Малко помощ за active link в css

bgtupanfighter

New Member
Пак ми трябва малко помощ за тоя глупав css :)
Загубих почти цяла сутрин и вече съм на предела на нервна криза хаха :D

Мъча се в css-а един линк да бъде наистина "active", а не само да ми "премига" както е в момента.
Тоест генерално - трябва потребителят като цъкне на линка, да остане променен (със зададените му параметри) до кат не се цъкне другаде. Стандартно нали...ама не става и не става :)

Значи зададено си е както трябва
.класа a:active { color:#суросинкяво; font-weight: bold;}
Да спомена, че хувара и визитед си бачкат, само това не ще
Зададен е и реда както трябва: линк/визитед/хувара/актива
Актива бачка но само моментно (за части от секундата) след което си остава в положение линк
Пробвах и с нов клас - па не ще
Пробвах и с галимация джаба + цсс, е тая:
Код:
<script type="text/javascript" charset="utf-8">
//<![CDATA[
jQuery(function() {
  jQuery('.класа a').each(function() {
    if (jQuery(this).attr('href')  ===  window.location.pathname) {
      jQuery(this).addClass('current');
    }
  });
});  
//]]>
</script>
Па не става...

От какво може да се ебава тоя актив, някакви идеи?
10х
 

Странникът

Well-Known Member
От: Малко помощ за active link в css

Нещо му пречи според мен, вероятно друга настройка, която се изпълнява преди него?
 

Странникът

Well-Known Member
От: Малко помощ за active link в css

Човека си е написал - пробвал е и с нов клас, пак не ставало... явно или не го е направил както трябва, или нещо пречи в друга настройка, която обхваща и този див.
 

bgtupanfighter

New Member
От: Малко помощ за active link в css

Не, не става никак, ни визитед, ни актив, ни с нов клас и нов див па нов клас в новият див, ни с джабата, ни никак :) Явно е омазано много яко, 4 часа се изгърбих...хах няма да стане...това са тъпите класифилд изпълнения на уърдпреса. Докарва се само го премигването и като задържиш натиснат линка, след това явно не хваща... Нещо по пхп-то може да е, защото все едно не хваща, че има нова страница - визитед/актив. Аз за това се надявах с джаба скрипта да стане, ама нейсе :)
 

uni-web

Well-Known Member
От: Малко помощ за active link в css

Ама не пробва да дадеш кода да видим къде е проблема? :)

Я дай да видим кода и тогава да му мислим никой няма да го крадва. ;)

Не за друго ама на мен това:

PHP:
клас a.active{drdbr }
Ми звучи доста криво, пробва ли да си провериш да не би да си писал някоя буква в css вместо на ен. на bg. ;)
 

bgtupanfighter

New Member
От: Малко помощ за active link в css

хех код да искаш :) щом не става за ядене давам винаги :D
За бг-то, то оставаше и това да е, няма начин, аз 5 часа го мъчим с какви ли не галимации. То може и нещо просто да се окаже, ама тоя път малко ме съмнява. Май мазалото се получава, че има един клас, който се ползва в различни дивове...знам ли, аз съм само копипейстер все пак :twisted:

Какъв код да избацам тук? Може и на лс сайта който си няма друга работа да види. Дадох вече на един колега, па каквото сабя покаже
 

Sky

Well-Known Member
От: Малко помощ за active link в css

и аз имам свободно време може да дадеш сайта на ЛС
хех код да искаш :) щом не става за ядене давам винаги :D
За бг-то, то оставаше и това да е, няма начин, аз 5 часа го мъчим с какви ли не галимации. То може и нещо просто да се окаже, ама тоя път малко ме съмнява. Май мазалото се получава, че има един клас, който се ползва в различни дивове...знам ли, аз съм само копипейстер все пак :twisted:

Какъв код да избацам тук? Може и на лс сайта който си няма друга работа да види. Дадох вече на един колега, па каквото сабя покаже
 

uni-web

Well-Known Member
От: Малко помощ за active link в css

хех код да искаш :) щом не става за ядене давам винаги :D
За бг-то, то оставаше и това да е, няма начин, аз 5 часа го мъчим с какви ли не галимации. То може и нещо просто да се окаже, ама тоя път малко ме съмнява. Май мазалото се получава, че има един клас, който се ползва в различни дивове...знам ли, аз съм само копипейстер все пак :twisted:

Какъв код да избацам тук? Може и на лс сайта който си няма друга работа да види. Дадох вече на един колега, па каквото сабя покаже
Проблемния много ясно няма как да не става само с цсс, то си е за него няма сми от други езици за това. :)
 

bgtupanfighter

New Member
От: Малко помощ за active link в css

Е няма такава случка :D Това като се сетя един случай дет имах - ръчкам един модул за таговете на флаш, ръчкам ръчкам 3 часа и не ще и не ще, а то се оказа, че тъпата ми антивирусна е изтрила без да ми "каже" един jc за флаша дет е (тва на локалхост) ахахаха нема такъв смях. Сега подобен случай...то си бачкало, а аз се потим ли потим :D
Обаче бачка на хром и опера, на мозилата (дет ръчках с нея) и сафарито не ще...па браузерси номера :)
Ето кода:
Код:
.whitebox a:link { color:#0192D6; text-decoration:none;}
.whitebox a:visited { color:#DB7103; text-decoration:none; font-weight: bold;}
.whitebox a:hover { color:#DB7103; text-decoration:none;}
.whitebox a:active { color:#fff; text-decoration:none; font-weight: bold;}
И тук в тоя явно трябва да правя галимация специално за мозила и сафари. Май от това е проблема

Код:
#sidebar .whitebox { margin:0px ;padding: 0px 0px 5px 10px;-moz-border-radius: 3px;-khtml-border-radius: 3px;-webkit-border-radius: 3px; font-size: 11px; font-weight: bold;}
 

bgtupanfighter

New Member
От: Малко помощ за active link в css

Смях в залата :D С колегата Странник :) установихме, че и с мозила е ок - просто моята мозила е порязана до неузнаваемост като на стар параноик :D и явно реже яко наред и във визуализацията дори :)

Значи остава само сафарито. Какво да добавя специално за него в #sidebar .whitebox за да стане хептем работата?
 

Горе