Най-изгодна дебитна карта

Rozoveca

Active Member
Здравейте. Трябва ми да си изкарам дебитна карта, но се чудя къде е най-изгодно да го направя, в смисъл къде е най-малката такса при теглене от чудж банкомат например?
 
Няма такава карта. Всичко е игра - за да станеш роб на банките.
 
FiBank - 3 лева на месец: активно онлайн банкиране, безплатно теглене от всички банкомати в страната на всички банки.
За мен лично + е, че банкоматите на ПИБ, които са пред техни клонове, дават да се тегли до 2000лв на трансакция (ако разбира се си задал достатъчно високи лимити на дебитната карта).
 
  • Like
Реакции: Anly
Аз съм с Visa карта, с тези условия съм от 2-3 години насам, най-добре иди в клон и ги питай, не знам актуално ли е към днешна дата това предложение. :)
 
Интересувам се от това дали може без проблем да се изпращат пари от онлайн банкирането и мобилното приложение на банката,понеже аз съм на Уникредит и не мога да изпращам онлайн понеже картата ми била пасивна..звънях им за проблема и пак не мога,другото нещо е,че не мога да си видя текущите инвестиции във инвестиционния фонд и просто искам да сменя банката но все още изпитвам затруднения в избора на БГ банка.
 
Може да се пращат без проблем с онлайн банкирането на фибанк. Преди имаше физически токен , сега вече е апликация на телефона , която генерира код , който използваш за да наредиш плащане.
Иначе вариант за карта без такси (ако се плаща само с картата - при теглене има лимити) е карта на revolut. Там всичко се прави през апликация на телефона (даже пина може да си смениш или да си блокираш картата с един клик). Всяка една транзакция веднага излиза като нотификация на тела ти.
 
@DanielTashev или ти не си разбрал какво са ти казали или някой баламурник ти е говорил неща на изуст.
Не можеш да правиш преводи защото имаш ПАСИВНО електронно банкиране, теост можеш само да гледаш!

Прочети си договора или иди в офиса и разбери дали въобще могат тези инвестиции да ти се покзват в банкирането.

С две думи която и банка да избереш, но не си вземеш активно ел. банкиране пак няма да може да правиш преводи.
 
2 пъти бях във 2 различни клона относно този въпрос,видях си договора,че картата ми е пасивна.

Ходих говорих за проблема единия път ми обясниха че няма проблем и в срок от 24 часа ще мога да правя всякакви транзакции и всички услуги ще ми бъдат налични....уви не се получиха така нещата....след няколко дни пак посетих втори клон и пак нищо не се случва.

Тези инвестиции има вариант да се виждат,защото във самото банкиране имам опция текущи инвестиции във еди си кой фонд или информация за директни инвестиции във еди си кой фонд.

Та както и да е с Уникредит,то е ясно ще се приключва защото 60% от служителите им просто контактуват с теб така както са ги обучили като робот и не ти отговарят директно на въпрос който им зададеш.(това е лично мое мнение)
 
За първи път чувам за пасивна карта! И можеш само да гледаш, какви пари имаш и не можеш да ги харчиш :) Банкиране, може би?
 
Можеш да получаваш пари в картата си,можеш да плащаш на пос терминали но не и да правиш транзакции през мобилното приложение или онлайн банкирането,когато дебитната ти е пасивна.
 
Аз използвам дебитна карта на TransCard. Това e prepaid карта и не е обвързана с никоя банка, но пак си имаш индивидуален айбан, мисля, че може да пращаш и получаваш пари, но не съм сигурен на 100%, тъй като не я използвам картата за това.

Какво на мен ми допада и защо използвам нея, а не някоя банкова карта:

1. Не се занимаваш с банки. Картата ти не е свързана с банкова сметка, съответно нямаш такси от по 3-4-5 лв и т.н. При банките плащаш веднъж такса за сметка си, втори път плащаш такса за самата карта.

2. Ниска такса - 1 лв на месец без значение колко транзакции са извършени.

3. Чрез мобилно приложение отключваш, заключваш картата и т.н., доста е удобно,можеш да забраняваш дадени операции,ако я даваш на жена си примерно :)

4. Лесно зареждане - тъй като както споменах това е предплатена карта, можете да си вкарате колкото пари искате. Аз лично го правя през изипей. Вкарвам си примерно 1000 лв за месеца. На всяко зареждане на картата има такса от 1 лв.

5. Картата е мастъркард, навсякъде из Европа съм я използвал, нямал съм проблеми, както и съм пазарувал от няколко държави по интернет, т.е. няма проблеми приема се навсякъде и от всеки магазин.

За тегленето от банкомат не мога да кажа със сигурност, тъй като не съм теглил, но мисля, че нямаше такси. Днес може да изгегля малко пари, за да се изясни и на мен този въпрос :).

Най-много ми харесва, че не се занимавам с банки, вкарвам си толкова пари, колкото искам и когато си поискам или ако съм примерно в чужбина казвам на някой да ми внесе от изипей някаква сума пари и те са мигновенно налични.

Картата, за която говоря е trans.cash, едни колега тук от форума ме светна за нея преди време, може би 2 години или повече, за което съм му много благодарен.
 
Не получаваш пари в картата си, а към сметката към кяото е закачена тази карта.

Имаш ли инсталирано/активирано М-Токен?
 
Не получаваш пари в картата си, а към сметката към кяото е закачена тази карта.

Имаш ли инсталирано/активирано М-Токен?

Именно да, самата карта е закачена към индивидуална сметка, с индивидуален айбан, също както в банката ти картата е закачена за сметката ти.

Нямам инсталирано нищо друго освен приложението, с което я управлявам.
 

Горе