Монетизация на фейсбук профил?

SoloContraTutti

Well-Known Member
Здравейте, от известно време насам се чудя - как може да монетизирам фейсбук профил с 5000 приятеля (максимума, които позволява фейсбук за профил) + няколко стотин събскрайбъра. Хората са предимно българи, около 85-90%. Женски е т.е. преобладават приятели от мъжки пол.

Във форума не успях да открия подобна тема, макар че стигнах до 7-ма страница в този подфорум. Търсачката също не ми помогна и реших да отворя нова.

От немалкото изчетено в интернет стигнах до извода, че може би най-печелившия метод ще е създаването на собствен блог (+домейн) в който да се сложат различни реклами и да печеля от посещенията. На второ място афилейт програмите, с които обаче не съм много наясно, тъй като за пръв път се сблъсквам с това (то и за поместването на реклами в блог-а, но отчасти).

Също така разбрах, че скъсяващите линкове сайтове са безполезни, щом трафика идва от ФБ. Тук изниква въпроса - ако си направя блог, който да споделя във ФБ, а в него да сложа бутон, който препраща към такъв тип сайт, то дали ще има успех, ако накарам посетителя на блог-а да цъкне върху бутона?

Ако знаете други методи в тая насока, ще се радвам да ги чуя /прочета/!

Поздрави и Весели празници!
 
От: Монетизация на фейсбук профил?

Аз се чудя същото . Имам 2 профила с около 15к приятели/последователи
 
От: Монетизация на фейсбук профил?

Той има предвид последователи и приятели общо.
 

Горе