Моля ви за помощ немога да избера

От: Моля ви за помощ немога да избера

Да и аз мислех да започна php, но вместо да зимам книги може ли да се уча от едни клипове . Има 1 човек, в форума го знаят (предполагам) казва се Иван Ванков (gatakka) и има серия от уроци на тема php, mysql :).

Клипове - може,
ама без книги няма да я докараш доникъде.

Програмирането изисква особено развити умения за възприемане и анализ на текст.
Ако учене от книги ти е трудно - хвани друг занаят.

Не взимай книги на български.
Чети онлайн.
Или дърпай книги на английски.
От интернетя.

Ако не можеш и не искаш да се научиш да четеш на Английски,
пак така - избери друг занаят.

• Like
Реакции: mid

Значи английския г/д е добре, думи знам много, граматиката ми е слаба. А и имам чуство, че ако чета от книги английския ще го науча още повече :). Значи без книги няма да стане така ли ? Да чета на английски мога да си преведа, но да слушам някой англичанин или амеркианец да ми говори, трудно ще го разбера :).

-

Последно редактирано от модератор:

Един съвет. Преди да започнеш с обектно ориентираното програмиране (OOP), мини през началните уроци за PHP, защото в OOP се занимават с класове и функции, и ти ако не знаеш какво представляват, няма как да започнеш с тях.
Тук има много хубави уроци за php и за html/css, но трябва да се поразтърсиш малко. Успех ти желая :|

Какво незнам английски ? Да не да гледам клипове с английско аудио ? Казах, че като чета разбирам, но ако някой с main език английски ми говори, ще ми е трудно.

-

Последно редактирано от модератор:

Знам какво ми харесва да правя, и то е да играя цс... Защото съм на 15 години и играя супер добре :). Но си мисля, че цс-а в българия няма хляб ... или нз. Но си мисля, че с цс няма да стане милиардер примерно.

Ако съм егоист.С кое ще е по-добре да се пробвам, да работя в фирма на С++ Джава за някой, или вкъщи да се занимавам с интернет бизнес ?

Ами аз реших да се занимавам с уеб програмиране + ИМ маркетинга. Ще ги комбинирам, а примерно ако кандидатствам след 3 години някъде (на 15 съм) с Информационни технологий, г/д знаете ли какво ще се учи ? Или то си има отделни специалности примерно Уеб програмиране, програмиране и т.н. ? Иначе като цяло уеб програмирането + ИМ Маркетинга е доста добър избор :). Само че, за да се изкарат пари, трябва денонощно писане :).

Да наистина ми е стресиращо аз даже книги не обичам да чета, но ако ми е интересно нещо безсъмнено го правя :). Ето например когато учих html и CSS, и правих такива сайтчета дето още нямат домейн незнам как се наричат ми беше адски интересно :). А без висше мога ли да прокарам пак ? Защото си мисля, че това висше е загуба на време в ИТ сектрока след като всичко го има на книги и мога да го чета и да уча, и ако съм постоянен мога да стана по-знаещ от всички висшисти в ИТ сектора, примерно. Много хора са ми казвали, дори и учители, че съм много умен и знам много неща, но съм мързел, което вече и аз забелязвам :). Може ли да ми кажете как да избегна този мързел ?

Горе