Мнения за новия ми проект

trancer4o

Member
Здравейте,

Радвам се, че във форума е пълно с хора, които разбират от сайтове и това е едно от малкото места, където мога да получа качествени мнения относно новия ми сайт (на 30-на дни е).

Сайта е http://kosmatko.com

Ще се радвам на всякакви коментари, като ще обърна специално внимание на коментарите с градивна критика ; )

Винаги има какво да се подобри и оптимизира.

Моля за коментари по дизайна, на пръв поглед за сео оптимизацията, дали е удобна подредбата на менютата и т.н. ;p


Сайта е направен тип блог, защото се обновява с 1-2 статии дневно и няма нужда да изглежда като големите корпоративни портали.
 
От: Мнения за новия ми проект

Откъм дизайн изглежда добре, не съм професионалист, че да изказвам мнения. Откъм seo веднага забелязах нещо, което ужасно много ме дразни в български сайтове - използването на EN урл адреси. Другото, което ме дразни е индекса ( много bold , много нещо) , но пък то всичките ни блогове са подобни, няма как да се изчистят keywords добре, особено в блог, където постоянно се добавят новини.

Друго, което забелязвам:
http://kosmatko.com/animals

http://kosmatko.com/animals/41-exotic?layout=default - това определено не е никак seo friendly , пък и както казах - en /animals/ ме дразни в български сайт. Няма нищо общо с ключовата дума, пък има шанс да дразни и някой потребител ( съмнявам се всъщност).

Да не се обидиш нещо, знаеш че в seo винаги могат да се дадат доста дълги критики към всеки един сайт, даже може би, това е нишата, където могат да се правят доста добри рецензии откъм on page.


http://kosmatko.com/animals/41-exotic/64-vsichko-za-fretkata - загледай се... По коя дума искаш да те намират? болдвал си ненужни думички, тайтъла също не ме кефи.

Прецени дали искаш да си променяш нещата по тайтъли и текст, аз говоря така, защото винаги съм правил сайтовете ми за търсачките, никога не съм правил сайт за "посетителите" и нямам много опит с комюнитито, но пък отлично мога да ти кажа как да си изчистиш нещата за пред паяците.
 
От: Мнения за новия ми проект

Благодаря за критиката с URL адресите. Това е едно от нещата, които се чудех как е по-добре да бъдат. Аз също не съм професионалист и затова се допитвам ; )

Моля някой СЕО специалист да каже дали URL адресите на български се индексират по-добре от тези на латиница в google?

До колкото знам google ботовете нямат проблем с кирилицата, повечето браузери също, но много пъти съм попадал на линкове, които изглеждат от сорта на:

http://mywebsite.com/0%BA%D0%BE%D0%...0%B2-%D0%94%D0%B6%D1%83%D0%BC%D0%BB%D0%B0.php

И това отблъсква потребителите. Лично на мен ако ми изпратят такъв линк в skype, мейл или където и да е, не бих го кликнал...

Големи интернет портали като dnes.bg, dir.bg, svejo.net и прочие също използват URL адреси на латиница?
 
Последно редактирано:
От: Мнения за новия ми проект

По-добре се касират, но остави, не ги променяй вече.
 

Горе