Модули за PrestaShop

ggenchev

Active Member
Здравейте,
след като изтествах няколко системи, се спрях на Prestashop за избора си на бъдещия онлайн магазин.
За мое огромно съжаление, се отказах от Wordpress, защото трябва да набия поне 10 модула покрай Woocommerce-a и то платени.А и четох, че не е удачна за онлайн магазин (в което се убедих) след като си писах почти месец къстъм темплейти, плъгини (силно наречени плъгини, елементарни бяха за къстъм полета и т.н.) и прочие щуротии, освен инсталираните около 70 безплатни и накрая пак не се получи удовлетворително.
Opencart-a пък има доста по-малко функции (поне на пръв поглед) от Prestashop.Наистина, има евтини модули но трябва да купуваш такъв за почти всичко.
Magento го инсталирах, влязох в админа и нищо не разбрах...
Имам няколко въпроса, които ме притесняват.
Как точно стои въпросът с издаването на фактури в тази система (Prestashop)?
Говорих с две счетоводителки, които казаха че полетата на генерирания pdf не трябва да са в този ред и т.н.Ръчках по темплейта, кирилизирах уж, мазах, трих, стана по-грозно.
Някой използва ли платен модул за фактури, който се признава и отговаря на всички закони, алинеи и членове за електронната търговия и който може да се къстъмизира от бекенда?
Ако споделите и други, "задължителни" и изпитани модули, ще бъда много благодарен!
Другия ми главен проблем, който ме "раздели" с любимия Wordpress е импорта на csv файлове.Тествах десетина платени и 3-4 "взети назаем" премиум такива, е - не става и не става.Когато видях че, Prestashop си идва с такава опция буквално си ударих задника в тавана, но...радостта беше кратка.Понеже се касае за импорт на големи файлове, с над 4-5000 продукта, версиите под 1.6 сдаваха багажа (понеже съм упорито магаре и пробвах няколко).Версия 1.6 се справи, но става ужасно бавно, което не е проблем, ако все пак става както трябва (да обновява например полетата с цени само, ако id-то на продукта е същото, да не трие картинката, да не чупи (ако може) сайта и т.н.).
Ще се радвам да сподели някой читав платен модул и за това.
Благодаря на тези, които прочетоха целия ми емоционален и дългичък пост, за който се извинявам, но се поизнервих тези дни ;( и ще бъда признателен, ако ме насочите в правилната посока.
 
От: Модули за PrestaShop

Ето един модул за издаване на фактура, http://shop.presta.bg/bg/b2b-resheniya/7-efaktura.html който е проектиран да отговаря на нашите закони, поне по описанието на авторите.
Не съм го пробвал, но не пречи да се свържеш с тях и да попиташ как стоят нещата.
 
От: Модули за PrestaShop

B2B ли ще работиш, че искаш фактури? Който иска фактура да ти пише и ще му начаткаш в твоята програма и ще му я пратиш по мейла... Какво сложно има. Вградените фактури в престата са трагични. До преди няколко версии имаше проблеми с кирилицата дори...
 
От: Модули за PrestaShop

Ето един модул за издаване на фактура, *** който е проектиран да отговаря на нашите закони, поне по описанието на авторите.
Не съм го пробвал, но не пречи да се свържеш с тях и да попиташ как стоят нещата.
Аз прибързано си купих този модул, който даже не можа да се инсталира (нито чрез бекенда с ъплоуд и активиране, нито като го пляснах в директорията, разархивиран), та момчетата от Presta.bg буквално за минути ми пратиха коригиран.Проблема е, че е за версия 1.5.х a aз смятам да ползвам 1.6.Причината е, че вградения csv импортър се чупи при файлове с над 500 продукта, а аз смятам да използвам доста по-големи.Последната Преста се справи прилично,макар и бавно с импорта на един-два такива огромни.Другата причина е, че след свършен факт вече говорих с една счетоводителка и каза че системата на efaktura.bg e тегава и платена (не помня кой ми беше казал, че е безплатна) и трябвало и клиента да има регистрация в сайта им, за да можело да ми изисква чрез техния сайт фактури от нашия магазин?!?!А и като го инсталирах, видях че при тестовите поръчки има поле, в което щял да се види бутона за фактура, след като клиента подаде някъв си ЕИК номер (ако се не лъжа или нещо подобно ;( ).
Благодаря все пак за мнението, kirsen.Скоро ще се свържа с теб за някои подробности, както се уговорихме.
 
От: Модули за PrestaShop

B2B ли ще работиш, че искаш фактури? Който иска фактура да ти пише и ще му начаткаш в твоята програма и ще му я пратиш по мейла... Какво сложно има. Вградените фактури в престата са трагични. До преди няколко версии имаше проблеми с кирилицата дори...
Нямам идея какво е В2В но още утре ще науча. :)
Искам всичко да ми е автоматично иначе, версията на 1.5 имаше проблем с кирилицата но някъде бях чел как и я пооправих, че и темплейта промених.Проблема е, че не знам дали се признават изобщо тия генерирани от престата фактури.Нямам време да разучавам документацията им и да си напиша модул, както преди правех с уърдпреса, затова с удоволствие бих си купил, стига да върши работа.
И друго, тук бях мернал един модул за бърза поръчка, после не можах да го намеря.От руснаците дръпнах 3-4 такива, направих няколко тестови ордъра, но нямаше в админа никакви поръчки?!?!Явно беше поправен от човека, който го предлагаше тук, ако някой се сети къде е, ще се радвам да даде линк.
 
От: Модули за PrestaShop

B2b е бизнес 2 бизнес - т.е. смяташ ли да продаваш на фирми през този магазин. Например софтуер или услуги?

Ако не - пак ти казвам - който иска фактура да пише в полето и ти ще му пратиш. Ако вече тръгнат нещата "на_дебело" и не можеш да смогваш изхарчи 200 лева примерно и някой българин да ти направи модул, който да отговаря на БГ и EU законодателство. Тогава ще си струва.

Имай предвид, че ако в момента забраниш фактурите както аз съм направил на 1.6 няма да ти работят статистиките в dashboard-а, защото тъпаците са ги обвързали с това колко фактури имаш и смятат издаването на вградените фактури за завършване на поръчка... Тъпаци големи... Чакаме фикс на това, но скоро може и да няма, защото няма никакъв коментар от тяхна страна във форума им и това е от 1.6 насам....
 
От: От: Модули за PrestaShop

Ето ти модул за фактури: *************
има и демо, така че можеш да си разцъкаш...
Благодаря, този е сравнително бюджетно решение, странно как съм го пропуснал.
 
От: Модули за PrestaShop

Няма ли вграден модул, който да праща мейл за успешна поръча? Ако има, значи можеш да си направиш фактурата с някакъв сайт като този ->http://invoiceto.me/ и после да сложиш кода в престата :)
 

Горе