Моля за съвет относно теглене на пари

Jordan Enev

Active Member
Здравейте,
реших да си изтегля XXX сума от пейпал акаунта ми, като ги изпратя по банков превод в дебитната ми карта(левова). Обаче таксите ми се струват големи. Обадих се в банката за справка и таксата е 10 евро(валутен превод). Попитах ги, ако си извадя доларова карта и пратя съответната сума в долари, дали ще пропусна таксата, но и при този вариант таксата не отпада. Каквото и да сторя, за да получа съответната сума, трябва да заплатя 12 евро такса(10 евро от съответната банка и 2 евро от пейпал).
Другия вариант, на който се спрях, отново не ме устройва: прехвърлям си всичките парични средства в ипей и от там си ги пращам на банковата сметка. По този начин таксите са нищожни, но има дневен, седмичен и месечен лимит и докато си получа парите- ще минат месеци. За да ми се увеличи лимита е нужно да съм второ ниво потребител, а за да стана такъв- трябва да платя 5 сметки- телефон, парно и т.н., което също не ме устройва.
Ипей предлага услугата "Времен СМС. Искам да ви попитам, дали ако я активирам, ще мога да изпратя над 200лв наведнъж, мисълта ми е- дали някой я е ползвал.
Също така, ще се радвам да споделите или да предложите други начини за получаване на суми.
Благодаря предварително за всички мнения и предложения.
Поздрави,
Йордан! :roll:
 
Здр, картите на ЦКБ нямат такса за получаване на превод от пейпал. В коя банка е твоята карта?
 
От: Моля за съвет относно теглене на пари

Здравей, благодаря за отговора. Картата ми е на пощенска банка.
 
1. Смени си банката, това е абсурдно.
2. Ако си активираш sms в ипей можеш да пратиш 200 лева (и повече). Активирането става за минути.
 
От: Моля за съвет относно теглене на пари

Преди да пиша го активирах. Получих код и го въведох. Този код е с трайност 30 минути. Пробвах да си пратя 70 лева, но ми изписа грешка, че надхвърлям лимита си. Затова ви питам, дали някой е ползвал тази смс услуга и дали всичко е както трябва. Защото както и при 70, така и при 200 ще надхвърля лимита, а при 70 не се получи изпращенето на пари. Може да изискват задължително да е над 200.
Банката ще я сменя. Щом ЦКБ нямат такса от пейпал, това е в голям плюс за мен. Има ли значение, каква валута да ми е сметката, която ще отворя? Да се съобразя ли с валутата в пейпал акаунта ми?
Основно отворих тази тема, защото вече един път съм патил, когато си изпратих пари от Alertpay на банкова сметка в пощенска банка. От 103 лева, аз получих 73. "НЕ МЕРСИ". Поради тази причина, спрях да работя с Алертпей, но проблема явно е бил на друго място и скоро време ще го отстраним.
vaskoa, благодаря за включването :)
 
Аз ползвам Райфайзен (не че са голямо цвете и те) и нямам такси. Ползвам Времен СМС в ипей и няма проблем да пращам колкото си искам пари - под / над 200 лева. Но може би защото акаунта ми е за търговец. Ако не ти се плащат 5 сметки можеш да станеш потребител 3то ниво - само трябва да отидеш до офиса им и да представиш документ за самоличност.
 
От: Моля за съвет относно теглене на пари

Като за начало ще си отворя банкова сметка в ЦКБ с дебитна карта към нея. Следа това ще я регистрирам в ипей и чак след това ще стана 3то ниво потребител.
Сметката, която ще отворя има ли значение каква валута да е?
 
Последно редактирано:
От: Моля за съвет относно теглене на пари

Знам, знам, в предишния пост споменах, че ще го сторя. Благодаря за включването и на теб :)
 
От: Моля за съвет относно теглене на пари

абе отиваш с личната си карта в офиса на банката там която е към еасъ пей л икакво беше и махаш сякакви лимити щото си директно 3-тон иво там
 
От: Моля за съвет относно теглене на пари

Така ще сторя. Само да сменя банката първо, а относно валутата, ще питам на място как стоят нещата! Благодаря на всички отзовали се :)
 
От: Моля за съвет относно теглене на пари

от пейпал ще превалутират към лева автоматично, ако сметката НЕ ти е в лева и банката ще те прекара с курс продава на съответната валута
 

Горе