Мнение за интернет магазин

От: Мнение за интернет магазин

Za quick checkout ne sam go pravila - rabotila sam samo s platenia.
Shrifta i sega na body ne mi haresva - preporuchvam i za body i za opisanieto niakoi ot tezi: Open Sans, Noto Sans,PT Sans
A za zaglaviata mnogo po-jenstven e philosopher, ama e malko po-shirok.
Nai-dobre si izberi ot tezi ama zadaj kirilica
https://www.google.com/fonts
ako gi niama v temata mi pishi da ti gi dobavia.
Za atributite - moje da se preraboti product.tpl i da se otvoriat tabovete. Daje go preporachvam.
 
От: Мнение за интернет магазин

Здравейте,

Направих някой промени:

- Смених шрифтовете на темата. Може да ги видите и изкажете мнение. На описанието на продуктите само на :" Адиос бикини "- кажете мнение как е, и да направя ли така шрифта и на другите артикули.
- Оправих Checkout - а
- Смених малките банери
- Смених големите банери
- Оправих няколко неща по кода
- Оправих модула за бисквитки
- Поръчал съм ново лого (дано да измислят нещо сполучливо)

Сигурно пропускам нещо. Имам още неща да върша, но погледнете дали вървя в правилната посока.

Благодаря!
 
От: Мнение за интернет магазин

Браво! Имаш значителен напредък. Сайта изглежда знаително по-добре, направо си е готов. От тук насетне само подобрявай и никакви кичове, дебели рамки на банери и т.н.. Лично аз бих пипнал "Описание" - червеното е малко прекалено, както и сивото. Първия ред на таблицата е несъразмерен спрямо останалите. Експериментирай. Но си на много верен път. Поздрави за добрата работа!
 
От: Мнение за интернет магазин

Текст:
Шрифта на заглавията не е добър(Forum) - за уеб трябва да се ползва безсерифен шрифт(буквите да нямат опашки) за да е четивен. Ако искаш с опашки ползвай Philosopher.
Трябва да има съответствие между шрифтовете за заглавия и боди шрифта - ако заглавията са сбити и заострени и основния текст да е или съответно заоблени и широки.
В описанията и аз мисля, че червеното е прекалено агресивно също и наклонения шрифт. В описанията когато ги пишеш не задавай шрифт за да се приложи този на темата.

Не забравяй да добавиш robots.txt

На тази страница delivery-outside-bulgarian.html заглавието трябва да бъде Delivery outside Bulgaria

Пак повтарям, че за този тип продукти трябва да се използват атрибути и филтри. Аз като клиент не бих искала да си харесам нещо и да се окаже, че го няма в моя размер или цвят.

На страницата за контакт textarea width99% ми дава хоризонтален scroll - направи го 98% или тествай и виж на различни широчини как се изобразява и задай правилна широчина на елемента.

Една препоръка за хедъра - замени текста Добре дошли.... с линкве Влез и Регистрирай се за да не се претрупва дизайна. Това се прави в езиковия файл.
 
От: Мнение за интернет магазин

Philosopher е доста широк и се получава застъпване на доста места и много работи се разбъркват. Затова избрах Forum. Боди шрифта не знам как да го сменя, в темата имам избор между : Ariel, Verdana, Helvetica, Lucida Grande, Tebuchet MS, Tahoma, Times New Roman. Пробвах няколко варианта, ама не мога да добавя нов шрифт.

Червеното и сивото ще го махна, но искам първо да направя всичко на един продукт, и когато видя, че се е получило добре ще направя всички останали.

Ще вкарам таблиците в атрибути, но и там имам малък проблем. Извеждам ги не в отделен таб, а при описанието, но не намирам вариант да ги вкарам по средата на текста, само отгоре или отдолу, и не ми харесва искам да са по средата на описанието, както е сега. Като намеря вариант, ще го направя и това.


Благодаря ви, много ми помагате, оценявам го.
 
От: Мнение за интернет магазин

Боди шрифта не знам как да го сменя, в темата имам избор между : Ariel, Verdana, Helvetica, Lucida Grande, Tebuchet MS, Tahoma, Times New Roman. Пробвах няколко варианта, ама не мога да добавя нов шрифт.

Да, погледнах в един сайт с тази тема и виждам, че няма избор за уеб шрифт за боди-то. Може да се направи директно в хеадер.тпл файла, но за всеки опит трябва да се променя ръчно. Най-добре да си остане Trebuchet, а за заглавията да се избере нещо дето се връзва с него.
 
От: Мнение за интернет магазин

Сложих PT Sans Narrow и ми се струва, че ще се върже добре с Trebuchet. Така, че дилемата с избора на шрифтове, май приключи. Остава да реша проблема с атрибутите и да почна да сменям описанието на продуктите.
 
От: Мнение за интернет магазин

Хей, хей .. надявам се да нямате нищо против да ползвам темата. Тъй като сайта по който работя в момента е още нов, може би бихте ми казали горе долу кое, къде е добре да се промени. Ще ползвам метода на колегата и ще го запиша със запетаи - www,babyemag,bg.
Също така имам въпрос за този СЕО паладин, нещо ми е малко сбъркан. Той за помощно средство, да видиш кое къде не си попълни или .. помага и нещо за сео-то. Виждам че може да генерира някакви неща, което на мен не ми е нужно защото повечето полета съм си ги попълнила.
Та да .. ще съм благодарна на всеки, който изкаже мнение и помогне по някакъв начин.

П.С. Виждам че темата отдавна не е активна, но .. :)
 
От: Мнение за интернет магазин

Хей, хей, според мен трябва да му придадеш малко по-модерен вид на магазина, като си вземеш хубава тема примерно от themeforest, това зелено направо ме разбива, хвани си някой който разбира да ти го направи качествено, може да потърсиш СТАН от форума той е спец по опнкарта.
 
От: Мнение за интернет магазин

И аз мисля, че този зелен цвят не е добър. Иначе темата има много възможности, няма нужда да се сменя а само да се доразкраси.
Има други неща за оправяне:
На информационните страници да се добави сео урл и мета дескрипшън - задължително.
На общитете страници да се добави сео урл - с Паладин по желание.
Задължително да се добави грамотен robots.txt - в момента се подават маса страници с дублирано съдържание.
Да се оправи структурираната дата - има грешки и конфликт на Журнала и Паладина.
Да се направи редирект за индексираните, но несъществуващи страници с Паладина.
В момента Г е индексирал 7090страници, което е лощо защото повечето са с дублиран контент или не съществуват.
На първо четене това е.
 
От: Мнение за интернет магазин

Благодаря ви за отговорите. Честно казано и на мен не ми харесва зеленото, но логото доста ме ограничава. Не знам който го е правил но .. как да сложа други цветове, като според мен малко или много те трябва да са съобразени с логото.
За другите неща, голяма част от тях не са ми познати .. но ще се разровя за повече инфо и ако има нещо предполагам че пак ще питам.
Благодаря :)
 

Горе