Могат ли насила да ме накарат да ползвам рутер?

В момента имам домашен интернет от А1. Кабелът е вързан директно към лан картата. Преди малко ми се обадиха и казаха, че трябвало да ми сложат рутер, защото услугата се променила.
Не желая да ползвам никакви техни устройства. Струва ми се абсурдно да твърдят, че е технически невъзможно да продължа да ползвам интернет без рутер.

Все още има доставчици, които пускат оптика до твое устройство.

Аз съм на https://www.cooolbox.bg вкъщи и в офисите дълги години вече. 1Gbps гарантиран сигнал. За съжаление не поддържат много квартали. Ако си фирма са склонни да опънат твой кабел.

Преди малко дойде техника от А1. Кутията ПАК си остава долу във входа и кабелът ПАК си е същият. Сложиха ми това нещо:

Преди малко дойде техника от А1. Кутията ПАК си остава долу във входа и кабелът ПАК си е същият. Сложиха ми това нещо:

страх те е от камерата в рутера да не те снима ... знам аз :-)

Госпожо, няма от какво да се притеснявате. Това са две устройства, свързани помежду си. Едното приема информация и предава на другото, което е свързано с оператора но едва ли засичат движенията ви, наблюдават ви и ви подслушват, защото е неетично и все пак са голяма компания.

Госпожо, няма от какво да се притеснявате. Това са две устройства, свързани помежду си. Едното приема информация и предава на другото, което е свързано с оператора но едва ли засичат движенията ви, наблюдават ви и ви подслушват, защото е неетично и все пак са голяма компания.
тя може да се притеснява от друго 5G и да носи алуминиево фолио на главата си за да се предпази от извънземните :-) Като чета коментарите и на това ми мяза :-)

Горе