Максимални печалби от Мрежата

apostol

New Member
КАК ДА УВЕЛИЧИМ ЧУВСТВИТЕЛНО ПРОДАЖБИТЕ СИ ОНЛАЙН

Ако продажбите ви не вървят така, както ви се иска, запознайте се с няколко изпитани в ежедневната практика методи, които чувствително ще увеличат вашите приходи.

1. Запомнете! Бизнесът започва едва след първата сделка! След като продадете някому нещичко, “следвайте” го! Най- простото и ефектно нещо е благодарственото писмо. То няма да ви струва нищо, защото вие ще изпратите чисто и просто един и- мейл. В това благодарствено писмо можете обаче да включите и някоя оферта за други продукти, с които разполагате.
Когато някой се абонира за моя безплатен курс, предлаган от мен в сайта ми, той получава начаса такова благодарствено писмо. Този процес при мен, разбира се, е автоматизиран, но това е друга тема…

2. Можете да направите на клиента си и следната оферта: обещайте му големи отстъпки в бъдеще, ако той ви препоръча на четирима свои познати. Ако те действително купят нещо от вас, направете отстъпката на първоначалния клиент и се погрижете всички да разберат това.

3. Ако продавате някакъв информационен продукт, предложете на клиентите си да участват във вашата афилиирана, партньорска програма. Така ще ги превърнете във ваши рекламни агенти, които са силно заинтересовани да ви рекламират онлайн и офлайн. Можете освен това да им продадете правата над вашия информационен продукт. Вие трябва, разбира се, да интегрирате някъде в продукта линк към вашия сайт плюс реклама на продукта, който продавате.

4. Когато разпращате поръчани и платени продукти, прибавяйте към тях и реклами за други продукти, които предлагате. Този ваш ход ще изкуши мнозина да прегледат цялата ваша продуктова гама.

5. Чрез Интернет вие може да разпращате на всички ваши клиенти каталог с онези стоки и услуги, които предлагате. Щом веднъж са закупили нещо от вас и са останали доволни от него, шансът да купят още нещо, рязко се увеличава.

6. Предлагайте на вашите клиенти талони за подаръци, които гарантират някакво минимално намаление. Вие ще реализирате допълнителни печалби, ако даден клиент действително реши да подари някому някаква ваша стока.

7. Разпращайте на клиентите си безплатни подаръци заедно със стоката, която са заплатили. На тези подаръчета може и трябва да поставите реклама за други ваши продукти, както и линкове към вашите комерсиални сайтове.Най- добре би било, ако им изпращате рекламни стикери, бейзболни шапки и фланелки, на които е изписан адресът на вашия комерсиален сайт. Така вие ще превърнете и клиентите си във ваши рекламни агенти…

8. Не забравяйте и за картичките. Това е една безплатна услуга, предлагана в наши дни от много сайтове. Когато изпратите на ваш клиент картичка по случай някакъв празник, той ще остане доволен и очарован от вас. Пък и с тази картичка вие ще му напомните за вашето съществуване. Нищо не пречи освен това да споменете в картичката за вашия сайт. Казано с други думи, във всяка картичка вие можете да интегрирате линкове към вашите комерсиални сайтове. Когато популяризирах сайта си, аз много често използвах тази тактика. Използвах я всъщност винаги тогава, когато изникваше някакъв повод.

9. В много сайтове ще намерите “книга за гости”. Сигурен съм, че малцина от вас са проумели възможностите, които предлагат тези “книги”. Аз лично ви препоръчвам да не пропускате нито една такава “книга за гости”. Влезте в “книгата”, напишете няколко мили думи (дори сайтът да не ви харесва), подпишете се и изпишете адреса на вашия комерсиален сайт под подписа си.
Колкото и незначителна да ви се струва тази маневра, не я пренебрегвайте! Защото в крайна сметка тя може да ви осигури някоя и друга продажба.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Струва ми се, че ти не си проумял, че книгата за гости е отживелица. Има хиляди по-ефективни методи от това да наспамиш чуждите книги. Маркетингът и рекламата не могат да вървят без PR, а спамът е лош PR.

P.S. А не мислите ли, че форум не е добра трибуна за статии? Защо не си ги пишете по блоговете тия неща. Аз примерно не съм съгласен с това, което ти си написал, и мисля да ти върна отговор.. но ще го направя от блога.

Едит: Ре: Максимални печалби от Мрежата
 
Ти си невежа

Ти си невежа, който не знае дори що е туй спам. Излишно е да комуникирам с такива като теб.
 
Ако спамиш във форум то е ясно че ще те баннат апостол не ти казва да спамиш бе стига си чел през редовете !
 
Аз лично не обичам да ми се врат хората по коментарите и да пишат някви неща, само и само да им се види линка. Ако се изказва мнение по някаква тема - да, но какъв процент от тия (не виждам защо да не ги нарека) спамери го правят така? Не са ли повечето 'А да супер е идеята. Евала. Ние пък предлагаме газирана вода.'
 
Стига идиотщини!

Аман от идиотщини! Аман от български простотии!
Спамът означава единствено и само НЕЖЕЛАНИ съобщения. Най- вече под формата на и- мейли. Това разбира под спам СВЕТЪТ.

Но един бюлюк български цървули (вмирисани, спечени цървули) квалифицират продуктивните, знаещите и можещи Интернет публицисти като спамери.
Ясно защо- защото тези НЕКАДЪРНИ НИЩОЖЕСТВА ЗАВИЖДАТ!
Да си ядат гъза!
 
Ауу.. Отде тази злоба? Да не си онеправдан?

Никой не ти е казал, че си спамер. Аз просто казах, да не очакваш да имаш добро име, ако започнеш да пишеш напред-назад изведнъж и много. Тогава просто си личи, че го правиш само, за да си покажеш линка на съответното място. Беше коментар към девета точка, не го приемай лично. Или пък съм те уцелил по мазола.. не знам и аз, за пръв път тук чух за теб.
 
Невежа си!

Казах ти че си невежа и това се потвърждава от факта, че чак сега и само тук си чул за мен. Аз съм автор на 17 книги и ХИЛЯДИ статии, ама карай да върви, а? Тя простотията по ората оди, а не по говедата.

Опитай се да проумееш едно: ти нямаш думата! Думата има единствено и само Н.В. Пазарът! На това му се вика КАПИТАЛИЗЪМ!
Пазарът отдавна се е произнесъл- аз вече 18 години съм на върха! Толкоз! А мненията на тоя или оня изобщо, ама изобщо не ме интересуват. Особено, ако мнението принадлежи на някоя анонимна нула от тълпата...

Участието във форуми е една изключително ефектна и ефикасна форма на реклама, която на всичко отгоре ти създава авторитет и тежест. ТАКА НИ УЧИ НАУКАТА ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГ. Така че не се опитвай да преоткриваш топлата вода, защото ставаш смешен.

Не се опитвай освен това да учиш по- учените от теб, защото тогава ставаш направо жалък!
 
?? Виж сега. Преля чашата с това изказване. Изключително много уважавам положения труд на всеки. Уважам всеки, който е постигнал нещо. Още повече уважавам хората, които са наясно с това, че са постигнали нещо. Но след няколкото мнения, които си разменихме, уважението ми малко се поразклати. Сега ще ти обясня защо:

1) Аз се радвам, че съм прочел нещо хубаво. Толкова хубаво, че ме мотивира да напиша и аз нещо. Пиша допълнение към твоята статия, цитирам те, дори ти казвам името (страхотен linkbait от твоя страна). В следващия момент получавам критика. Защо? Никой не ми казва.

2) Категоризираш ме, обиждаш ме съвсем лично и в прав текст. И това без да цитираш нито един факт, без да го подкрепиш с нито едно твърдение. Стреляш във въздуха. Следователно, г-н Апостолов, мнението Ви виси във въздуха, и ако не бяха личностните нападки, бих Ви подминал като въздухар.

Бих се извинил.. Дори го направих. Ако съм те засегнал по някакъв начин, то е неволно. Ако ти беше силен и разумен човек, щеше да го разбереш и да го приемеш. Поне така ни учи християнството, а то е 2000 години на върха. И тъй като аз съм силен и разумен човек, ще отстъпя. Не те знам кой си, не знам и на чий връх си седял 18 години. Самият факт, обаче, че споделяш информация и опит с останалите буди в мен уважение и аз не чувствам, че трябва да продължа този спор.

Просто ще запазя достойнството си. Не, че съм прочел нещо ново от твоите статии. Не си ми дори и симпатичен (а ти едва ли си очаквал това, когато ми ги написа тия неща). Но няма да ти падна на нивото и да стрелям на посоки, за да те категоризирам и така нататък. Няма да искам от теб обяснение за налудничевите коментари. Искам прошка. Ако можеш - прости ми и ми кажи къде съм сбъркал, за да не го правя пак. Ако не можеш - продължавай да си избиваш комплексите.. върви по своя път и ще се видим накрая.
 
Хаиде да успокоим малко страстите

Гн Апостолов - вие сте прочели и знаете много за маркетинга това не го отрича никои, но понякога сте една идея по-провокативен.... за което от маркетингова гледна точка лошо няма, но влияе отицателно на имиджа ви. Прекаленото писане по форуми също се смята за една от формите на спам, в такъв свят живеем. И не трябва да се прекалява.

georgimateev го познавам от скоро, но мога да твърдя че тои също разбира от маркетинг и по точно от Search Engine Marketing което е дял онлайн маркетинга, но е технически метод, докато вашите спадат към емперичните такива.

Онлайн Маркетинг е доста широко понятие и тези различни методи не се изключват взаимно (по принцип даже се допълват), но НЕ е задължително да се използват всичките накуп за да се правят продажби онлайн. Дори само един метод понякога е достатъчен...

Така че надявам се да няма повече обиди, добрият тон да бъде запазен и някак си да успеете да се разберете...

Това е и единствената причина поради която оставям тази тема отключена и отивам да спя............
 
Нека да спрем дотук с личните нападки и самоопределения.
Различното на този форум е концентрацията на знаещи, можещи, и опитни хора които много се различават един от друг и по своя бизнес и по своите години, и по знанията които е натрупал, но общото е че всички с охота споделят своите знания, от всеки един може да се научи нещо полезно, тук не трябва да слагаме личностни определения както за другите, така и за себе си, всеки е свободен да споделя знанията си и опита, а доколко са полезни всеки да реши за себе си.
 
Мдам все пак форумът го съсздадохме, не да се обиждаме и да казваме ти си глупав,защото неразбираш това и това, а да обменяме знания, опит и да се осъвършенстваме. Защото колкото и години човек да се учи винаги има какво още да научи. Радвам се че тук се запознах с хора от които научих много нови неща, и си признавам, че има хора които знаят много повече от мен, но мен не ме е страх да си го призная, а гледам да освоявам и реализирам новонаучените неща, трикове и др. Затова ви моля да не показвате агресия, ярост и други негативни неща, защото смисъл няма, само нерви и губене на време.
 

Горе