Моля за мнения - Онлайн магазин за алкохол

stanangelov

New Member
Здравейте,

От около 1-2 години имам идеята да си направя сайт в който да продавам абсолютно всякакъв вид алкохол обаче не намирам отговори на няколко въпроси, за това ще опитам отново. Първо ще ви споделя идеята а после ще задам въпросите. Моля ако имате свежи идеи за това мое начинание или някой има опит с такъв тип стока да споделя без да се замисля.

1. Алкохолът който ще продавам първоначално ще го препродавам от складове, тоест като ми влезе поръчка на сайта за определен артикул, ще го поръчвам директно от склада или сайта на колеги към адреса на получателя като предварително ще съм се уговорил с конкретните складове и саитове.

2. Ще си определям сам надценките и промоциите, като ако потръгне сайта ще започна да закупувам по-рентабилните продукти и ще ги продавам директно аз.

Сега искам да задам въпросите си:

1. Трябва ли да плащам акциз като препродавач ?

2. Трябва ли ми касов апарат ?
 
Привет,

Това, към което си се насочил не е ново. Ето ти пример на такъв магазин на един от най-големите складове за алкохол: http://www.meik98wines.com/

Относно въпросите ти:

1. Ако ти е бандеролна стоката, акциза е платен от производителя и е включен в цената, съответно си го "платил" и не плащаш още като препродавач. Ако ти внасяш алкохол от чужбина, ще трябва да му платиш акциза тук.

2. Зависи как минават плащанията и ще пускаш ли фактури и ще декларираш ли доход. Ако ползваш куриерски услуги на Еконт примерно, разписката важи като касов бон и няма да ти е нужен КА. С новите промени от новата година и директния данъчен терминал не знам как стоят нещата.
 
Ако взимам стоката от склад Х то този склад не е ли задължен да плати акциза на съответната стока, тоест не трябва ли цялата му стока да е с бандерол ?

Мога ли да започна цялото нещо без фирма, а като физическо лице за да видя как ще потръгне или си ми трябва фирма от самото начало. За мен не е проблем да отворя такава, просто питам от интерес.
 
1 трябвати фирма 2 трябвати разрешително от инспексия по храни 3 не се плащат акцизи вече 4 този сайт който го даде колегата е на дистрибутор на алкохол 5 ако имаш физически магазин там вече си е е.......ло мамата с докуметация .
Ако имаш само сайт и фирма неправи грешка да си вадиш касов апарат и адрез на сайта това се счита че стоката ртъгва от самия склад към крайния клиент но разрешително ти трябва за продажбата на алкохола . Аз продавам също но имам и физически магазин и там какафонията е страшна докуметацията която водя си е равна на един хотел , хасеп задължителен идваха да видят къде точно ще редя алкохола на кой щанд и т.н Забравих да спомена регистрация в нап и сега така нащумялата наредба Н18 последно беше 295 страници май прочетия и виш точно какво е СУПТО успех. Весели Празници
 

Горе