Направа на прототип

Здравейте, колеги. Патентовам продукт (електронен аксесоар), свързан с мобилните телефони. Проблема е, че нямам знанията как се процедира оттук нататък. Трябва да се изгради работещ и добре изглеждащ прототип по патента, но нямам знанията към кого да се обърна, защото не съм специалист и се искат практически знания да изградиш нещо от лесната теория на сложната практика. Аксесоара е свързан с електрониката и не е на много сложно ниво, съответно имате ли идея към коя фирма или човек мога да се обърна или какво да предприема оттук нататък, за да се направи прототип и да се пристъпи към следващата част, а именно производството. Бих бил безкрайно благодарен ако окажете помощ или предложение. Благодаря ви предварително!

Успех с Вашите начинанията!
 
От: Направа на прототип

Простия начин е да си намериш е да си намериш фирма с 3D принтер, за да направиш реален дизайн на прототипа /има достатъчно такива фирми в момента/.
След това търсиш фирма - производител на електроника и се договаряш да ти направят работещия прототип /има достатъчно такива фирми, но нямам представа на какво ниво са в момента/.

Сложния начин е да намериш професионална фирма за промишлен дизайн, по възможност занимаващи се с електроника и те да ти поемат цялата работа.
За съжалени във България не съм чувал за такава фирма, но може и да има…
Тука вече става въпрос за доста пари, но определено е правилния подход за създаване на професионален дизайн…

След това изчисляваш нетната себестойност на продукта /това значи да си скъсаш нервите с доставчици на суровини, материали и компоненти/, сключваш договор за производство или сам почваш да го произвеждаш и така нататък…
 
От: Направа на прототип

Най-близкия локален университет, обаждаш се и проверяваш преподават ли предмет „Интелектуална собственост“ или свързан предмет с патентите. Ако да, отиваш, намираш го преподавателя и говориш с него.

Той ще ти каже по-нататък за принтиране къде, защо, трябва ли, не трябва ли, регистрации, форми и пр. бумащина.
 
От: Направа на прототип

Колеги, аз имам показен прототип с що-годе добър дизайн, онагледяващ идеята. Въпроса е да намеря компания, която да може да го произведе в България или пък ако не, в чужбина и съответно тя да си го развие.
Въпроса е можете ли да ме упътите към такава фирма за електроника, която вероятно може да произведе нещо такова или пък някой от форума ако има интерес или връзки да удари по едно рамо. Благодаря!
 
Последно редактирано:
От: Направа на прототип

Някой да има съвет или предложение :) Благодаря Ви предварително!
 
От: Направа на прототип

Здравей, дай малко раяснения. Каква точно услуга търсиш? Производство на PCB, насищане на платката, оживяване, ел. тест? Или имаш само идеята и търсиш инженеринг (чертане на схема, PCB дизайн)?
 
От: Направа на прототип

Услугата, която търся е цялостна направа на изделието, всичко от-до. Дизайн, електронните елементи и тн...
 

Горе