Над 1 млрд. души по света ползват интернет

Общият брой на потребителите на интернет надхвърли 1 млрд. души, като според преброяването Китай е на първо място, съобщи проучвателната компания "comScore Inc.".
Преминаването на границата е станало през декември. Истинският брой на ползващите световната мрежа обаче е по-голям, защото изчисленията се базират само върху потребителите над 15-годишна възраст, разполагащи с компютри на работното си място и у дома.

Не се вземат под внимание компютрите на обществени места като интернеткафенета или достъпът до мрежата през мобилни телефони или персонални цифрови устройства.

Общо 41% от потребителите са в Азиатско-тихоокеанския регион, следвани от Европа с 28%, Северна Америка с 18%, Латинска Америка със 7% и Близкия Изток и Африка с 5%.

Около 180 млн. души в Китай ползват интернет, което поставя страната на първо място в света. В САЩ има 163 млн., 60 млн. в Япония, по около 37 млн. във Великобритания и Германия, а Франция е с 34 млн. потребители.
Най-посещаваният уебадрес през декември е на "Google" със 777.9 млн. уникални посещения следван от "Майкрософт" (647.9 млн), "Yahoo!" с 562.6 млн., "AOL" с 273 млн. и "Уикипедия" също с 273 млн.

Според "ComScore" посещенията във Facebook.com са нараснали със 127% през миналата година и са достигнали 222 млн. през декември, което я прави най-популярната социална мрежа в света.




Източник: www.profit.bg
 
От: Над 1 млрд. души по света ползват интернет

Значи има тенденция повече пари да се харчат през Интернет :) И ако клиентите нарастват по-бързо от тези, които продават ще печелим повече.
 
От: Над 1 млрд. души по света ползват интернет

При положение, че толкова много хора ползват интернет и съм сигурен, че тенденция на нарастване има и в Бг, наистина не мога да си обясня защо хората все още нямат чак такова доверие в интернет услугите. Давам за пример онлайн новинарските сайтове, които в повечето случаи са доста по неподлежащи на манипулации от страна на властта, но в крайна сметка хората предпочитат да вярват повече на труд и телевизията. Може би просто всичко идва от това, че интернет е сравнително ново понятие и все пак не е нормално да се използва нет-а само за да се скайпне някой или да се рег-неш в 5-6 сайта за запознанства. Наистина се надявам да е по - скоро денят в който всички тези над 1 млрд хора по света ще започват и да се доверяват повече на нет-а...
 
От: Над 1 млрд. души по света ползват интернет

не може да сравняваш Труд и 24 часа със световното потребление на Интернета и тва в България.
Тук който чете Труд и 24 часа нали знаеш колко е редовен в Интернет.
Тия 1 милиард потребители нали се сещате каква част от тях са от Китай, Индия и Русия...
сигурно 2/3-ти.
 

Горе