Може ли да се печелят пари от fb страница

magi95

New Member
Въпросът ми е дали може да се печелят пари от фб страница и по какъв начин стават това?
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Да, като рекламираш сайта си чрез нея. Зависи от нишата естествено, но за страници с по-малко от няколко десетки хиляди харесвания е безмислено, концентрирай се върху разрастване, не монетизиране.
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Да допълня, до колкото знам, ако публикуваш продукти нямаш право да им пишеш цената.
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Зависи от много неща, тематиката на публикациите в твоят сайт най-вече, както и възможността да провокираш потребителя да кликне на публикацията ти, както и от броя на фенове и още куп неща. Иначе може, но не е лесно. Вече няма нищо лесно в нета.
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

И на мен ми е интересно, примерно какво означава монетазиране в случая?
Имаш сайт и си правиш страница в която публикуваш нововъведенията в сайта + интересни и провокативни снимки и т.н.
Монетаризиране ли е ако примерно новите продукти в сайта ти се показват?
И това означава ли, че не трябва да се прави по този начин?

Интересувам се живо от материята, поздрави
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Имаш хиляди фенове, спамиш ги си линкове към твоя сайт, печелиш от адсенс и от продажби в сайта, ако е онлайн магазин
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Аз мисля да пробвам с profitshare дали ,ще има добър резултат как мислите? Всъщност вече съм инвестирал известна сума за реклама около 10 ина долара за 230 фена.

Питането ми е дали ,ще има резултат от инвеста ,някои които има опит ,ще го помоля да сподели .
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Ако имах хубава страница с много фенове, най-лесно е да си намерих рекламодатели според тематиката ти. Разбирате се за някаква цена. Ти му публикуваш оферти/промоции а тои ти плаща...
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Здравейте,

От известно време се ровя из форума и попадам на доста интересни теми, поздравления за което. Преди дни попаднах на тема за фб страници и т.н. Зачетох се и ми стана интересно. Имам страница, която беше предвидена за сайт, който вече нямам. Има към 400 лайка, но имам идея за развиването и в малко по-различна насока от пърмоначално предвиденото. Доста материал изчетох за страниците, за афилиейт, за адсенс и прочие. Проблема е че все още не мога да избистря нещата.

Да приемем, че развия страницата, дойдат доста нови лайкове и искам да монетизирам. Без да имам сайт. Какви са вариантите, които мога да използвам освен платените линкове, които мога да поставям, като препратка към конкретния искащ да се рекламира. Не става въпрос за някакви крупни суми, просто ми е интересно като материя.

Имам и още един въпрос... До вчера се чудих какви са тези неща, които постоянно ми излизат във фб. Примерно някаква страница с име "КЛИПОВЕ ОТ СВЕТА" качва някакво видео или статия, които водят да речем към сайтове pik.bg, news168 и др. Това с цел печалба ли се прави от тази фб страница или може би партньорство със съответния сайт?

Та в общи линии това са първоначалните неща, за които се сещам да питам. Благодаря предварително!
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Аз също търся рекламодатели. Страницата ми е с вече над 55 хиляди фенове - името и е Чичо Чарли.
 
От: Може ли да се печелят пари от fb страница

Alexander,

Като цяло за да правиш пари от Интернет трябва да имаш сайт, или да ползваш чужд сайт - въпреки не точния израз, какво в случая - фейсбук - може да развиеш страницата и съответно да пускаш рекламни постове в нея срещу заплащане - тук във форума има такъв раздел. Може и да се регистрираш към афилиейт програма например profitshare.bg и директно от фейсбук страницата си да пускаш линкове към продукти и да получаваш комисионна ако някой закупи продукт. Ако искаш Adsense ти трябва собствен сайт, има и безплатни варианти като blogger.com но ако ще се занимаваш сериозно, това не е вариант, пък и ако не можеш да отделиш 20 лева за някой хостинг и домейн на промоция за първата година...няма смисъл
 

Горе