Малко СЕО тестове

helf_php

Active Member
Здравейте, реших да си направя експеримент с един сайт и стигнах до следните изводи:
Експеримента е следния сайта беше класиран по различни ключови думи и реших да сложа за 1 месец друг сайт на домейна тоест друго съдържание.
След като мина месец и половина сигурно се бяха индексирали новите страници и отново върнах стария сайт старите страници започнаха отново да се индексират, но класирането по ключови думи не беше същото. На мястото на старите класирани линкове се класираха други линкове към сайта, но на по-слаби позиции. Тоест ако до преди 2 месеца сайта беше класиран по ключова дума на първо място сега е на 5-то с друга страница към сайта което ми е странно :lol:
смисъл до преди 2 месеца беше класиран на първа позиция по ключова дума линка saitaaa.com/link1 сега е класиран на 5-то но със линк saitaaa.com/link2
Надявам се ме разбрахте какво съм направил :twisted:
Ако някой друг е правил подобни неща да сподели.
 
От: Малко СЕО тестове

Ммм това е напълно логично да се случи, той гошо се влияе от съдържанието на страниците ти и това е един от множеството фактори, в смисъл това е един тип ненужен експеримент защото в интернет има написано доста по този въпрос, все едно да видиш дали бие отк от мрежата при условие че навсякъде е написано, че ще те удари ток :D
Нормално е като смениш съдържанието да паднат позиции и е напълно нормално после като върнеш да не се ранкнеш пак на същото място, то затова се класираш и надграждаш, а не класираш сваляш и после пак качваш ;)

Успех все пак с такива тестове, щом имаш желание :)
 
Последно редактирано:
От: Малко СЕО тестове

Колегата е напълно прав, всичко е съвсем просто: гугъл класира само най-добрите сайтове (брандове) и съдържание на първите места. Ако даден сайт е класиран добре на определени думи и изведнъж там се появи съвсем различно съдържание и търсачката го види, този сайт вече няма да е сериозен в очите на гугъл и много трудно ще си върне предишните позиции. Не забравяйте фактура натуралност - всичко трябва да се случва леко, постепенно и да изглежда съвсем натурално и правилно, сътресенията не са хубави за никой.
 
От: Малко СЕО тестове

Как ще е нормално и то при едно и също съдържание - първо те ранква със страница Х, а после за същата кл. дума се ранкваш със страница У. Линкове само към страница Х ли си слагал или има и към втората?
 
От: Малко СЕО тестове

Линкове съм слагал само към първата страница която беше преди, сега май като гледам и старата страница се появи само, че с няколко позиции по-назад.
 

Горе