Направа на няколко елементарни уеб страници

Hot

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Имам регистрирани няколкостотин домейна. Паркирани са в SEDO, но приходите са нищожни и не могат да им покрият годишните разходи. Реших като проба към десетина от тях да направя страници с реклами. Ако някой се занимава с подобни неща, да ми пише на skype-то, за да се договорим: dio.face
 
Последно редактирано:
От: Направа на няколко елементарни уеб страници

няколкостотин ... wow
Кажи бюджет за бройка или нещо подобно за да се ориентираме все пак.
 
От: Направа на няколко елементарни уеб страници

Можеш да "прескочиш" Sedo и да ги пуснеш директно с Гугъл Адсенс за домейни. Ако имаш трафик/кликове, ще се увеличи чувствително прихода. Мисля, че Седо дават 0,01 евро/клик ... а получават доста повече от адсенс-а.

Варианта с уеб страници за продан е перфектен ако имаш неограничен хост. Аз имам 20-25 домейна така.
 
От: Направа на няколко елементарни уеб страници

Идеята не е да печеля от трафик на домейните, а да ги продам. Но ми е нужна някаква минимална печалба от 1 евроцент на ден, за да мога да ги поддържам. И в тази светлина, страниците да са максимално прости, за да не излезе трудът повече от трафика. В момента 10% от домейните имат 20-30 клика на месец, половината нищо. Кликът ми е най-често 2 евроцента. Има и по-скъпи.
Домейните са доста, но са на много малък брой теми. Най-често се състоят от две думи - с тире, без тире, ед. число, мн. число ..., с някакви приставки е-, онлайн, бест, фор..., също с тире и без тире. Тоест по 10 до 50 бр. са почти идентични. Отделно някои двойки имат обща тема, така че реално могат да се разделят на 10 големи групи и 30-40 малки.
Ето пример:
SMART-CAMERA
SMARTCAMERAS
SMART-CAMERAS
SMARTELECTRICS
SMART-HOME
SMARTHOMEINTELIGENCE
SMARTHOMES
SMART-HOMES
SMARTHOMESYS
SMART-HOMESYS
SMARTHOME-SYS
SMART-HOME-SYS
SMARTHOMESYSTEMS
SMART-HOMESYSTEMS
SMARTHOME-SYSTEMS
SMART-HOME-SYSTEMS
SMART-HOUSE
SMARTHOUSE4YOU
SMARTHOUSEDESIGN
SMARTHOUSEDESIGNER
SMARTHOUSESHOP
SMARTHOUSETECHNOLOGIES
SMARTHOUSE-TECHNOLOGIES
SMARTHOUSETECHNOLOGY
SMARTHOUSE-TECHNOLOGY
SMART-MALL
SMARTSECURITY
SMART-SECURITY
SMART-SUPPORT
SMARTSYS
SMART-SYS
SMARTSYSTEMHOMES
 
Последно редактирано:
От: Направа на няколко елементарни уеб страници

Нещо ми се струва, като че ли най-добре е да се направят страници на домейните с най-много кликове. Останалите да ги предложа на няколко човека да ми кликат - кликовете са от 2 до 6 евроцента. Нямам нищо против да делим фифти-фифти. Като гледам колко оферти има в нета за 0,01$, то навярно ще се намерят десетина желаещи за по-изгодното ми предложение. Не съм се занимавал с подобни неща, но ми се струва реално. Навярно все пак има риск да ме усетят и блокират плащането.
 
Последно редактирано:
От: Направа на няколко елементарни уеб страници

Ако идеята е да ги продадеш, Седо е мястото. Малко си закъснял във времето, че домейнинг-а и той в криза, но ако имаш шанс да продадеш пакети с домейни, стой там. Страници не ти трябват, че ако не са в Седо, може и никой да не влезе.
 
От: Направа на няколко елементарни уеб страници

Един такъв сайт за колко си го купил,щом имаш стотици-при една проста сметка ,ако са по 17лв единия мале мале,откъде си ги купил и за колко -ако не е тайна?!
 
От: Направа на няколко елементарни уеб страници

hasanson, не е точно така. По-голямото количество от домейните са на средна цена по 5 лева. com, net, org са много малка част. Основно заради това, че хубавите имена вече са попривършили. Не търся печалба от хиляди долари. 10-100 евро ми е целта. Всички са TLD. Имам само десетина домейна, които могат да се продадат на действително добра цена, но те не са ми проблем и мога да изчакам по-добри времена.
 
Последно редактирано:

Горе