Мнение за този лаптопа

От: От: Мнение за този лаптопа

Колега HP е 17", а това дето го показваш е 15.6" със резолюция 1920x1080 направо ще се изцикли на това малко екранче, казвам го от опит.
Аз направих грешката да си взема Dell (http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_7737-dell_inspiron_7737_5397063656417) и това няма да се повтори никога повече, няма такъв шит.
Спейса не работи като е натисне по в края, а като се пише по клавиатурата и потъва няма такъв боклук.
Взел си наи ниския клас, незнам какво си очаквал. Кажи ми една марка дето най-ниския им клас да е супер?

И аз съм на мнение, че на 15" FullHD е безмислено, но никои не те задължава да работиш на тази резолюция...
 
От: Мнение за този лаптопа

То е ясно , че няма за около 1000 лева нещо дето да е перфектно ..... идеята е кое е най-доброто от останалите за тия пари. Аз затова няма да сменям лаптопа , а само след време ще сложа ссд вместо хдд. Пък един ден ако се реша на нов лаптоп мога да го преместя.
 
От: От: От: Мнение за този лаптопа

Взел си наи ниския клас, незнам какво си очаквал. Кажи ми една марка дето най-ниския им клас да е супер?

И аз съм на мнение, че на 15" FullHD е безмислено, но никои не те задължава да работиш на тази резолюция...

Не е така. Няма значение от класа, щом струва пари трябва и да работи.
 
От: От: От: Мнение за този лаптопа

Не е така. Няма значение от класа, щом струва пари трябва и да работи.
Хаха. Ами то и тв LG за 200 лв работи, но не работи като LG за 1200. Същото е и с колите и с всяка друга техника...
 
Re: От: Мнение за този лаптопа

Какво толкова ще правиш на него, че трябва да е толкова скъп? Видеоклипове ли ще обработваш на него, ще играеш най-новите игри ли?

Аз имам особено мнение по въпроса за лаптопите (по-удобно е да се работи на бюро с настолен компютър).

Аз имах същото мнение, преди да си взема 17.1'. Що се отнася до цените - моята логика бе такава, че така или иначе лаптопа ще го търкалям 2-3, да не са и 4 години. По-добре да взема high end, за да си реша евентуалните главоболия след някоя друга година. Същото беше и с настолката ми, която вече 7 години работи денонощно и с изключение на подменени твърди дискове и захранване, както и добавяне на малко рам, всичко останало си е както го сглобих тогава.

Моят съвет към всички е да избягвате U сериите, освен ако бюджета ви не е прекалено нисък и просто няма как да си позволите нещо по-добро. Това са скопени версии от които се очаква, че с ъндерволт ще докарат повече време за батерията. За съжаление обаче резултатите не винаги за положителни. Освен това, ако пък толкова държите на по-малко ядра (стандартният i7 разполага с 4 и хипертрийдинг = 8, докато U сериите с 2 и хипертрийдинг = 4), можете по всяко време да си го подкастрите с елементарни настройки - http://ccm.net/faq/616-multicore-cpu-how-to-disable-a-core. Така ще си докарате повечко батерия.

Иначе по въпросите на питащият, по-добро за този бюджет в момента няма. За съжаление 17+ лаптопите не са много и цените им винаги са високи. Това ще ти свърши перфектна работа, а ако си склонен да увеличиш бюджета - http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Z710-lenovo_ideapad_z710_59434043#characteristics

На моя му сложих SSD Arc 100, а другият диск в hdd caddy от ибей за 20 лева на мястото на двд-то и заспа. Да чукам на дърво, работи перфектно. В следващите дни ще разкарам и броадкомският wireless за интелски и вече няма какво да му човъркам ;)
 

Горе