Нашествието на нелегални имигранти в Европа

От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Армията е независима институция, която не е под ничии контрол. За справка, можеш да вземеш нашата история и да видиш как чрез военни преврати България е поемала в по-добра посока.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Армията е независима институция, която не е под ничии контрол. За справка, можеш да вземеш нашата история и да видиш как чрез военни преврати България е поемала в по-добра посока.

И като армията направи военен преврат се пита - кой има пак тоталната власт - дали армията води политиката или политиката държи армията или нещо по-средата, авторитарен режим без армия/полиция под прекият контрол на кликата няма да е авторитарен режим.

Не мога ти приема тезата за валидна, когато тоталният контрол е в една клика дали официално или неофициално и това за теб да е добре, дали армията ще направи преврат и ще има тотална власт или тоталната власт ще е си контролира армията само по себе си няма никво значение. Щом някой има тоталната власт в репресиите и законите, то икономиката и пазара много бързо може се поквари от раз.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Добре, моята теза е невалидна, а коя е твоята теза? Въоръжено населениe и граждански войни?
 
Последно редактирано:
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Добре, моята теза е невалидна, а коя е твоята теза? Въоръжено населениe и граждански войни?

Моята теза е либертарианство и децентрализация и отнемане на властта на държавата и връщането и у хора. Аз съм за свободен, доброволен и ненаселен избор като цяло за ненасилственост на една група над друга, респективно трябва да се защитава всеки от всеки включително и държавата. Голяма част от нещата са били валидни през 18-19 век в САЩ тогава функцията на държавата е било до закона и реда, само където децентрализираният избор е имал силата да държи властта.

БГ под робство е перфе пример без БГ държавност е имало и икономически и социален ред, този ред е дошъл именно от децентрализация и правото на избор за всяко село и паланка - тук говоря за вътрешната част, това че сме били под контрола на турците е друго. Интересното е че именно под робството и съзнателната асимилация и унищожение - сме имали най-много училища, почти всяко село е имало училище, всяко село/град е имал пазар/бизнес, но най-интересното е че е нямало пенсионна и социална система и да не говорим здравна, но е имало огромна лична отговорност, която е фактора хора да не мрат щото нямат работа/здравни/социални/пенсии.

А когато имаш правото да дадеш отпор на репресивен насилствен орган, то този орган става капут.

Прост пример данъчните идва и изземат без ти да имаш какъвто и да е избор, ако кажеш не тогава МВР идва и те реприсира по системата си - само защото не искаш да си "солидарен" с някой, който не познаваш и знаеш че тази солидарност е хранене на една голяма машина, която изземва все повече права и власт от теб.

Всяка една нация се ражда като стоик и умира като епикуреец - стоика жертва всичко за бъдещето, а епикурееца живее днес и сега. Интересно при нас и под робството и след националните катастрофи до 44-та сме жертвали като нация всичко в името на нещо по-добро, по-светло и по-велико и до 44-та сме постигнали голяма част, после знаеш какво става - хората живеят тук и сега, в момента имаме и подобна битка, от тук и сега да почнем да жертваме за нещо по-добро. Жертва е винаги една потребление и производни за инвестиции.

Интересното е че винаги в началото държавата е нищо и е малка и незначителна обществото вдига стандарта, в един момент почва държавната пропаганда и палачинката се обръща примери бол - Швеция е един от най-цветущите примери до средата на 50-те на 20 век, това е най-мощната икономика за последните десетилетия с най-добри показатели по всичко. Някъде там вече държавната пропаганда е в силата си и почва да изземва власт, чрез програми за бедни и други цоцални глупости в момента Швеция е на път да стане страна от 3-ят свят. Подобно е и за САЩ 60-те години почват техните цоцални програми, 71-ва се къса златният стандарт и после почва печатницата и окрупняване на едър бизнес и неговото му пазене за сметка на всички други.

Това, което предлагам е винаги едно и също децентрализация и нищожна власт в държавата, защото много бързо държавата се активизира - когато 1 клика има контрол над милиони, то краят винаги е ясен. Когато има милиони групи и всяка се влияе от другата, тогава по съвършена система няма. Не случайно истинският свободен пазар и капитализъм е най-добрата икономическа система, друга не съществува със същите резултати - номерът е така да се направи и политическата система да е силно либерлна и ограничена чрез силно и осъзнато общество - а това става винаги с лична отговорност.

А това, че всеки има право на оръжие и на защита на лична/частна собственост не е равно на граждански войни - защото ти и аз ако имаме и така всички други, това ще има взаимно възпиращ характер. Гражданските войни винаги стават когато една страна има а друга няма. Една война е пагубна и за 2-те сили, но носи дивиденти винаги за политиците - това е сбъркаността на цялата идея за войната. Търговията между две страни има неограничена полза спрямо войната между тези две страни.

Знам че сега ще ми кажеш ИД и от сорта, но ако някой ти дойде без твоя покана и насилствено ти влиза в ценности/собственост и т.н. познай този колко време ще може си развява коня? За отрицателно време или ще е аут. Много ми е чудно що никой не се опитва да влезе в Сусисиландия ей така как 1 не влезе нелегално само за цвят ...

ПП Принципно е много хубаво някой да има горе и да има тотална и тотална обективна власт за действия, но Господ още не се е материализирал, а ако случайно се намери такова нещо то ще симулира за да е обективно свободният избор на милиони групи и то тук на сетне се поставя под въпрос защо ни е е да имаме такова правителство което нито е като Господ и нито може да симулира перфектно и защо да даваме пари на някой който ми симулира свободният избор, вместо аз да си го направя сам?

В това което ти говориш е много хубаво тотална власт и не се бара икономиката/свободния избор на хората - но в примерът ти е една роза която е в перфектна среда и всички ресурси и инструменти са в ръцете на един човек и цялата съдба на розата зависи от него - този човек рано или късно може да реши да я изкорени и да си засее друго, но ако розата има силно смъртоносни защитни механизми и докато я изкоренят човекът ще е умрял ... то този човек се пита дали ще я изкорени? Насилие винаги се проява от този със сила към този без сила ... не случайно в ЕС нямаме право на оръжие и защита, но пък имат право репресиращите органи да ползват. Вече в Белгия, дори и те не могат да гарантират реда, а хората хептен не могат да направят нищо, пък ако вземи че някой успее да се защити и потруши бежанеца ще го изкарат расист, нетолерантен шовинист и т.н. и в добавка ще го вкарат в панделата - по сбъркано нещо от това здраве му кажи.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Заслужаваш един дълъг и обоснован отговор, но по-късно :)
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Въпросите за бежанците са доста субективни. Всеки който бяга от война не търси заплата. А май повечето точно това търсят
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

azjYvrq_700b.jpg
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Полският направо ще ги спре с поглед всички :D
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Не знам за вас, но аз вече започвам да се плаша. http://gospodari.com/какво-се-случва-в-мюсюлманския-молитвен-дом-в-люлин-video101607.html Като го видя този Хюсеин Хафъзов тръпки ме побиват...

Чак пък да се плашиш недей. Но че и мерки трябва да се вземат трябва!
 
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в ЕвропаЕв

Е, има хора, които отиват в арабските държави. Особено в ОАЕ и Катар.
 
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в ЕвропаЕв

Е, има хора, които отиват в арабските държави. Особено в ОАЕ и Катар.

Има всякакви хора които пътуват на всякъде. Но има и такива който се обучават в сирия!
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Покрай всичките събития последно време май трябва да повдигнем замрялата, а с нея и всички SJW и защитници на права и свободи :)
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Бежанци щяха да са ако след войната се връщаха ( ги връщаха) обратно по родните места. Тези са имигранти, при това икономически.
Според мен средствата, които се дават за подпомагане на бежанците и устройването им в различните европейски държави, трябва да се инвестират в местата на конфликтите, така че да не се стига изобщо до вълни бягащи хора.Друг е въпросът кой и с какви цели ги подклажда и поддържа тези конфликти...
 

Горе