Мнение за инсталиране и конфигуриране на интернет магазини

kirsen

Active Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Воден от желанието си да бъда винаги изчерпателен и коректен в представянето на услугите си, реших да предложа този нетрадиционен подход към продажба на виртуалените продукти които произвеждам.

Каква е дейността ми: сайт

Инсталирам и конфигурирам интернет магазини на различни видове платформи, като Prestashop, Opencart, Woocommerce.
Работя в ниския ценови сегмент и в повечето случаи моите клиенти за първи път се сблъскват с желание за такъв продукт и са оскъдно ориентирани какво точно им трябва към момента на поръчката. Договаряйки цена за изпълнение почти винаги има доработки които, аз от гледна точка на задължение към клиента да бъде доволен, не остойностявам, а доработките понякога отнемат дни работа.
Реших, че е по добре да предлагам готови продукти в пакет /разбирай онлайн магазини/ и всеки клиент сам да надгражда соята поръчка постигайки това което му е нужно на съответната цена.
Не мисля, че това е най-удачния вариант, но реших да пробвам и така.
Какво ще се получи, времето ще покаже.
Сайта се доизгражда и в момента и вероятно ще бъде преместен на негов си домейн.
По скоро, ме интересува мнение, би ли се оправил клиент с моята идея в този магазин и би ли имало бъдеще този вид/начин/ на представяне?
Да продължавам ли да го работя /пълня с проекти/ или да го зарязвам?
Всяко предложение или критика би ми било от полза.
Благодаря.
 
От: Мнение за инсталиране и конфигуриране на интернет магазини

Аз не разбирам за какво се занимаваш да буташ нещо в българския пазар, като само може да си преведеш сайта и да продаваш същите продукти, само че в евро или долари в чужбина...
 
От: Мнение за инсталиране и конфигуриране на интернет магазини

"bedrijfsbeheer" благодаря за мнението.
Отворен съм за всякакви предложения и партньорства. Бих се радвал ако, съвместно с някой можем да осъществим подобни начинания. Готов съм да отговоря на всеки преложил бъдеща работа, стига да можем да се справим.
По този проект се работи в момента и мисля да го разширявам, а идеята ми беше да разбера струва ли си да бъде представена по този начин моята дейност. Би ли успял клиент на сайта да се ориентира какво се предлага, на каква цена, има ли неизвестни при покупката? Безспорно има още много какво да изчиствам, а и предстои добавяне на още 70 различни визии и теми за магазини с които разполагам.
Предстои много работа още.
 
От: Мнение за инсталиране и конфигуриране на интернет магазини

За мен идеята ти е перфектна за бг пазара. Единственото което липсва е LIVE DEMO... тоест хората, които ще купят конфигурацията и инсталацията да видят и функциите, които предлага дизайна и не без значение навигацията. От личен опит зная, че основните проблеми идват в тези моменти. Друго, което не видях, а повечето клиентите ще очакват е въвеждането (поне на определен брой продукти и структурирането им в категории) и изработването на слайдери и банери. Успех с проекта!
 
От: Мнение за инсталиране и конфигуриране на интернет магазини

Може да е перфектна за бг пазара, но ако сме реалисти, няма да може да прави добри пари на бг пазара. Така че не си заслужава усилието да играеш там.

За лайв демо съм съгласен, ще е добра функция, също така един лайв чат би било добре, ако някой има да пита нещо, да може да го направи веднага. Ако имаш добри умения в продажбите, направо му продаваш през чата, а не само го информираш.

Иначе партньорства на тоя етап не мисля, че е добре за теб да търсиш. Първите месеци е по-добре сам, след това като имаш печеливш модел, погледни дали може да го скейлнеш сам, ако не можеш, помисли за заем по-добре, преди да дадеш % от компанията, може да е по-изгодно. Чак след това може да търсиш някой партньор, което е лесно да се намери при печеливш модел. Като имаш печеливш модел, може да ми пишеш едно ЛС, ако искаш да ти дам листа на хора, с които можеш да се свържеш и да поискаш инвестиция.
 
От: Мнение за инсталиране и конфигуриране на интернет магазини

Здравейте отново и благодаря за съветите,
LIVE DEMO имам във всяко обяснение на всеки продукт, най отдолу в обясненията съм дал линк "Демо: магазин". заврял съм го в текста по средата и вероятно за това не сте обърнали внимание. Ще трябва да му сменя мястото явно.
На въпроса: "а повечето клиентите ще очакват е въвеждането (поне на определен брой продукти и структурирането им в категории)" във всеки един пакет от продукта съм направил в "ОПЦИИ" възможност да си избере колко продукта и на каква цена ще бъде въвеждането им съответно в дадена категория.
На мнението: " също така един лайв чат би било добре" чат съм сложил. Би трябвало да е долу в дясно: Zopim, ненам защо не се е визуализирал при вас, може моментен бъг да е на чата, или защото съм му разрешил да се визуализира само на началната страница и в акаунта. Не исках да тежи на страницата на продукта?
На мнението: "Иначе партньорства на тоя етап не мисля, че е добре за теб да търсиш." аз си работя и не се оплаквам, но мисля, че няма нищо лошо ако обединя усилия със желаещи и заедно да вървим напред. Не търся съдружник, в буквалния смисъл на думата. Не обичам да имам "началници" и да се съобразявам непрекъснато с тях. По скоро, ако някой има идея че може да намира клиенти на които има трябва магазин, можем да договорим моето изпълнение и разумно разпределение на приходите. За това казвам,ч е съм отворен за идеи и предложения, разбира се не на всяка цена.
Благодаря още веднъж за мненията, всяко от тях ще бъде взето под внимание от мен.
 
Последно редактирано:

Горе