Могат ли да се продават марки като - Bershka, Stradivarius, Zara в онлайн магазин?

Simeon092

New Member
Здравейте!
Никъде не мога да намеря информация, дали мога да продавам дрехи от марките - Bershka, Stradivarius и Zara в онлайн магазин.
Та бих се радвал, ако можете да ми помогнете.
 

zoomaniak

Well-Known Member
Ако подпишеш договор може.

Това не са картофи.
 

kamentk

Well-Known Member
А имаш ли представа каква е процедурата?
Свържи се с маркетинг отделите на марката и попитай какви са ти възможностите. Много е вероятно да има ексклузивен представител за страната. Съответно трябва да се разбереш с него евентуално да купуваш от него на едро и да продаваш онлайн. А може и да те отрежат. Тогава ти остава шанса да внесеш от чужбински представител бройки и да ги продаваш - тогава нищо не могат да ти кажат.
 

ver4eto

New Member
Всичките са регистрирани търговски марки и за да се продават законосъобразно трябва да имате сключено споразумение помежду си. Тоест трябва да купувате от тях стоката и да имате договор да я препродавате, ако искате да купувате от aliexpress и да я продавате като оригинална, то тогава няма да стане легално. Не че не го правят масово, но е незаконосъобразно. Дори една голяма платформа за безплатни обяви скоро беше осъдена от Philipp Plein, защото допускаха публикуване на обяви с фалшиви стоки, които се представяха за оригинални.
 

Горе