Международна политика

deffnews

Well-Known Member
Много тежко звучи, а? Какво става с тия горива, на базата на какво тръбят, че се покачват главоломно. Ще има ли гореща война? Войни за ресурси? И кво става в Казахстан?
 
Тепърва батъла започва. А ти що не се представиш.
 
Дефнюз-е, тъй и тъй никой не ще да пише тука, та ще взема да оспамя малко с 2 статии по темата. 2 гл.т. на двама човека:

първата
--------
САЩ и ЕС не могат да превземат Украйна без бой. . . Така че те свалят правителството на Казахстан (5 януари 2022 г)

В привидно безкрайния си стремеж да могат да позиционират ракети за първи удар около Русия, САЩ и ЕС се опитаха да грабнат Украйна, но осъзнават, че не могат без война от Русия; така че сега свалят правителството в близкия Казахстан!

През последните 72 часа внезапно се появиха всякакви видове гражданско неподчинение с внезапни и буйни протести по улиците на много градове и села.

В Алма-Ата всички етажи на сградата на кметството, атакувана от протестиращи, горят. По време на сблъсъците в Казахстан има жертви сред силите за сигурност.

Изключително масовите протести в Казахстан осъждат влошаването на икономическите условия, повишаването на цените на горивата. Протестиращите в Атирау пробиха полицейския кордон и се събират на главния площад, множество пътища са затворени.

Около 10-13 хиляди протестиращи са по улиците в Жанаозен. Искания за нови парламентарни избори и оставка на правителството.

Полицията, която се опитва да се намеси, е физически нападната, бита и отблъсквана.

Внезапният и огромен размер на протестите показва нещо много по-организирано на работа: парите на САЩ и ЕС за подкупи , които се плащат на ключови организатори, за да се дестабилизира и свали правителството!

Това, което се случва в Казахстан в момента, е точно подобие на това, което се случи в Украйна през 2014 г. По това време САЩ и ЕС наляха милиарди в Украйна и използваха обществеността, купените от тях с пари за подкуп, за да свалят това правителство .

Целта? Просто: Вкарайте Казахстан в сферата на влияние на Европа (и САЩ), за да могат американски ракети да бъдат поставени на територията на Казахстан, насочени към Русия.

ЕС и САЩ бяха осуетени в усилията си да направят това с Украйна и са изправени пред истинска, гореща война с Русия заради продължаващите усилия в Украйна, така че сега ЕС и САЩ се движат да свалят друго правителство, за да постигнат същата цел.

Важно е да се отбележи, че и Русия, и Китай инвестират сериозно в Казахстан, особено в нефтената и газовата индустрия там. Освен това в Казахстан се намира космодрума Байконур, отдаден под наем на Руската аерокосмическа агенция.

През септември 2013 г. посещението в Казахстан от тогавашния нов китайски президент Си Дзинпин доведе до подписването на енергийни сделки на стойност 30 милиарда долара, включително придобиването от Китайската национална петролна корпорация (CNPC) на 8,3 процента в Кашаган, най-голямото петролно находище в света .

Точно днес летището в Алмати беше превзето от опонентите на правителството. Всички полети са отменени. Работници от казахстанския петролен обект излизат на протести. . . но според съобщенията все още се ПЛАЩАТ. . . . с чии пари?

Работниците на CNPC-AMG (китайска петролна компания) затвориха мост в Кенкияк, един от най-важните маршрути и кръстовища, свързани с нефтената инфраструктура.

И вижте "исканията", които внезапно бяха отправени от протестиращите:
Господи. Колко удобно.

В световен мащаб Казахстан също произвежда 43% от целия уран на земята. Така че има глобални последици за това внезапно вълнение. Цените на урана сега се покачват на световните пазари.
================================================================================

и втората
----------

ОПИТВА ЛИ СЕ ЦРУ В КАЗАХСТАН ДА СЪЗДАДЕ ВТОРИ ФРОНТ, ТАКА ЧЕ РУСКАТА АРМИЯ ДА ИМА ПО-МАЛКО ВОЙСКИ ЗА УКРАЙНА?
6 януари 2022 г

„Опитва ли се ЦРУ да създаде втори фронт в Казахстан, така че руската армия да разполага с по-малко войски за Украйна?“ Това беше само една мисъл, която ми хрумна снощи. След днешните съобщения за десетки загинали и стотици ранени, това все повече наподобява организиран опит за преврат, отколкото просто спираловидни протести срещу повишените цени на газа.

За момент си помислих за кампания за новия руски блок, Организация на Договора за колективна сигурност (ОДКБ), съставен от шест бивши съветски страни (включително Казахстан) и опит за възраждане на Съветския съюз, но с толкова много убити и ранени, Има повече за това и наистина изглежда, че е в ход въоръжен преврат от чужда организация.

Простото обяснение е просто, че ако Русия трябва да бъде активна на два фронта и тези фронтове са хубави и далеч един от друг, вие отслабвате руската армия. В крайна сметка трябва да е ясно, че Русия е на ръба, когато става въпрос за Украйна.

Това, разбира се, е познатата малка война на сцената, за да се създаде впечатлението, че всички лидери на големите блокове на силите не следват тайно един и същ дневен ред към световното правителство. За да се създаде световен ред, се прилага същото старо римско основно правило „ти създаваш ред от хаоса“ (Ordo ab Chao). Така че заплахата от война или активната война е част от играта.

Как разпознавате, че лидерите на големите държави работят заедно зад кулисите? Операцията корона PsyOp показва всичко твърде ясно. При условие, че виждате този PsyOp, разбира се.

Ако питате мен, тази война в Украйна изобщо няма да се случи. Тази очертаваща се война е изпреварена от задаващия се (но наближаващ ) срив на долара и произтичащия от него хаос в САЩ. Този хаос може дори да доведе до гражданска война поради отложеното и допълнително задълбочено разочарование след измамата на Тръмп. Тръмп, който, между другото, напълно отказа тези свои привърженици, които все още му вярваха, заради изявленията си, насърчаващи бустер.
---------------------------

Ей тъй, малко спамче да има.:)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Опа, малко редакция.
Ай още малко спам:) Статийка от 5-и, от 6-и, редно е и една от 7-и да има. Тоя път - от комшийски официоз:

Казахският дисидент Аблязов се представя за лидер на масови протести

Казахстан сега е потопен в геополитическа игра и освен ако Западът не влезе в битката, Русия ще постави централноазиатската република в един вид възстановен Съветски съюз, каза пред Ройтерс бивш банкер, който се представя за лидер на казахстанските опозиционни протести.

Мухтар Кабилули Аблязов, бивш министър на правителството, който сега живее в Париж, каза, че Западът трябва да влезе в битката.

„Ако не, тогава Казахстан ще се превърне в Беларус и (руският президент Владимир) Путин методично ще наложи своята програма: възстановяването на структура като Съветския съюз“, каза Аблязов пред Ройтерс.

Аблязов се представи като лидер на опозиционните протести и каза, че всеки ден е бил консултиран за тактиката на терен в Алмати.

„Виждам себе си като лидер на опозицията“, каза той. „Всеки ден протестиращите ми звънят и питат: „Какво да правим? Ние стоим тук: какво да правим?“

Казахстан, често разглеждан като най-стабилната държава в Централна Азия по времето на първия постсъветски президент Нурсултан Назарбаев и неговия наследник Касим-Жомарт Токаев , беше разкъсан от най-сериозните си протести, довели до десетки убити и стотици задържани.

Демонстрациите започнаха заради почти удвояване на цените за един вид гориво за превозни средства и бързо се разпространиха в цялата страна, отразявайки по-широко недоволство от управлението на същата партия след независимостта.

Протестите се превърнаха в изключително насилствени, с опожарени правителствени сгради и убити десетки протестиращи и повече от дузина служители на реда. Аблязов, който ръководи партията Демократичен избор на Казахстан (QDT), бурно насърчава протестите чрез своите канали в социалните медии.

„Буквално за три дни се случи революция и това наистина е революция в общественото съзнание... и хората разбраха, че не са слаби“, каза той пред Agence France-Presse (AFP).

След години на недоволство от икономически проблеми, "натрупаното разочарование взриви. Моментът дойде и всичко избухна."

Той каза, че "никой не може да каже" колко още ще оцелее сегашният режим, но "мисля, че има още максимум една година, може би малко повече. Но може би след две седмици всичко се променя, никой не знае".

Позовавайки се на изображения на статуи на Назарбаев, които се свалят, както и на хода на Токаев да уволни кабинета си, Аблязов каза: „Хората сега вярват, че ако се обединят, могат да съборят статуи и да принудят правителството да подаде оставка“.

Назарбаев предаде президентството на Токаев през 2019 г., но все още се смята, че има огромно влияние чрез титлата си лидер на нацията.

На фона на несигурността относно местонахождението на бившия силен човек Аблязов каза, че е получил информация, че Назарбаев и близкото му семейство са избягали в столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Абу Даби, след като резиденцията му в главния казахстански град Алмати беше щурмувана. Но не беше възможно да се провери независимо твърдението.

Осъден задочно в Казахстан за измама, присвояване и организиране на убийство, 58-годишният Аблязов живее във Франция, където е получил статут на бежанец. Той отхвърли обвиненията срещу него в Русия и Казахстан като политически мотивирани.

Той беше министър на енергетиката през 90-те години при Назарбаев, но отношенията се влошиха. Казахските власти казват, че Аблязов е подбудил и финансира протести през 2016 г., които принудиха Назарбаев да отложи непопулярните реформи на собствеността върху земята.

Аблязов представи Назарбаев, който беше шеф на комунистическата партия на Казахстан, преди да стане президент, като диктатор, който доведе народа на Казахстан в геополитическа безизходица, като същевременно обогатява продаден елит.

„Назарбаев – той не е в страната в момента – но това не означава нищо, защото той има телефон и комуникации – и всеки на власт, включително Токаев, ще прави каквото нареди“, каза той, описвайки Токаев като „мебелите на бившия президент ".

Той каза, че е готов да отиде в Казахстан, за да оглави временно правителство, ако протестите ескалират.

„Не само бих се върнал – хората продължават да питат кога ще се върна и ме обвиняват, че не съм се върнал да ръководя протестите – но хората не разбират колко трудно би било за мен да се върна, тъй като Русия ме осъди на 15 години и Казахстан за живот", каза той.

Аблязов отхвърли предположенията, че Западът е финансирал протестите като опит да се отвлече вниманието от факта, че корените на протестите са вътрешни.

„Знам съветското клише за западен шпионин, но бих се радвал да бъда американски или европейски шпионин, защото тогава щяхме да живеем като хората в Америка или Европа – и всички ще се смеят“, каза той. "За съжаление Западът не ми помага, Западът ми пречи."

Първите части на руските сили от воден от Москва контингент вече пристигнаха в Казахстан, след като Токаев се обърна за помощ към доминираната от Русия Организация на договора за колективна сигурност (ОДКБ).

Аблязов каза, че руският президент Владимир Путин с удоволствие е помогнал като част от стратегията си за „пресъздаване на стария СССР“, но каза, че казахстанците трябва да гледат на присъствието на чуждите сили като на „окупация“.

„Призовавам хората да организират стачки и да блокират пътищата, за да протестират срещу присъствието си в страната“, каза той, предупреждавайки Русия, че Казахстан рискува да стане като Украйна – където антируските настроения рязко нараснаха, след като Москва анексира Крим и промосковските сепаратисти завзеха два региона. през 2014г.
 
Последно редактирано:
Спами на воля @етерИум
Според мен съвсем не всичко ти е спам, спамиш, но според мен в спама ти има качество, което е позатрупано от количество, ама тва не е твой проблем, а на тези които не могат да го отсеят.
Таман ми опресняваш знанията в тези области. Бая съм ги занемарил. По принцип следващото не исках да го пиша... от една страна да не изглежда, че се прайзвам, от друга- писнало ми е отдавна. (въпреки, че отдавна ме сърби да ви кажа да си вдигнете конспиративното ниво) :) В България не съм сигурен, че има някой който да е изследвал тези лайна в дълбочина :), колкото мен. Даже бих казал, че естествените лайна все пак са полезни, а това са някакви гмо лайна. Или да го кажа по друг начин истинските лайна имат истински изотопи, а на изкуствените и изотопите са им такива.

П. С. някои ще направи ли МЕМЕ с "Извини се бе", само че с текст "Представи се бе", ще го подарим на Павел Програмиста. Няма да му искаме нищо, само да ни каже откъде всъщност идва МЕМЕ?
 
Последно редактирано:
Снимай някоя мекица ако искаш пак да си интересен.
 
Снимай някоя мекица ако искаш пак да си интересен.
С право се засегна, все пак не си бил толкова кух.
 
1641299430483-png.22487


Чудно щеше да влезе в употреба :D
 
Според мен съвсем не всичко ти е спам, спамиш, но според мен в спама ти има качество, което е позатрупано от количество, ама тва не е твой проблем, а на тези които не могат да го отсеят.
Благодаря ти, Дефе, за хубавите думи! Аз никога не спамя, а те не четат - тва е истината. Дюшеш им дойдох - да фащат да ме четат и да попиват. Ей, тюфлеци, четете бе! (Че после пари за чете ще искам, който плАти - отключвам си коментара за четене. Мен кат цяло тва ми е бизнес стратегията - да ги зарибя. А..стана обратното:(
 
Благодаря ти, Дефе, за хубавите думи! Аз никога не спамя, а те не четат - тва е истината. Дюшеш им дойдох - да фащат да ме четат и да попиват. Ей, тюфлеци, четете бе! (Че после пари за чете ще искам, който плАти - отключвам си коментара за четене. Мен кат цяло тва ми е бизнес стратегията - да ги зарибя. А..стана обратното:(
И аз мерси, не беше комплимент просто ей така.

П.с. Между другото Ноки по какъв параграф ти чете конско?
 
Последно редактирано:
П.с. Между другото Ноки по какъв параграф ти чете конско?
Мисля, че не просто не ме харесва и затова.:) Не, бе, аз го бях натролил малко в изтрития коментар (който ти не си го прочел нявярно) и той ми го върна. Даже много малко и тактично ми го върна, ама аз се направих на засегнат, нали съм интригант. Абе, големи дружки сме с Нокето, квото и да си говорим.:)
Материала ще е хубав а?
Еми колкото ми е хубав генетичния матрял, толкова ще ми е и писмения, нали знаеш - крушата не пада по далеч...:) Демек: няма да е нещо, слаба ракийка.

Няма да е на нивото на твоя матрял за бъткойна, там е класика. Стана ми любимия критик. (Ако си направя тема, разчитам да наминаваш да ме потролваш.)

Чакай, тамън "съм те фанал" на приказка, да ти кажа мойта теория за бъткойна: да навикнат простолюдието на цифрова и нестабилна пара. Само че за в бъдеще нестабилността ще идва от там дали ще спазваш климатична, здравна, интернет и т.н. дисциплина. Тоест: да си в рамките на личният си въглероден кредит, здравното досие да ти е в рамка, коментарите в нета да не излизат от позволеното, такива неща.

Сега, тук е разликата: кой как го приема. За някои ще е ад, за други - рай, за трети - средна хубост. Но тва не променя същината на нещата. А тя е (според мен), че ако големите играчи могат да се разберат помежду си за някои общи посоки за развитие на обществото, които да ги устройват, улесняват, те го правят, както винаги. Нали не отричаме, че има големи риби, които могат да дават наклон и го правят? Отделно, те си продължават конкуренциите, битки за ресурси, влияние, власт и т.н.

И ако тия общи насоки са да има само цифрова валута на централните банки (която е 100% проследима, както дебелия чичо шеф на BIS обясни), що да няма? Щото някой не вярва, че ще стане, или пък друг не иска? Така че, един мистериозен Криптотоши Валутоши ръга бъткойна на сцената и след десетина години имаме добре навикнали на цифрово нестабилно.

Иронията е, че криптотата ги изкарват за нещо като символ на децентрализацията, а (според мен) са замислени да навикнат народа на идеята за централизираното бъдеще (цифрова и нестабилна пара). (Ако някой сега забогатее от тях - халал да му е, против нямам.)

(Безусловния базов доход е и той на хоризонта.)

С две думи:
И аз не ща някой пакистанец, или който и да е, да ме застрашава посредством някаква свобода, която би прерастнала в свободия. Например ако разчитаме хората, които не са съгласни с диктатурата, да осъществят на практика тая бъдеща свобода; щото аз не мисля, че те всъщност са много по-добри хора от реалните властимащи, не съм го видял. Могат ли те (които и да са, която и група да вземем) да направят по-добър, справедлив и т.н. свят? Мен ако питаш - не.

Технологията също яко се развива и става опасно всеки да има достъп. Така че, по принцип контрол трябва.
Контролът ще бъде наложен от тези много едри играчи, които могат да го направят. Той ще бъде съобразен с техните интереси. То е много хубаво големите играчи, контролиращите, да са много хубави, съвестни и мили хора, и да направят света на справедливостта. Ама надали.
Това отчасти ще е и в интерес на хората, отчасти във вреда. За някои цялото нещо (бъдещия свят) ще бъде ад, за други рай. Това, че за мен примерно ще бъде само (или основно) зле, не значи, че за други (може би - за много други, или дори за мнозинството) няма да е добре. И така.

Ти сигурно няма да се съгласиш. Най-вероятно няма:)
 
Ами то това как и какво някои хора искат да бъде криптото, не променя факта, че е неизползваемо, стара технология, и profit-a не идва от компания, а идва от новите съкъри.
Ако прочетеш пейпъра на СаТоШито, ще видиш, че вмомента е някаква перверзия, нищо общо с това, за което е направен, а именно - транзакции между trustless участници. Нали виждаме последните месеци, 'early adoptors' , демек тея от силкроад, как кешаутват. Та май монеро сега го ползват за наркотици и деца в deep web. Поне криптото има някаква използваемост, е вярно, възможност за педофили и дилъри да търгуват, ама толкова си може и технологията.

Впрочем ако си купил миналата година по това време бъткойн, днес ще имаш 3 процента gains, още малко и ще бие инфлацията за година.

Проблема на бътерите е, че хем казват, че е валута, хем казват, че е асет за инвестиция. Не може да е и двете. За валута - що за валута се променя с 8-10 процента за 24 часа, после се чудим защо никой сериозен merchant не ги ползва, е - 7 транзакции в секунда - има го и тоя момент... :D .ето малко комедия

It’s prices in, zoom out to 1940’s. Check mate no coiner. Stay Poor. We are early adopters. Banks sux, inflation bad.И тая тема си струва размисъл

We hear all the time that 1 BTC is worth 42k USD.. No it's not.. It's worth 42k Tether. The entire crypto market seems to be under the collective delusion that Tether = USD, and the media is doing very little to counter this delusion..
If we go by Tether's reserves, 1 USDT should be worth 1 cent at most.. But the mass psychosis that prevails in the cryptosphere prevents investors from understanding this fact.
The media should stop reporting the prices of crypto in USD, and start reporting it in Tether/ USDC.

И от 6 месечното разследване на Bloomberg
“There are now 69 billion Tethers in circulation, 48 billion of them issued this year. That means the company supposedly holds a corresponding $69 billion in real money to back the coins. All the same, in the fallout of this, Tether CEO Jan Ludovicus van der Velde deleted his Twitter account, fuelling further speculation all is not well at the firm.

https://www.bloomberg.com/news/feat...-the-69-billion-backing-the-stablecoin-tether ето го и самото разследване. TLDR- имат около 4 процента ликвидност, следователно 1 USDT ~ 0.04 цента. Схемата е ясна.

Проблема идва не само, че тетер са измамници, абсолютни, но и в това, че бъткойна 89 процента от него се търгува в тетер. Следователно 89 процента от цената му не е реална, проста математика.

Say the bitcoin “price” is $40,000. They print tons of Tether and buy bitcoin with Tether to drive the bitcoin price up to $50,000. Then they sell the bitcoin for real money, and make $10,000 a bitcoin. Keep doing this, and not only do they make tons of money, but they prop up the bitcoin price and keep suckers buying it to keep the Ponzi scheme going even longer. In reality all of this stuff is worthless.
 
Последно редактирано:
Спами на воля @етерИум
не всичко ти е спам, спамиш, но според мен в спама ти има качество, което е позатрупано от количество,
Доживях да видя наченка на оригиналност.

ама тва не е твой проблем, а на тези които не могат да го отсеят.
.. и тука леко пак дерайлира влака.
 
@ReminD
Само да уточня нещо, че по принцип ползвам твърде много ирония и понякога се получава неразбиране.
Това долу е буквално казано:
Няма да е на нивото на твоя матрял за бъткойна, там е класика. Стана ми любимия критик.

А това :
Ако си направя тема, разчитам да наминаваш да ме потролваш.
Това е вече иронично казано, и във връзка с участието ти във вакс-темата. Тоест, че ако си направя тема, която ще на тъй наречената от някои "конспиративна" тематика, предполагам, че може да минаваш да ме потролваш (както преди вакс-темата). Не съм имал предвид, че ще правя тема за биткойн, с който нямам нищо общо, камоли пък про-биткойн тема.

Но както съм го написал, се е получило объркано.:)
 
Доживях да видя наченка на оригиналност.


.. и тука леко пак дерайлира влака.
Сестра ми влиза от профила. Тя иска да ти каже някои неща, но не и давам.

Но ми каза да ти предам, че нямаш основание да се държиш така с @етерИум

Според нея не си мерило и светило за тая работа.
 
Дай й, дай й, да го насОли хубаво тоя мискинин, да му срине самочувствието и да го изравни със земята! Наистина той се държи много зле с мен, не знам с какво го заслужих. Аз все го хваля...
Знаеш ли как ме обиди, съсипа ми нервите, пия хапчета, алкохол...
Права е, че не е мерило и светило. Къв е тоя Нокето? Ми никъв не е! Аааййде под ножа!:)

@nandibandi, твойта сестра влиза ли от твоя профил? Хубавите неща за мен тя ги пише, нали? И тя не харесва Ноке, нали? Не иска ли да го нахули малко?
:):):)
 
Не и давам щото ще го удари в Адамовата ябълка и ще го щипне по ахилесивата пета. Но повече се притеснявам да не му посегне и на сънната артерия.
 
@nandibandi, твойта сестра влиза ли от твоя профил? Хубавите неща за мен тя ги пише, нали? И тя не харесва Ноке, нали? Не иска ли да го нахули малко?
Мне... Нито една от сестрите ми не ползва моя профил. Нося цялата отговорност за всичкия бълвоч, който съм сипала във форума през годините.
Като цяло не съм фен на споделените акаунти, откакто заради мен баннаха акаунта на племенницата ми в замунда, та после се наложи да чакам месеци, за да си направя мой.
tooth.gif
tooth.gif
 

Горе