Най-полезния съвет за намиране на англоезични блогове за коментари

tihomir_wwf

Member
Чувам различни мнения за това колко са полезни линковете, получени от коментиране в блогове .. лично според мен истината е някъде там (в комбинацията от събмитване в директории, social bookmarks, както и от коментарите в блогове)

Да кажем, че имате англоезичен сайт за маси (tables) и искате да намерите do-follow блогове от същата ниша :)

Ето това е списъка от блогове, където трябва да коментирате. Ако искате да намерите блогове от друга ниша, просто заменете table с думата или израза, за който оптимизирате.

P.S. Ето и няколко лично мой съвета:

1. Пишете смислени коментари, т.к. KeywordLuv плъгина може да ви 'заподозре' :)

2. Не пишете повече от 5 коментара на ден (по добре по-малко, но по-качествени и редовни)

Ами, това е за сега от мен. И аз наскоро разбрах за този метод, но мисля че е много полезен :)
 
От: Най-полезния съвет за намиране на англоезични блогове за коментари

Незнам дали съветите горе са ви били полезни, но ето и няколко допълнителни:

3. В заявката за търсене, добавете и "recent comments", само да ви одобрят коментара в блог с "Recent Comments" на всички страници и ще разберете what I'm talking about :)

4. За резултати от търсенето в google можете да изберете да показва Latest резултати, по този начин ще намерите наскоро добавени постове от блогове с инсталиран KeywordLuv модул. Това е изключително полезно, т.к. има много постове, в които автора просто иска някакъв съвет и има вероятност вие да сте първия, който ще му отговори на въпроса, а това намалява шансовете да ви заподозрят, че единствената ви цел е линк, към вашия сайт :)

5. Един общ съвет как да следите прогреса на линкове, към вашия сайт: Вместо да следите дали са ви одобрили коментара, може просто да ползвате https://siteexplorer.search.yahoo.com/
с explore url можете да видите всички Inlinks към вашия сайт.
 

Горе