Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

Дискусията в 'Pay Per Click Management - PPC Advertising' стартирана от lowriderzzz, Авг 3, 2013.

 1. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: От: От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  е то по много критерии може да се таргетира. И аз си мислех за right ange marketing демек таргетиране на интерес който не е пряко свързан с продукта, но който интерес подсказва, че хората биха ползвали продукта. Ест всичко трябва да се тества.

  Непълнолетни много не искам да таргетирам, защото 1-во нямат много пари и 2-ро самите съвети и примери са за по-големи по възрас хора.

  Искаш да кажеш да таргетирам всички мъже от БГ който са в статус single and interested in women. Не мисля, че има смисъл да таргетирам тези които са във връзка. На дали имат проблеми с общуване с другия пол.

  То и самия пазар за тези работи не е кой знае колко голям. Друга идея имах да таргетирам повече държави за мъже които говорят български. + Македония (защото предполагам всеки македонец разбира български). Може би и повечето сърби също разбират. Виждал съм че по фб ми излиат реклами на сръбски на мен, пък не съм го белязал като език. Така, че защо не да пусна рекламите и на комшиите.
   
 2. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((


  Ще го пробвам в близките няколко дни. Между другото направих вчера си нова кампания и направих по няколко реклами за група съдържащи ключовите думи и фрази които хората търсят така, че всички ми се показват сега, но няма никакви импресии и кликове. А за някой ми показва, че средно на ден има по няколко търсения.
   
 3. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  Ай Ай Ай... Разбрах най-накрая защо съм нямал никакви импресии. Днес си влизам с Адуърдс акаунта и виждам, че "солидния" ми бюджет от 20 кинта е свършил и иска да го презаредя. После отивам в менюто за кампании и гледам - бре то няма никакви кликова, ко стана тука как така ми глътна 20 кинта без да има кликчета.

  После се поогледах и видях, че съм го настроил да ми показва за периода от 24 до 25 юли само и то така си стояло, всеки път когато съм се логвал. Дадох му да ми покаже от изминалите 2 седмици и какво да видя: пълна активност 1457 импресии и 27 кликчета за едната кампания тази старата.

  Най-голямо CTR имам за фразата "как да я накарам да ме желае" 2 импресии 1 клик LOL -не че е кой знае какъв показател.

  Иначе следващото е за "как се сваля момиче" : 16% - 20 клика от 122 импресии.

  Средната ми цена за клик идва най-много 0,23 лв. а най-високата е 0,32лв пак за тази фраза с 16% CTR. (това е след като настроих някои от думите с цената която Г. ми предлага)

  17 лв са отишли за тази кампания само и имам 76 клика. Не знам добре ли е това. Нямам още продажби, но имам доста активност от към въпроси и хора които искат безплатни неща които предлагам. Най-вериятно от там са дошли. Ако поне един от тези които се интересува се преобърне в продажба ще съм на чисто, а с 2-ма съм на приход. Макар, че обикновенно продажбите може да дойдат и 1 месец след за влезли в сайта за първи път.

  Сега като поразгледам кои думи са най-въвежни ще оптимизирам малко повече. Оказа се че е добър начин да си таргетира човек трафика.

  @mantaman: мерси за съветите - дано не съм ти изгубил много време. Ако го бях видял това по-рано нямаше да се чудя толкова много защо няма активност.
   
 4. mantaman

  mantaman Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2009
  Съобщения:
  4,295
  Харесвания:
  366
  Точки:
  83
  Място:
  London
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  Няма проблем за това се гледа и аналитика

  За нормално е прието от около 100 влизания да се прави продажба - Следователно ако при теб това се случи до към стотният потребител това означава че средната цена за реклама ще ти е около 23лв

  Тоест ако печалбата от една продажба ти е 23лв ще си на нула от към реклама.

  Това обаче за да го засечеш трябва да навъртиш поне 1000 клика за да са по представителни резултатите да се откроят думите по които се продава да акцентираш върху тях и да отрежеш тия дето само лапат кинти.

  След това можеш да експериментираш да намалиш цената за да видиш дали търсенето е еластично - Например за една седмица намаляш цената на половина и гледаш дали продажбите ще ти се удвоят.

  Ако продажбите са ти двойно повече - значи си на фитка - и нямаш особена далавера от понижаването на цената.

  Ако продажбите ти са повече от двойно значи ще си на по голяма печалба и има смисъл от намаляването на цената.

  Ако продажбите не са се увеличили двойно значи търсенето не е достатъчно еластично и можеш да помислиш да увеличиш цената над първоначалната за да видиш как ще реагира пазара.
   
 5. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  според мен много дава щото не виждам конкуренция и другото което написах беше да сложи цена в заглавието на рекламата така ще разкара тези който не са готови да я платят

  а не от търсещи безплстно да се опитва в саита да ги конвъртне в купуващи...
   
 6. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Re: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  пробвам с цена в рекламата, но няма много място за писане вътре и самата реклама не звучи много апелиращо. Получи се това:

  Искаш жените да те желаят - ЗАГЛАВИЕ

  Как да задействаш привличане в една
  жена - виж в книгата! Само за 25 лв.
  www.savetizasreshti.com

  Ако имаш и някакви други идеи за това как да го завъртя, че да звучи по апелиращо или да пробвам с по още 1-2 вариации. Ако може да покажеш и примери за някой, който го е правил да видя за насоки, ще съм благодарен.

  Иначе сега смятам да пусна само най-вървежните фрази от данните които събрах от изтеклите кампании и за всяка фраза ще направя по 2 реклами да ги тествам. Едната с цена, водеща директно към sales copy страницата, другата без, водеща към сайта със съдържание.


  Снощи гледах един семинар за PPC оптимизация и там казаха за инструменти за следене на конкуренцията www.keywordspy точка com - С това може да се следи какви думи използва "конкуренцията" колко им е CTR, ROI, имат ли афилиейти, абе общо взето всичко и така можеш да ползваш техните грешки и данни за да си оптимизираш по добре своята кампания.

  Другото беше speedppc точка com. С това автоматично си правиш реклами за много ключови думи или нещо от сорта.

  Мисълта ми е има ли смисъл да ги ползвам за начало? Някой ползвал ли ги е ? За този сайт дето в момента правя Adowrds-a не мисля, че имам такъв потенциал за пазара (сравнявайки от търсенията на думите). Иначе, ако става дума за по-голям пазар и приходи може да се окаже доста потребно, да се знае кои думи не вървят за "конкуренцията" и тем подобри.

  Разбира се струват по коло 100$ месечно тези услуги.
   
 7. mantaman

  mantaman Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2009
  Съобщения:
  4,295
  Харесвания:
  366
  Точки:
  83
  Място:
  London
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  Според мен няма смисъл да ги ползваш защото не ти е голяма нишата и едва ли ще ти извади някакви полезни резултати - със сигурност няма да си избият парите.

  Истината е в проба-грешка

  Също така не гледай какво ти иска Г. понякога когато е малко търсенето по дадена дума алгоритмите му се ошашавят и ако му уйдисваш на претенициите ще ти лапне сума ти пари.

  Когато ти изпише за дадена дума че минимума е например 30ст - а ти знаеш че по тази дума почти никой не рекламира и реално няма конкуренция си остави рекламата на 10ст и изчакай в повечето случаи като види че не вдигаш сваля цената и почва да ти върти рекламата.
   
 8. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  и аз това си мисля, нишата наистина не е толкова голяма. Това даже по скоро с учебна цел го правя, от колкото да печеля. Всъщност чудех се как да определя истинския потенциал на нишата - един от начините който ползвах преди беше като вляза в един от най-големите сайтояе за запознанства и дам да видя колко мъже са се регистрирали там. Имаше поне 500 страници с по 20 души. Ест не всички са потенциални - даже сигуно едва 10% са такива, но пък и не всички потенциални имат профили в такива сайтове.

  Сега гледам обаче са сменили дизайна на сайта и трябва да прехвърлям през страниците една по една докато стигна до последната, а това отнема много време и няма смисъл да се занимавам. Другата ми идея е да пусна да се върти и на братята македонци - предполагам повечето разбират български. Поне малко да си увелича пазара.

  Относно "конкуренцията": когато напиша ключови думи в Г. не ми показва техни реклами, това значи ли , че не рекламират. То всъщност и моите не ми ги показва, ама си мислих, че това е защото го правя от същия компютър от който пускам рекламите. Може би ако пробвам от друг компютър да търся с различно IP дали ще се появят в Г.

  Знаеш ли начин с който може да се види дали и конкуренцията изобщо рекламира в Г. ?
   
 9. mantaman

  mantaman Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2009
  Съобщения:
  4,295
  Харесвания:
  366
  Точки:
  83
  Място:
  London
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  Няма да виждаш конкуренцията ако си в чужбина и те са си настроили рекламите да се показват само в БГ - Иначе със сигурност ще си виждаш твоите и на конкуренцията рекламите.

  Потенциалът на дадена ниша се проверява най добре през Адуордс - Пускаш кампания както си направил ти и гледаш какви импресии има и кликове.

  Много хора се хвърлят да правят сайт и се борят да го класират и след като вкарат сума ти пари и излезнат на първо място в серпа на търсачката и почват да реват че залудо са се трудили щото по въпросните думи нямало трафик.
   
 10. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  Да де именно. Аз за това не съм вложил, кой знае колко усилия и пари още за да правя някакъв "fancy" сайт. Имам около 1500 - 2000 на месец уникални от органичен трафик и средно (3-5) продажби на месец(но забелязах от ключовите думи по които са ме намерили, че има и много жени които не са потенциални клиенти така че... трафика от органичното търсене не е от най-таргетираните) Баунс рейта ми е 63% за органичното и 51% за тази кампания дето свърши от Адуърдс. Не знам това добре ли е или не обаче. До колко % е дпустимо да се приема за "печелившо" ? Среден престой в сайта 02:50 мин за органично и 03:37 за Адуърдс кампанията.

  Струва ми се, че има и още хора, които не знаят за сайта и не са го намерили от Г. За това ще подсиля малко с Adwords после и ФБ ще вкарам и ще видим до къде ще стигне.

  А между другото за рекламите - в България съм в момента, но съм таргетирал също САЩ, Канада и Някои Западно Европейски д-ви, но само за език на интерфейса български. (защото има и българи навънка).

  Не знам защо не ми се появяват нито моите нито на конкуренцията.
   
  Последно редактирано: Авг 8, 2013
 11. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  От два дена вече вътря реклами с цена в заглавието - поиграх си доста и направих около 10 групи с по една ключова дума във всяка и по 2 реклами (една със цена в нея другата без) Сега експреиментирам както предложи coolice и за сега имам 58 импресии и "цели" 3 клика на обща стойност 41 стотинки. По интереесното е обаче че в Аналитикса имам 100% bounce rate за тях и никакъв престой на landing page-a (която се явява продавателната страница).

  Та въпросът ми е дали това са достатъчно данни за да знам, че този вариант не става или че рекламите ми нещо не са relativе спрямо landing page-a. Макер, че се мъчих хем да включа ключова дума в тях и хем да са относителни със заглавието на sales copy-to.
   
 12. mantaman

  mantaman Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2009
  Съобщения:
  4,295
  Харесвания:
  366
  Точки:
  83
  Място:
  London
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  От три клика не могат да се правят генерални изводи - дори и да е висок боунсрейта това не означава че не трябва да рекламираш по тези думи.

  Важни са продажбите ако на сто влизания средно правиш по една продажба по дадена дума значи нещата са ОК дори и боунса да ти е 90% - Отделен е въпроса дали тази една продажба може да ти покрие разходите по тези 100 клика.

  Лошото при теб е че ти е много малко търсенето по ключовите думи и трябва да минава време докато почнеш да можеш да правиш някакви изводи. Ако правеше поне по 50-100 клика на ден можеше много бързо да избистриш нещата - ама с тия три клика за два дена резюме ще правим по Коледа ама догодина.
   
 13. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  В такъв случай има ли смисъл според теб да рекламирам в Adwords за тази ниша с цел продажба или да го оставя на органичен трафик да пада по нещо ? Както бях написал по-горе така или иначе това го правя по скоро да се науча как действа рекламата в Г. То е ясно, че "големите манги" няма да дойдат точно от този сайт.
   
 14. mantaman

  mantaman Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2009
  Съобщения:
  4,295
  Харесвания:
  366
  Точки:
  83
  Място:
  London
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  Финансовият резултат определя смисълът -

  Ако можеш да си покриваш рекламата и да си на печалба - Да има смисъл

  Ако си на фитка или дори на малка загуба пак има смисъл ако проекта е дългосрочен и това го броиш за един вид инвестиция

  Ако само наливаш пари и няма никаква възвращаемост - Няма много смисъл но поне ще добиеш опит в Адуордс което не е малка инвестиция в бъдещето (във всеки следващ проект ще губиш все по малко пари за достигането на правилната настройка на рекламите)
   
  Беджев Стил харесва това.
 15. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  Идеята по принцип е да 'набарам' добрите ключови думи и реклами, защото готвя руска верисия. Там пазарът е по-голям => и конкуренцията и няма да има сигурно много органичен трафик, така че ще трябва да действам с Адуърдс.

  Ще експрементирам още. Ако искаш ще те държа в течение с думите, рекламите и статистиката - ако ти е интересно или искаш и ти да научиш какво е станало.
   
 16. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  пазара е голям ама гугъл държи само 20 процента от него... на това съм попадал като инфо (според други е 30% но не е повече) по скоро разгледай какви са адмрежите за другите търсчки като яндекс
   
  lowriderzzz харесва това.
 17. mantaman

  mantaman Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2009
  Съобщения:
  4,295
  Харесвания:
  366
  Точки:
  83
  Място:
  London
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  30% са си около 50 милиона население - Тоест около 10 пъти повече от в БГ - Това добре ама ми е малко чудно как ще се продават това там като се има в предвид че рускините видат ли свободен мъж не прощават :)
   
 18. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Re: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  ем 20-30% какво толкова. Аз пак имам с десетки пъти повече търсения за основни ключови думи само в Г. отколкото за България. Ключовите думи могат да се прехвърлят от една мрежа в друга така, че още повече се разширява пазарът по този начин.

  Благодаря иначе, не се бях сетил, за това че Г. си имат руска местна конкуренция. Знаех че Однокласник е руската версия на ФБ, но за Г. не знаех.
   
 19. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От: Много ключови думи - но нямам никакви импресии :(((

  Бе щом има търсения за ключови думи като "как приворожить девушку" (как се привлича момиче /или нещо такова трябва да значи/, тогава би трябвало да има кой да купи, смятам да започна лека по лека все пак де. ;)
   
 20. Lillmo

  Lillmo New Member

  Рег.:
  Юли 20, 2018
  Съобщения:
  8
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Жена
  Здравейте! Аз лично съм на мнение, че е хубаво думите ти да са модифицирани със широко съвпадение . Пример ако продаваш книги пишеш си думата така +книги +онлайн така ще намалиш излишният трафик. После във всяка рекламна група е хубаво да имаш поне три реклами за да си следиш коя би била най- ефективна .Хубаво е също така да си следиш ежедневно за всяка капания общ преглед - търсени думи и да гледаш кои думи са получили клик и ако те не са за тази кампания да ги даваш отрицателни за кампания или рекламна група .
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice