQL programming . В крайна сметка може да се окаже, че просто ти трябва друго сървърно решение.
 
От: Магазин на opencart

Магазина не ползва висококачествени изображения. С две думи еб..... закъсването. За другото сървърно решение за VPS ли казваш защото магазина се посещава от около 200 много рядко 300 човека.
 
От: Магазин на opencart

Магазина не ползва висококачествени изображения. С две думи еб..... закъсването. За другото сървърно решение за VPS ли казваш защото магазина се посещава от около 200 много рядко 300 човека.

Също много грешно мислене от страна на потребителите. Не се гледат уникалните посетители, а броя на импресиите . Аз мога да ти покажа php скрипт, който с едно презареждане да изразходи 5 мин. Сметни ако го ударят 150 човека колко процесорно време ще разходи. В крайна сметка, когато искаш да караш кола с 300 коня под капака, няма значение дали сте 4-ма в колата или само ти, тя си смуче бензин като за спортна кола.
 
От: Магазин на opencart

Днес гледах админ панела и ти предложих да сложиш дефоултната тема на опен карта за 24 часа.
Предполагам ,че самата тема е тежка и ти товари хоста.

Поздрави
 

Горе