Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

От: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Страна преди половин година се коментираше друг казус. Аз лично до сега нямам спомен във форума да е коментиран случай на пропаднал само индекс.



И аз останах с впечатлението, че ти си коментираше някакъв друг казус :) Но аз коментирах точно този:

с подобряването на алгоритмите автоматичните линкове (включително и от автоматичните борси за линкове) провокират пеналти. Да пускате масово автоматични линкове и да не са ви засегнали отрицателни последици засега означава само две неща: 1) вашият сайт е имал добра репутация от много време и засега се води "тръстов" 2) вашият сайт е толкова мижав, че незабелязано минавате между теслите.

Excuse my back за самоцитирането, дет викат у нашио квартал.

N.B. за пропадането на индекса не знам дали е било писано тук, но пък е една от най-често срещаните теми в сео-форумите. Означава само едно - филтър.
 
От: Re: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

.....
@fenixsz преди това линк билдинг почти не е правен, нямам представа колко натурални линка е натрупал сайта през годините (очевидно не разбирам много от seo).

Там е бил проблема. За да направиш такъв спам към домейн, то той трябва да има изградени качествени линкове. Тогава едва ли ще могат да ти кажат нещо. Както и да е, не си знаел и си ес подвел.

В такъв момент бих пробвал с уникални статии по топ 10 директории, видео ревю-та (но не някакво спамерско само с текст) на сайтата ти в топ 10-15 от видео сайтовете, използване на fiverr за споделяне на сайта и вътрешни страници на хора от facebook и twitter с повече последователи - няколко пъти в някакъв интервал от дни. Вероятно няма да върши работа за всички сайтове, но за наистина полезните ще върши добра работа, ако хората ги харесват.
 
Re: От: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Аз съм спамера просто бърза работа нямаше за този сайт и исках да изглежда всичко възможно най натурално към индекса съм пускал два пъти като след всяко пускане обикновенно се индексират до 40-50 статии - пускал съм по веднъж към всяка отделна категория - и към част от статиите - И най неочаквано индекса изчезна от серпа - всички останали страници си се класират носят си трафик а индекса потъна - в същото време четирите сателита които съм третирал по абсолютно същият начин и даже още не ги бях насочил към основният сайт са на втора страница
Кажете ми какво е това животно

При цялото ми уважение, което изпитвам към теб - ти наистинаси най-бавния спамер, за който съм чувал.

Сега за оценка на щетите:
1. всички статии през един профил ли бяха - профилът е футпринт и лесно се засича
2. спинването на колко нива беше т.е. има ли въртене на изречения и абзаци, ако няма вероятността да са хванати статиите е доста по-голяма
3. индексът все пак е в индекса нали? изобщо има ли някакъв трафик към него и въобще класира ли се за нещо. Важно е да провериш ако трябва извади стотина кл думи и започвай да търсиш в някой безплатен тул като seoserp.com/web_tools/google_top_1000_serps_checker.asp

Какво да правиш:

Малко стрелям на посоки защото нямам идея кой и какъв е сайта ти, но провери/направи това

1. Ако на главната нямаш често сменящо се съдържание или имаш дупликейт съдържание.
Пример с обикновен блог - ако на главната имаш само ексерпта на статиите това е дупликейт със самата публикация. За известен период от време спри ексерпта и публикувай цялото съдържание на статиите на главната

Пример с онлайн магазин - онлайн магазините в общи линии най-страдат от тоя "индекс" синдром защото на хоума обикновено има само линкове към продукти под една или друга форма и в най-добрия случай статични линкове към пояснителни статии. Добави ново съдържание на хоума - къде ще го сместиш не знам, но нека е уникално и да е само там. После добави няколко статии, които да линкват по кл дума от статията на хоума към нея. Добави всичко в букмарк, туитър, фейс но много умерено и внимателно (различни профили, не използвай винаги анкор и тн). Наблюдавай дали ще имаш влизания по кл фрази в статията на хоума, наблюдавай и ранкването

2. в общи линии това, което съм писал по горе също е валидно

Простата истина след панда: Качество за сметка на количество и много уникално съдържание
 
От: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Индекса беше напълно изчезнал сега от няколко дни излиза на първо място по името на домейна. Това с добавянето на съдържание на индекса беше едно от нещата които направих наскоро преди да почне да се показва пак индекса - много е вероятно и това да е помогнало.
Статиите съм ги пускал през няколко акаунта като не съм пускал повече от 10 от един акаунт и съм мешал със сателитите - (имената в акаунтите също бяха спиннати)
Статиите винаги са били над 90% спиннати единствено не съм въртял абзаците.
Странното е че по същият начин съм процедирал и с четирите сателита но на тях нищо им няма - разликата е може би в това че те си имаха съдържание на индекса.
 
От: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Здравейте отново,

чудя се дали да продължа в тази тема или да отворя нова, тъй като въпросът ми сега е как да преместя сайта си на друг домейн, без да ме последва ръчното наказание от Г за спам линкове ?

Накратко: писах, че не мога да премахна линковете към сайта, тъй като не са мое дело и не разбирам от сео и това, което мога и правя е непрекъснато да подобрявам сайта с полезни функции и информация. Дадох примери и т.н. Помолих ако е възможно да игнорират тези линкове, но отговора беше:
"...Тhere are still so many live links to your site, we are unable to remove the manual action on your site at this time in order to preserve the quality of our index. ...In order for your site to have a successful reconsideration, we need to see a significant decrease in the number of bad links we see."

Как да сменя/пренасоча домейна без да се случи дублирано съдържание, но и в същото време да не ме последва наказанието? Да снемя ли хоста и IP-то, което е dedicated ?
 
От: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Оня ден четох едно ръководство и там е написано в никакъв случай след такова писъмце от Г да не му отговаряте и да не си махате линковете защото по този начин признавате че вие сте ги сложили и с отговора си предизвиквате ръчна проверка която ще извади още сто гадости.
 
От: Наказание от Г за Link Scheme от профилни линкове. Помощ, моля

Страна преди половин година се коментираше друг казус. Аз лично до сега нямам спомен във форума да е коментиран случай на пропаднал само индекс.

Има логика :). Гугъл в последно време се изявява като ченге. Насочва се към тем с презумцията, че си виновен. Такъв е и случая с линка, който споделих в другата тема за мрежите - цък
 

Горе