Моля за помощ.

XpucTaKu

New Member
Здравейте!
Бих искал да попитам,тъй като от скоро се опитвам да направя сайта си по актуален в сферата си ще ми трябва отговор на няколко въпроса.
Но преди това да кажа,че сайта е на около 1-2 месеца,но се опитвам усърдно да го рекламирам в колкото мога повече безплатни сайтове за обяви.(вече са около 60)
Да добавя,че използвам Google Adwords за основните ключови думи и най-голям ефект има от там.В момента се опитвам да науча как да го направя по лесен за откриване от търсачката чрез т.н. СЕО,но съм още в началото и вече възникна проблем - Прочетох тук в темите за СЕО,че трябва Заглавието на сайта (title) трябва да съдържа някои от най-важните и основни ключови думи,чрез които на търсачките ще намират сайта.Добре,направих да съдържа заглавието главната ключова дума , но явно все още Google бота явно не е минал през сайта,за да види това? (аз поне така си го обяснявам) Защото в сферата на фирмата която е сайта има няколко основни сайта ,които не мисля,че ще са ми голяма конкуренция,ако ми помогнете и аз се постарая естествено да се намира на главни позиции сред всички останали.
А сега и въпросите:
-Освен добавянето на главната ключова дума в моя случей е "дървен материал" в "title"-а на сайта какво трябва да направя за да излизам на първата страница на съответната ключова дума.(Искам само да разясня,защото може да не е ясно на някого,че примерно ако искам да се показвам на първата страница при ключова дума "сайт" няма как да стане само с едно добавяне в "title"-а на сайта..Тук става въпрос за сайтове,които явно само с това гуугъл ги слага на първо място,но аз защото в началото не бях добавил основната ключова дума в заглавието гуугъл не ме намира по нея "дървен материал")
Сега основното,което се чудя е дали гуугъл ще промени (title-а) ми в базата му данни или там както се нарича,защото съм променил "title"-а но си се показва все още от търсене само заглавието на фирмата , а не и ключовата дума ,която мисля,че съм достоен да излизам на първо място (от гледна точка на всички сайтове в тази свера,която е производство на дървен материал)
Благодаря Ви предварително! И се извинявам ако по някакъв начин съм казал некоректно нещо или не съм уточнил. (надявам се,че ще има хора с които да продължим дискусията,защото съм сигурен,че в този форум има достатъчно компетентни хора!
Поздрави от мен(новака на форума).Отивам през това време,което чакам някой да бъде така добър да ми отговори с неговото мнение по въпроса да чета за СЕО и основните принципи,чрез които да оптимизирам сайта си!
 
От: Моля за помощ.

Накратко казано - Това,което искам да направя е като напиша в google дървен материал сайта да излиза на първите позиции (Той в момента излиза но заради adwords-а който използвам).
И да попитам пак накратко - Освен тези всички сайтове за обяви,в които добавям безплатни обяви почти всеки ден и те са вече повече от 60 дори и освен "backlinks" и малко сео (мета тагове и title-а) какво друго мога да направя да продължа обучението си по сео и явно ще разбера ?
А и друго да попитам в краен случей - Колко горе долу струва на СЕО професионалисти да се оптимизира сайта ?
 
От: Моля за помощ.

Почти неразбираемо се изказваш. Дай сайта и ще ти кажем тук там някои грешки, ама да не вземеш да се разсърдиш и да си тръгнеш :)
 
От: Моля за помощ.

христаки, тайтъла не е всичко, наистина разрови се добре в темите за СЕО и ще ти бъде отговорено на въпросите след това.
Относно питането колко често гугъл минава да те види, ще ти отговоря така-зависи колко често заслужава сайта ти-колко ччесто му добавяш ново съдържание и колко значим за него е той. Това може да е почти постоянно или веднъж-два пъти в месеца, може и по-рядко. Можеш да видиш в кеша на страницата кога за последно е минал и да се ориентираш долу горе, но това не означава, че като си променил тайтъла автоматично ще те изстреля на челни позиции. Успех! :)
 
От: Моля за помощ.

Благодаря!
Понасям критики AlanFort и ще се радвам дори ако има нещо нередно,което ми покажете...
сайта е този www palisandar com ( така го пиша ,защото не ми дава да поствам линкове,като съм под 10 мнения постнал във форума)
И Не мисля да се отказвам от този форум,доста полезни работи има и хора ,които помагат!!
 
От: Моля за помощ.

Сайта е буквално - ПЛАЧЕБЕН - жална му майка : )

Не ми се пише обяснения какво да направиш, защото ще е загуба на време. Хвани и си инсталирай WORDPRESS, защото не сме 1999 да бачкаме с web 1.0 технологии. Също така махни адсенса - няма смисъл от него - така само показваш конкуренцията и гониш потребителите- ако продаваш нещо или предлагаш услуги не се ползва адсенс.
 
От: Моля за помощ.

Или аз нещо бъркам или този сайт http://www.palisandar.com/ е на две години и половина според тиксото
Пак според тиксото ми показва че сайта има нещо общо с Хит бг
Да не би да имаш в предвид че от два месеца си го преместил и вече не е в хит защото ако е още там прочети какво пише в библията за камилата и иглените уши
 
От: Моля за помощ.

ее ти ме хвърли вече в тъча :D ще го поразгледам това WORDPRESS да видя за какво става на въпрос , че си нямам идея какво е.
 
От: Моля за помощ.

Кое е така преместил си го или е още там
 
От: Моля за помощ.

"преместил" съм го незнам дали е точната дума.Направих пренасочване когато някой отвори хит бг да го прехвърля на ком,защото хит бг все пак е безплатна работа..
 
От: Моля за помощ.

В библията пише по скоро камила ще мине през иглени уши от колкото сайт в хит (който го няма в серпа) да се появи там.
Или с други думи след като мтел придоби хит.бг забраниха на ботовете на Гугле да обикалят сайтовете които са там и в момента те са на доизживяване в класацията му и е въпрос на време и тези които се показват да изчезнат
 
От: Моля за помощ.

Може да си прав човек,но аз въобще искам всеки да забрави този сайт като хит бг затова го популяризирам като .ком какво според теб да направя..
 
От: Моля за помощ.

Задължително го премести където и да е - защото докато е там няма да го видиш безплатно в Г.
 
От: Моля за помощ.

Какво имаш предвид от преместване ??? преместен е същестува .ком какво друго ?
 
От: Моля за помощ.

Reverse NS records: ns57.superhosting.bg NS record has 329 domains
ns58.superhosting.bg NS record has 327 domains
Reverse MX records: palisandar.com MX record has 211 domains
Email Search: [email protected] is associated with 8,864 domains

Че той е преместен бря
 
От: Моля за помощ.

Да , и аз точно затова се чудя как иска г-н mantaman да го преместя като той - е..
А г-н AlanFort може ли малко разяснение с 2 думи какво всъщност е Wordpress и с чрез него ли вече се правят днешните сайтове :?
 
От: Моля за помощ.

О ГОСПОДИН ХРИСТАКИС, ВИЕ СТЕ ТИПИЧЕН БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕН :D :D - искате да градите бизнес и да правите пари, но нямате пари за оптимизатор и дизайнер - това е фирмен сайт все пак, не личен, би трябвало да е на ниво винаги.
Потърси ли в гугъл преди да питаш толкова тъпи въпроси като "какво е wp"?


пс : той се обърка, защото ти каза, че стои в hit.bg.
 
От: Моля за помощ.

"преместил" съм го незнам дали е точната дума.Направих пренасочване когато някой отвори хит бг да го прехвърля на ком,защото хит бг все пак е безплатна работа..

От този отговор какво трябва да разбирам освен че е останал на Хит
 
От: Моля за помощ.

Съжалявам mantaman , за объркващия отговор.
Г-Н Alanfort попитах и колко пари е да се оптимизира сайта от SEO професионалисти това значи , че съм заинтересован и желая да се развие..А до колкото да плащам на дизайнер съм платил за този сайт.. Вие сигурно сте един от първите ,които не харесват дизайна..
 

Горе