Нагласяте ли дизайните спрямо претенциите на IE6 или го оставате както е?

От: Нагласяте ли дизайните спрямо претенциите на IE6 или го оставате както е?

А иначе вие като пекани вебмастери си се радвайте на висок Гугъл ранкинг и невероятно висока посещаемост... от хора без пукнат лев в джоба, дето само разцъкват и ви вдигат СЕО-показателите.

Я ми обясни как точно реши, че хора с малки финансови възможности първо са технически неграмотни и второ попадат в категорията, ползващи IE 6? Човекът от MS правилно ти каза, че в големите фирми първо потребителите са с ограничени права и не могат да си инсталират каквото им падне, и второ по-рядко се прибягва до каквито и да е ъпдейти. През цялото време говориш за частен случай и си съдиш по твоите проекти явно, където сигурно имаш под 5% посещаемост с IE 6. Да ама като говорим за проекти с по 50к посетители на ден и 25% страдат от този проблем с браузъра, няма как с лека ръка да ги зачеркнеш, ами си сядаш на гъза и им улесняваш живота :wink:
 
От: От: Нагласяте ли дизайните спрямо претенциите на IE6 или го оставате както е?

в големите фирми първо потребителите са с ограничени права и не могат да си инсталират каквото им падне, и второ по-рядко се прибягва до каквито и да е ъпдейти

За пръв път чувам за такива "големи фирми", там очевидно бъка от вируси :lol:

Иначе за големи сайтове ясно че неможе да от**еш IE6
 
От: От: Нагласяте ли дизайните спрямо претенциите на IE6 или го оставате както е?

Я ми обясни как точно реши, че хора с малки финансови възможности първо са технически неграмотни и второ попадат в категорията, ползващи IE 6?
Все си мисля, че към въпроса се подхожда точно от другия край, а именно Кои категории хора ползват ИЕ6?

Служителите в "големите" фирми (които са необикновено закъсали и с недалновиден ИТ отдел) дори да имат само ИЕ6, често не могат да ползват Джаваскрипт, а понякога нямат дори достъп до Интернет, а само до някакъв си техен вътрешнофирмен Интранет. Колкото и да им оптимизирам за тия, няма да мога да реша мъките им.

Друга причина има ли да се браузва с ИЕ6? Аз не се сещам за много, ама няма да ги изреждам, за да не прозвуча грубо.. :)

Дизайнерското съсловие отрече подръжката на ИЕ6 още преди 2 години, а вместо това ползват CSS3 благинки като невидели, всичко де спомага за направата на нещо наистина въздействащо. Дори най-сладките афилиейт програми няма да ви приемат, ако имате сайт дето изглежда като да е правен преди 5-6 години.

Всеки си решава кой подход ще му донесе повече позитиви де.

ПС: Нямам предвид хептен нищо да не види ИЕ6 юзър като ви отвори сайта, просто няма нужда всичко да му е подредено и красиво.. Щом може да скива буквичките и да чете, тва му стига според мене :D
 
Последно редактирано:
От: Нагласяте ли дизайните спрямо претенциите на IE6 или го оставате както е?

Аз използвам ИЕ6 на лаптопа.
Не че нямам инсталирани ФФ, Сафари и Хроме, ама по ме кефи.
 
От: Нагласяте ли дизайните спрямо претенциите на IE6 или го оставате както е?

да се надяваме че в най-скоро време IE 6 ще падне защото е голяма мъкааа ...
 
От: Нагласяте ли дизайните спрямо претенциите на IE6 или го оставате както е?

IE6 яко под ножа. Да се научат да ъпдейтват, няма цял живот с тях да се съобразяваме. Аз лично не поглеждам под IE6, това е все едно да нагаждаме сайта за IE5, има си нови технологии и стандарти, няма да отежнявам сайта заради някой, който или е тъп или го мързи да си ъпдейтне IE-то.
 

Горе