Много Double Content - lyrics в сайт за музика?

yooo

Member
Здравейте,

Имам сайт за рок музика и се чудя дали да не добавя категория lyrics. Има готови огромни database с рок lyrics и могат да се рипнат лесно и да се качат със скрипт.

Отрицателното в случая е че всичкото това ще е Double Content за който както знаем режат с голямата ножица

Положителното, от друга страна е, че това ще са лесни 20-25,000 индексирани страници, което ще спомогне за бърз и лесен PR4-5+

Някой има ли наблюдения? Предполагам и гуугъл забелязва, че има тенденция в тази ниша да има много double content... или пък не?

Подготвям и друг сайт, който пък е за стихотворения и там ме вълнува същия въпрос.

Търсил съм по темата доста, но досега не съм виждал конкретно и адекватно мнение по въпроса.

Само да вметна, че сайтът разполага с доста статии абсолютно оригинален content, доста статии са с по 700+ думи, като няма статии по-къси от 300 думи.

Предполагам ефектът ще е или да си заровиш сайта или да се издигнеш с много :))

Поздрави,
yoangov
 
От: Много Double Content - lyrics в сайт за музика?

Добре, не ги слагай в главния си домейн ако решиш да го правиш - домейна ти като цяло ще заприлича на един от останалите хиляди такива, сложи го на поддомейн, но най-добре не го прави и послушай надолу какво ти пиша.

В статиите които имаш, на подходящите места сложи цитати от най-култовите песни на съответната група, от съответния албум и т.н. и сложи линк към накой сайтовете с лирикс класирани на първа за съответната песен, за който иска да види целия текст. Ако решиш да си ги качиш на поддомейн си линквай към поддомейна, но това ще е по-слабо. Какво печелиш - допълнителни LSI точки и ако линкваш към авторитетен източник - още точки за релевантност примерно.

Стихотворенията - след стихотворението - текст - исторически подробности, автора кога, какво, литературни анализи - уникално съдържание да има.

Това е според мен посоката.
 
От: Много Double Content - lyrics в сайт за музика?

И аз съм да ги сложиш на субдомейн и с линкове да сочиш към тях. Идеята да обогатиш текста с допълнителна информация за автор, изпълнител и друга информация е добра.

Започни с по 500-600 текста да видиш как ще се отрази. Но определено не пускай всичките хиляди.

Може да направиш линкбилдинг на суб домейна и на вътрешни негови страници с цел да хванеш PR1+ и чак след това започни да го линкваш от главния домейн. Така ще се предпазиш от евентуален срив.
 

Горе