Мария-homepage пак онлайн ....

От: Мария-homepage пак онлайн ....

Можеш ли да цитираш в кой закон пише, че договорите, сключени от разстояние, които не са подписани с електронен подпис, могат да се нарушават безнаказано?

По твоята логика, ако не подпиша с електронен подпис незаконното съдържание, което качвам, нямат правни основания да ме съдят, защото не може да се докаже, че аз съм ги качил?

Ами ако измамник сключи договор от разстояние с някой, който извърши някаква услуга (например преведе някоя книга) и после откаже да плати, тъй като не е подписал договора с електронен подпис, пак ли този договор няма правна стойност и измамникът ще се измъкне безнаказан?

А ти можеш ли да цитираш в кой закон пише че договорите подписани от разтояние(без електронен подпис) носят някаква правна стойност.

Примера който си дал за незаконно съдържание въобще няма връзка с това което говорим, качването на материяли за които нямаш авторски права е забранено със закон и все пак нищо не могат да ми направят ако не открият такива материяли на компютъра ми. Номера в интернет е че никой не може да докаже че аз съм се съгласил с каквото и да е било (няма свидетели) за това договорите се подписват пред нотариус, той е гарант че точно ти си подписал договора.

Втория пример който си дал измамникат ще се измъкне безнаказан. И това се случва постоянно за това трябва да се внимава от кого каква услуга си купуваш
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

§ 9 Предизвестие за прекратяване на договора
Не е необходимо предизвестие за прекратяване на услугата.

Липсват неустойки :) Точка . Така че, ако случайно някой вече е сключил договор, може спокойно да си го прекати.

И още нещо:

"краткост Доставчик от една страна, а от друга страна - физическо или юридическо лице, по-долу наричано Клиент,"
Всъщност от "другата страна имаме едно ИП", което няма как да бъде "физическо или юридическо лице"

Тва е! Тоя пич е объркал страната, в която е пуснал сайтът. Да опита в САЩ, там се съдят за какви ли не простотии.
 
Последно редактирано:
От: Мария-homepage пак онлайн ....

Измамата е незаконна независимо дали са използвани информационни технологии или не.

Изнудването - също. Ако изнудваш някого, чрез използването на ИТ също е престъпление (напр. телефонна измама).

А това дали е възможно да има санкции за нарушителите е отделен въпрос.
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

Сетих се и друго. Има случаи, при които, държавни органи глобяват собственици на сайтове, които сключват договори от разстояние за продажба на хранителни добавки (или предлагат да се сключи такъв договор), в нарушение на закона за "защита" на потребителите (без тези договори да са подписани с електронен подпис и без рекламата да е подписана с електронен подпис!).

След като тези договори нямат правна стойност, значи и глобите нямат правна стойност?

В този контекст излиза, че е напълно възможно някой измамник да плати за реклама на хранителни добавки от името на някоя нищо неподозираща жертва, като в рекламата посочи, че стоките се продават само чрез сключване на договор от разстояние (посочва истинския телефон на жертвата).
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

Така, преди малко сайтът беше офлайн, в общите условия вече четем:

"В случай на прекратяване или разваляне на Договора по вина на една от страните, страната отговорна за прекратяването или развалянето, дължи неустойка в размер на 10 % /десет процента/ от общата стойност на Договора."

По-долу четем:

"Доставчикът може да извършва изменения и/или допълнения в настоящите Общи условия по всяко време, като следва да уведоми писмено Клиента за изменията и/или допълненията. Изменията и/или допълненията влизат в сила не по-рано от 7 /седем/ дни след датата, на която е извършено уведомлението."

Така че, ако има хора, които са се регистрирали ще имат да чакат.... "ПИСМЕНО" уведомление. :)

И все пак:
"В случай на противоречие между уговореното в Договора и настоящите Общи условия, валидно е уговореното в Договора."

т.е. уговорка няма, при положение, че няма договор защото "Общите Условия" са:

"Общи условия се прилагат към всички Договори и/или Споразумения за доставка"

т.е. те са притурка към, договора, ама по-горе стана ясно, че ако имаме противоречие НЕ важат, а договор въщност няма.

хаха :)
 
Последно редактирано:
От: Мария-homepage пак онлайн ....

Ами и аз това обяснявам, когато си офлайн нотариус когато става въпрос за ИТ електронен подпис. То така ако ставаше всеки втори тарикат в края на общите условия може да сложи един ред "С кликване на бутона се съгласявате в рамките на един месец да предадете цялото си имущество на еди си кой" и какво става като 99% не четат до край условията. Колегата малко се бърка от това че си мисли че когато нещо не е незаконно то автоматично става заканно и може да издържи пред съда, а то не е така. Представи си че някой съдия приеме такъв договор за реален и вече ще има прецедент за примера който ти дадох "С кликване на бутона се съгласявате в рамките на един месец да предадете цялото си имущество на еди си кой".
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

Чак не ми се вярва,че някой се връзва на това !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Oбърнете внимание какво са написали "С натискане на бутон``Кликни сега`` Вие купувате абонамент за софт еротика за 30 дни на интернет-страницата",според мен думата софт има друго значение,а в сайта им присъстват два тъпи клипа и малко повече тъпи непрофисионални снимки,аз никаде не видях да има "софт"!!! Изхождаики от тази теза всеки,които е получил писмо от тях може да ги осъди защото реално погледнато те не изпълняват страната на договора:)
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

Лошата реклама пак е реклама :П
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

Значи прочетете внимателно долу:

с прочитането на това, което ви пиша, Вие се съгласявате да ми дадете Хиляда долара кеш пара - в противен случай ще бъдете осъдени, опандизени, урочасани, пребити от мутри и т.н.

ако все още четете - значи е време да покача мизата до ДЕСЕТ ХИЛЯДИ долара, и прочитайки това, вие пак се съгласявате!

оправдания от сорта "ама аз не съм се съгласявал" не се приемат - прочетете закона! като не знаете къде точно да четете - по-добре дайте парите доброволно!

щом като имате излишни пари - не ходете по форуми и сайтове, не гледайте телевизия, не четете вестници - иначе вие недвусмислено се съгласявате, че Нашта Компания, която е Изключителен представител на БНТ, БНР, БТК, МВР и КГБ ще ви конфискува движимото и недвижимото имущество, като компенсация за неплащане на борчовете! И най-важното: НИЕ ВИ ЗНАЕМ IP-ТАТА И СЪЩО ТАКА ЗНАЕМ КЪДЕ СИ ДЪРЖИТЕ ПОРНОСПИСАНИЯТА И КЛИПОВЕТЕ С ГОЛИ ДУПЕНЦА!!!
----------------------------

внушава ли Респект, а?

P.S. групичка безработни шмекери (сред които поне 1 безработен юрист) се опитват да преоткрият колелото с изнудването на загорели чекиджии - и вие всички го обсъждате, все едно има какво да се обсъжда!

и най-простото селянче или циганче знае какво е КРАЖБА и ИЗМАМА, и че никой по никакъв повод не може да му вземе парите от джоба НАСИЛА - на вас това явно не са ви го обяснявали като деца! това че измамата е ИЗПИПАНА юридически не й променя статуса - веднага след като гореспоменатия метод за изнудване стане СВРЪХпопулярен - ченгетата ще се захванат с бизнесменчетата - дотогава последните ще карат на: "Бития си е Бит и т.н."
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

А, да, и специално за шубелиите, които ги е страх, че ВСЕ ПАК могат да бъдат осъдени:

наистина, има корумпирани ченгета, прокурори, съдии и т. н. НО ДОРИ ТЕ си имат нещо като "кодекс на честта" - няма такъв следовател или съдия, който да дърпа рекет от пострадалата страна - ченгетата НЕ ТОРМОЗЯТ БАБИЧКИ И ТИЙНЕЙДЖЪРИ!!! техният контингент са именно такива ТАРИКАТИ, като тези с 59-те лева за клип, дето се опитват да найбат дявола във въздуха! такива боклуци са давали, дават и ще дават рекет на куките, защото иначе никой няма да ги остави да работят - така е било и ще бъде!

но едно е ченгето ДА ВЗИМА ПАРИ ПОД МАСАТА от някой бандит и боклук, и съвсем друго е ДА СИ СЛОЖИ ГЛАВАТА В ТОРБАТА, като тръгне сам да помага в мошеничествата!

ЗАТОВА ако има ПОНЕ ЕДИН осъден за това, че не е дал 59 лева за 2 минути клип - ИСКАМ ДА ПРОЧЕТА ТУК ИМЕНАТА на съдията + прокурора + следователя - кви ще са тия луди камикадзета, които са го осъдили!

затова спокойно си дърпайте клипчетата, и кажете на шмекерите да пият по 1 студена вода!
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

неразбирам какво правят тези от сайта ?
нещо пращат на имейла или ?
 
От: Мария-homepage пак онлайн ....

доколкото разбрах дават на пичлеметата да дръпнат малко порно но им искат е-мейл + след това пращат по е-мейлите СПАМ със заплахи като се позовават на родителите им + на БГ-законодателството и тн!

смятайте ако сайтът е добре оптимизиран и има по 500-600 посещения дневно то на 100 човека 1 да се върже - ето ви 5х60=300 лева суха пара в джоба!

мен друго ми е в главата: НЕКА ВСИЧКИ които са попаднали на този сайт напишат тук КАК ИМЕННО са намерили сайта!
мисля че ще бъде доста забавно ако се окаже че мошениците плащат на ГОЛЕМИ БГ-ПОРТАЛИ и на ротатори на банери за да ги линкват!
аре дайте малко кирливи ризи ако обичате!

-------------------------------------------------
в момента подобна акция се движи в Англия - там крадци на кредитни карти се обаждат по домовете на собствениците на картите като ги предупреждават че картата им е блокирана и трябва незабавно да я предадат в банката като ОТ БАНКАТА им пращат куриер (винаги известна куриерска фирма!) но пинизът е че дори от куриерската фирма не знаят че банката няма нищо общо с това (там просто си залагат ГЪЗА(реномето) за една доставка която струва жълти стинки стават куриери на мошеници)

ако човек по телефона не се съгласява - започват всевъзможни заплахи с позоваване на закона (естесссно)!

аферата придобила голям журналистически отклик когато един от кардърите заплашил някаква неука мусулманска емигрантка по телефона че ако не си предаде картата доброволно ще дойдат представители на банката и ша га найбът групово!
 
Последно редактирано:

Горе