Малко помощ plc.

Здравейте преди няколко дни попаднах в предприемачи.сом и аз като повечето стигнали до тук написах при чичко google "как да изкарам някой лев", но взех че доста се зачетох и от тогава само чета а в главата ми става все по голяма каша.
Понеже уча във ВИАС и нямам никакфа идея как се прави блог или пък саит но относно това когато се стигне до там ще почета стабилно и тогава ще задавам глупави въпросчета.Разбрах че трябва мн четене и доста размисъл над това какво точно искаш да направиш.

И да стигнем до същественото.Например обичам риболовът и за това искам да направя блог (доколкото разбрах е напълно безплатен а аз в момента съм в финансова дупка даже нямам и обект в близките дни) на тази тема слагам статии темички опитвам се да увеличавам броя на потребителите и т.н. и мога ли да изкарам някакви "къси" парички и по какъв точно начин, и след това въодушевен от големият успех за мен (но малък като цяло),и разбера дали въобще ми се отдава това може да се задълбоча в нещата и да дам някой друг гущер

Хаиде plc критикуваите съветваите трябва да има някакво развитие а без критики и съвети няма как да се получи.

Благодаря предварително.

От: Малко помощ plc.

А и забравих да попитам кое е по добрия вариант блог или сайт и каква е разликата в цената която ще ми струва.

Блога си е сайт като цяло. Основната разлика е, че блога е мястото, където пишещия си излива душата. Бе чети го като изповедалня. Пише на всякакви теми и за всякакви глупости, а ако се намерят други откачалки, които да търсят излиянията му, може и да препечели нещо.
Сайта може да си го устроиш на блог платформа, като wordpress да речем (беше създадена за блог цели, а сега е CMS).
Нещата, които се искат от теб - време и желание. Какво следва нататък (говоря ти в случая като за начинаещ, няма да отвориш втори фейсбук):
1. Правиш си списък с интересите които имаш
2. Проверяваш тези твои интереси и по-специално ключовите думи свързани с интересите ти какво търсене имат.
3. Проверяваш колко е силна конкуренцията в дадената нисша и за определените ключови думи. За пример, както спомена интересен ти е риболова - провери речен риболов и морски риболов. Провери търсенето за определени риби и т.н.
4. Направи си план по колко статии и за какво точно ще може да пишеш.
5. Разгледай секцията за СЕО.
6. Разгледай секцията за печалби.

Днес си късметлия, твоята тема е единствената в която не съм насолил някой.
П.П. Оправи си правописа деба! Висшист ще ставаш!

Мс мс но то и да ме солиш тъкмо ще е за добро все пак критиката мотивира хората да се поправят.

Здравей Симеоне.
Първо добре дошъл от мен.
След това искам да ти кажа нещо, което разбрах със болезнен опит.
НЕ СЕ БУТАЙ ДА ПИШЕШ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ ТИ Е ЯСНО, за мен това стана нещо като принцип, защото се получават смешни неща.
Иначе ти предлагам като за начало blogger.com да си направиш едно блогче, и да започнеш да пишеш по темата ти.Предлагам ти блогър, защото е лесен за използване, точно като за начинаещи.Също така, блогър е част от гоогле, и малко или много те си го лансират, и по-лесно ще се класираш по ключова дума.
Преди това разбира се направи това което К.Томов ти написа, това ти е по-ключовата част, останалото е само желание и търпение.

Да и аз така съм се ориентирал и по точно към блоггър.ком над темата още размишлявам. В по стари теми разбрах че блогът е напълно безплатент нито даваш за хостин нито за домеин в блоггър.ком.Докато се стигне до някакъв вид аффилиате има доста време трябва да се постарая да направя възможно най голям брой посетители на ден нещо ориентировъчно ако може да ми кажете като брои ще съм благодарен.
И последно някой ще ми търси ли сметка за този афф трябва ли да имам тфирма и ...
Благодаря за отделеното време.

Горе