Малко помощ за една Google-дилема

mitkko

New Member
Сайта ми е на 3то място в гугъл за 2 keywords.
Искам да го заменя, тъй като е joomla, с нов написан на php, css.
Въпроса ми е ако повечето пътища към вътрешните страници се запазят
както и мета таговете са същите ще изпадне ли в гугъл, тъй като явно кода ще е различен?
Имам опит със сайт на който промених само мета таговете и веднага изпадна, но като възстанових стария индекс за няколко дни пак си върна старата позиция. Само дето тук става въпрос за доста по-мащабна промяна.

btw ако темата не е за тук се извинявам - преместете я. не можах да преценя къде е най-добре да си задам въпроса. :rolleyes:

Ще съм много благодарен за съвети и препоръки. :roll:
 
аз си мисля, че ще запази позициите за страниците на които не им се промени URL-то и съдържанието си остане същото. Но все пак има и по-опитни - те да кажат.
 
Аз си мисля че ще имаш малки сътресения, но жсичко зависи от няколко неща. Основните са: структура на новият сайт, правилни редиректи на страниците, мета таговете. Но си мисля че както може да е полужително, така и негативно.

Преди няколко седмици направихме смяна на един и това се отрази добре на позиционирането на сайта по търсачките. Само бих посъветвал новият да се прави с мисълта за СЕО. :) Дано да съм се изразил добре. :)
 
редирект 301 на старите урлта към новите и ще запазиш повечето линк джус но ще има някакво временосътресени сътресение взавиимост от нишата

Мдам и аз съм на това мнение. След голяма промяна има шанс да дръпнеш напред, поне по мой наблюдения... освен ако който ти коди сайта не е абосолютен галфон и не е засрал цялата интернал структура
 
Ама за какво му е на човека Редирект 301 ? Той ще си запази старите URL-та, а сътресения е сигурно че ще има.
 
Всъщност новия сайт е написан от нулата и въобще в него има само съдържанието и линкове от стария. Затова се и притеснявам, всичко в кода и css-a е различно - ама наистина съвсем различно е построен новия. като се замисля поне имената на картинките да бяха еднакви :(
Пишете, пишете какво мислите, защото сътресенията ще се отразят много негативно и може да се откажа ако вероятността за такива е голяма.
Благодаря много на отговорилите и на тези, които ще го направят
:roll:

п.с. да идеята е урл-тата да се запазят, не да се редиректват.
освен тях и метатаговете и домейна разбира се не се сещам какво друго може да се направи за да се избегнат неприятни изненади в гуглето.
 
Как така се хрърля толкова труд и всички УРЛ-та се запазват, а самите изображения не?
Според мен обратното е по-лесно. Напъни още малко и просто премести снимките същите със същите имена и директории.
 
бате колкото и да ти говорят хората различни мнения никога неможе да си напълно сигурен и съм убеден че резултата ще се види само и единствено като направиш промяната, но все пак редирект 301 задължително и стискаме палци. сътресения ще има сигура - въпросът е дали ще са фатални и дали краткотрайни
 

Горе