Над 137000 Артикъла на различна тематика

Maverick

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
194   0   1
купи над 137000 артикъла

- 137000+ артикъла
- Подредени в 1000+ категории
- .txt и .doc формат
- 100% изчистени от дубликати
- Всичките са на Английски език
- Размер на артикълите 578MB
- Размер на архива 235MB

Цена: 5лв.

От: Над 137000 Артикъла на различна тематика

5 лева за всичките ????

Уникални ли са като съдържание?

Не. Иначе нямаше да са 5лв.
Но ако се занимаваш с артикъл събмит са идеални след като се спиннат.

И каква е точно разликата между покупката на този пакет (платено крадене) и безплатното крадене? Едва ли всички от авторите на тези статии са съгласни да се разпространяват модифицирани копия на статиите им.

Осъди ме тогава. След като пише безплатен контент къде е проблема?

За 5 лв. не се занимаваш да събираш :)

Къде пише "безплатен контент"? И защо трябва аз да те съдя? Няма начин да те съдя, защото не мога да докажа, че съм потърпевш.

Хепи ти повече ги разбираш тези неща за това ще те помоля за отговор на няколко теоретичен казуса
Ако в даден блог ми хареса дадена статия престъпление ли е да си я копирам на харда и да си я чета когато ми е кеф без да я разпространявам или използвам с каквато и да е комерсиална цел.
Ако отговора е че това е престъпление значи нещата написани по долу се обезсмислят, но ако това не е престъпление следват още два казуса:
1. Ако приемем че не е престъпление да си свалиш една статия да си я четеш на компа значи не би трябвало да е престъпление да си свалиш и 100 000 статии от различни блогове
2. Ако не е престъпление да си свалиш 100 000 статии (пак подчертавам с некомерсиална цел за лична употреба) то тогава престъпление ли е да платиш на някой 10лв за да го направи вместо теб.

А за тези 10 лв договор сключихте ли в писмена форма, платени ли са данъците и осигуровките, получателят на парите има ли регистрация по БУЛСТАТ? :)

Така както го описваш звучи невинно и ако съдията е на кеф може и да не те вкара в затвора. Може да се предположи, че щом са взети 10 лв статиите са събирани с цел да се спечелят десетте лева от разпространението им (защото това изглежда точно така - разпространение - единия дава парите на другия, който му дава в замяна статиите). Обаче доколкото ми е известно когато има две възможни и алтернативни обяснения на нещо съдът приема за вярно това, което е в полза на обвиняемия. Обаче не съм сигурен - това съм го гледал по филмите ;)

Обаче ако вземеш, че започнеш да правиш сайтове с тези статии за да печелиш от това по някакъв начин вече не е "лично ползване".

Самото копиране не може да се счита за нарушение на закона, защото не е възможно да публикуваш нещо в Интернет без копиране - данните се копират на огромен брой сървъри докато стигнат до компютъра на посетителя на сайта, където се копират още няколко пъти в различни формати (дисковия кеш, оперативната памет, още няколко пъти в оперативната памет (като изображения), още веднъж в паметта на видеоконтролера (като изображение) и т.н.).

Това не е правен съвет.

Иван: Събрах, подредих и зипнах едни текстови файлчета за Пешо (много чете туй момче, пу да не му е уроки!), понеже ме помоли, а ми е симпатичен.

Пешо: Ходихме с Ванчо на кръчмата и понеже беше мой ред да черпА, платих и неговата сметка, която беше точно 10лв. Прилагам и касова бележка с общата сметка от "Кръчмата".

Хепи освен че не даде отговор на хипотезите които ме мъчеха с отговора ти неясните ми неща станаха с едно повече, а именно:
- Законно ли е едно физическо лице да помоли за услуга друго ФЛ за което ще му плати 10лв и в нарушение ли е ФЛ ако не декларира тези 10лв особено ако става въпрос за еднократно събитие а не за непрекъснато повтарящо се действие което има търговски характер.
С други думи има ли праг под който ФЛ не са задължени да декларират приходите си от други ФЛ или и 2лв да изкараш от друго ФЛ трябва да ги декларираш.
И нагледно ще го формулирам с пример, ако някоя баба плати на някой комшия да и прекопа градината за 20лв - комшията ако не ги декларира и не плати данъци в нарушение ли е

В закона за доходите на физическите лица са описани изключенията при деклариране/плащане на данъци. Например ако решиш да си продадеш старата прахосмукачка няма нужда да плащаш данък. Ако обаче отвориш сергия за стари прахосмукачки и продаваш прахосмукачки с цел да се прехранваш - вече трябва да имаш регистрирана фирма за да извършваш такава търговска дейност.

За услугите с личен труд не знам как стои въпроса, предполагам че се налага регистрация по БУЛСТАТ, ако дейността се извършва на свой риск и своя сметка (в този случай работникът плаща осигуровки стотина лева месечно докато не декларира спиране на трудова дейност, като осигуровките се плащат независимо от изкараните пари, а при изкарване над определена сума осигуровките нарастват).

Не е от моята компетенция да давам правни съвети (да отговарям на правни въпроси). Ако си останал с впечатлението, че съм някакъв специалист по данъчно и друго право, който може да отговаря компетентно на всякакви въпроси ще те разочаровам - нямам нищо общо с правото, по образование съм монтьор на електрически инсталации, а не адвокат. :) Обаче съм се самообразовал и в други области (но не мога да твърдя, че някои от тези области са правото и счетоводството).

Хепи благодаря за отговора, но всичките тези мои размисли бяха провокирани от твоя пост в началото на тема, че това било кражба.
И за това се замислих всъшност кражба ли е да платиш на някой който си е направил труда да събере толкова статий след като и ти самият би могъл да си ги свалиш (дефакто той не продава статиите защото няма права за това, а продава вложеният труд за събирането).
Според мен незаконно е евентуално им бъдещото публикуване, а не притежаването им.
И ако приемем все пак че е незаконно статиите да са събират с комерсиална цел както е в случая, щеше ли да е незаконно, ако вместо статиите се продаваше списък със заглавията на статиите и линкове към тях.

Това е въпрос на тълкуване. Обаче едни и същи явления могат да се тълкуват по различни начини. Особено когато става въпрос за човешко поведение.

В същност Google прави точно това - срещу заплащане (от рекламодателите) копира всички достъпни статии в Интернет и ги организира по ключови думи/фрази. За сега никой не е успял да осъди Google за това (или поне на мен не ми е известно).

Който се страхува от търсачки не публикува сайтове :)

Хепи благодаря за отговора, но всичките тези мои размисли бяха провокирани от твоя пост в началото на тема, че това било кражба.
И за това се замислих всъшност кражба ли е да платиш на някой който си е направил труда да събере толкова статий след като и ти самият би могъл да си ги свалиш (дефакто той не продава статиите защото няма права за това, а продава вложеният труд за събирането).
Според мен незаконно е евентуално им бъдещото публикуване, а не притежаването им.
И ако приемем все пак че е незаконно статиите да са събират с комерсиална цел както е в случая, щеше ли да е незаконно, ако вместо статиите се продаваше списък със заглавията на статиите и линкове към тях.

Всички знаем че не си прав, колкото и да си кривим душите :)
Притежаването е законно, незаконно е разпространяването. Дали му плащаш за труда или за самите статии, той ти ги дава (разпространява) нали?
Не можеш да (про)даваш нещо което не е твое.

За кое точно от всички неща не съм прав.
И от твоя пост мога да формулирам още един въпрос :
Незаконно ли е да платиш за статия на някой за нещо което авторът разпростаранява безплатно?

Не си прав с това че според теб след като платиш труда за събирането на статиите оневинява събирача им. Той ги разпространява, няма значение дали ги е публикувал или дал на приятел за пари.

Това последния ти въпрос нещо не мога да го схвана.

Мале как съм го написал :)

Незаконно ли е да продаваш нещо, което авторът разпростаранява безплатно и всеки би могъл да го пулучи безплатно?
и съответно от друга страна
Незаконно ли е да купиш нещо (от някой друг), след като това нещо авторът го разпространява безплатно?

Незаконно е да го продаваш без изричното съгласие на автора. Нали затова са тези авторски права? Ти като клиент не си виновен с нищо. Ти няма как да знаеш дали продавача има авторски права. Не можем да правим пълна инспекция при всяка покупка която правим.

И пак да попитам и теб три неща, след като смяташ че събирането на статии с цел продажба е незаконно
- незаконно ли е ако събираш линкове към тези статии и продаваш линковете
- незаконно ли е да продаваш статии, ако към всяка статия е посочен източника
- незаконно ли е ако ги публикуваш на блога си и под всяка си посочил източника

Горе