Настройка на домейн

hqzhqz

New Member
Искам да си направя сайтче от типа на start.bg. е не с такава комерсиална целта. идеята ми е, че искам да си взема домейн име_com и после да си пускам домейни от типа подиме_име_com. Там ще си качвам чист html, но незнам как става настройванет. ако някои мойе да даде съвет или линк където може да се прочете (по възможност на БГ). 10х предварително.

"_" да се чете като точка
 
Добре дошъл във форума!

Когато си закупиш хостинг, към него ще върви cpanel. Това е уеб базиран софтуер за контрол на домейна и хостинга ти, на всичко свръзано с тях - бд, логове, бекъп, паркирани, аддон и съб домейни.
Там ще откриеш subdomains връзка, от която да добавяш/триеш/редактираш под-домейните. Всичко е лесно, и ти се подрежда в папкит. Например под домейн с името "one.domain.com" на домейна domain.com ще ти се намира в папка "public_html/one" - по подразбиране, или в която папка пожелаеш и настроиш. Успех!
 
Не е задължително с хостинга да върви cPanel, въпреки, че това е може би най-попурялния софтуер за сърсър мениджмънт. По принцип обаче, всяка хостинг компания би трябвало да предлага лесно създаване на субдомейни от панела за управление на услугата или пък да прави това за клиентите си... така, (е нямаш проблем.
 

Горе