Националният статистически институт

Maverick

Well-Known Member
Интересувам се как мога да бъда изключен от "Националният статистически институт". На 6 месеца им подавам едни и същи данни, просто е безсмислено. Да не говорим, че изискват да се използват продукти на майкрософт за да може да им подадеш данните. Което за мен е недопустимо, ако няма как да се откажеш. Не смятам, че съм длъжен да плащам за операционна система и офис пакет само за да им изпратя 5 числа.
 
От: Националният статистически институт

Какви данни ти изискват и по силата на кой закон? В писмата, които разпращат е описано това.
 
От: Националният статистически институт

УВАЖАЕМА(И) ГОСПОЖО/ГОСПОДИНЕ,

Националният статистически институт би искал да Ви напомни, че Вашето предприятие (институция, организация) ********* с ЕИК ********* е включено в регулярното тримесечно изследване „Наети лица, отработено време, средства за работна заплата и други разходи за труд” за 2015 година. Изследването е част от Националната статистическа програма и е с предвиден задължителен характер на участие.

Опазването на тайната на данните, предоставени от Вас и използването им само за статистически цели е гарантирано, съгласно чл.25, 26 и 27 от Закона за статистиката.

Даже е на 3 месеца, не на 6. И освен това получавам и за отпадъци от време на време.
 
От: Националният статистически институт

Тези са направо уникални! На мен всяка година ми искат отчет за един камион, продаден преди 15-20 години сигурно. Всяка година ходим с талона и пускаме декларации, че е продаден и фирмата е ликвидирана. Никаква файда! Май-април, редовното писмо пристига с закана за 2000 лв глоба и така до безкрай!
 
От: Националният статистически институт

Няма изключване, попаднеш в представителната извадка си искат информацията до дупка.
 

Горе