На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

Re: От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

П.С. Куул, то целта на девалвацията е именно подпомагане на износа или пък целящи по добри нива на курса за Х цели.

Ама аз това казвам те това го правят от години държат юана нисък така че им е писнало от сащ и ес ... просто ще продължават да го държът
 
От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

Чакай малко :) от едно в друго прескачаш, значи контрола не е толкова голям.

Ти съвсем по комунистическо го удари който каже това и онва :). Проблема е че това скачени съдове. Всички ще се съобразяват с Китай, но и Китай ще се съобразява с всички :)

Чайнетата са 2-рия кредитор :) Джапанките са №1, а 3ти веднага след тях са дойчовците цък

Хубаво е и да се видят борсите кое как и кой има да наваксва :) DOW и Hang Seng

Има още много се излее докато Китайците почнат да произвеждат не западни брандирани стоки с висока добавена стойност, а техни си.
 
Последно редактирано:
От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

Интересно ми е как например определен бранд, който в момента произвежда стоката си в Китай и продукта му струва на световния пазар 100$ ще си дръпне мощностите и ще ги откара в Африка - и там трудолюбивите пигмеи ще започнат на секундата да произвеждат продукта със същото качество. В момента цените в Китай започват да се покачвата. Заплатите на Китайците също... скоро Китай ще имат и собствено производство, а и всички бранд производители които имат заводи и фабрики там ще е нужно да се съобразяват с тях ... това ви го обещавам 100 %... Китай може да се храни сам, може да си обслужва икономиката, а и може да прави износ на суровини макар и малък.. за справка ЕС и САЩ нямат тези параметри (като изключим Германия, която влачи ЕС на гърба си)

Да не би да станеш следващия Лидер на Китай, че обещаваш?
Те и преди 10-20 години са били пигмеи нищо че са в друг континент - икономически пигмеи са. Ти да не мислиш, че в момента всички там са по управителни постове. Огромен процент работят в нискоклалифицирани работи с много физическа работа. Те първа почва се откроява средна класа и то в големите градове - Хонг Конг, Пекин, Шанхай и т.н
А по другото я виж пак Чайнета какво внасят късат се да внасят ресурси и храни, що? А и все още се наливат още инвестиции там - то и при нас се внасяха дори 40 милярда се вляха за 5 години, ама сега .....

В момента с тази глобализация всичко е навързано като свински черва, няма как да си изолиран и да си голям.

Принципно не се мести печелещ завод, но като се променят условията мощностите се местят на друго място.
 
Последно редактирано:
От: Re: От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

Ама аз това казвам те това го правят от години държат юана нисък така че им е писнало от сащ и ес ... просто ще продължават да го държът

То там изкуствено го държат - експорта се компенсира със сравнително евтин внос + тези инвестиции които им се наливат. Ако решат да девалвират то дано са го пресметнали правилно, иначе ще им е интересно.
 
От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

Прекрасна статистика онаглеждаваща, кой кого. Питам ви, аджеба чайнициите колко ориз имат да изядат, докато почнат произвеждат собствени високо качествени стоки?!

http://www.nationmaster.com/graph/ind_pat_app_res_percap-patent-applications-residents-per-capita

Eто малко по актуално инфо:
http://www.theatlanticcities.com/te...ations-innovation-and-technology/224/#slide10

Последно четох, че Синагапур, Корея и Швейцария са водещите по патентни и открития за 2012.
 
От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

Те и преди 10-20 години са били пигмеи
- да де с 10 - 20 години са напред .. бил съм 2 пъти в Китай и догодина вероятно пак ще ходя.. Отвратителни хора са.. бедни ..гладни .., но са много.. едно средно малко село е над с 2 млн. население .. мащабите са различни.. имат история .. култура . НОУ ХАУ

Принципно не се мести печелещ завод, но като се променят условията мощностите се местят на друго място.

100% си прав, но както написа по - рано самия ти ... ако не искат да загубят 10 - 20 години корпорациите ще трябва да се съобразяват.. не е нужно да си лидер на Китай за да се сетиш..
 
От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

Стойнеф, забравяш че това не са равни други условия - Южна Америка има достъчно потенциал и дори по-квалифицирана работна ръка, а и Африка се развива успоредно. Не е нужно си с IQ 130з че да работиш на конвейер и да правиш 2 прости неща както в Китай. А и винаги може си внесеш раб. ръка. Ей на гледай кво става е персийския залив - пакистанци, индийци, филипинци и т.н бачкат по строежите, като западнците са архитектките, проектантите и куолити контрола.

След като почнат падат печалбите, мениджърите сами ще почнат търсят алтернативите. Никой не е тръгнал напуска Китай, но при промяна в конюнктурата 100% ще се случи, ако е Цибао и компания да казват НЕ.
 
От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

Местенето на завода не е най големият проблем - Загубата на пазар като китайския обаче е голям проблем.

Блеки китайците са откраднали достатъчно технологии за да произвеждат висококачествени стоки и го правят - Правят си собствени коли изстрелват си собствени спътници правят си собствени компютри телефони и каквото още се сетиш.

90% от технологичните стоки които се продават на запад са китайски копия на известни продукти след това брандирани с логото на желаещият - Останалите десетина процента са на известните наложени фирми които си продават собствени стоки като Епъл Самсунг ЛГ и тн.
 
От: На Китай му писна от долара и слабостта на ЕС (видео)

За заводите и пазарите си прав. Сега гледах доста пазарно инфо в частност експорт и импорт на китайците и си ревизирах по рано виждания. Но и така примерно Китай се пада 3-ти експортен пазар на САЩ след Канада и Мексико, при ЕС са почти еднакви нещата. Като цяло внасят 1,7 трилиона и изнасят 1.9 положително салдо. Както казах, всичко е свръзано и Китайците доста ще берат душата, ако се правят на интересни.

Ами то лошо няма копират като замаени, ама и толкова са качествени.
Всичко, което е made in China и е брандирано от западните компании или се произвежда в Китай по лиценз или там са се изнесли западните заводи. Не случайно на митниците като се внесат дрехи Долче и Габана, Версаче, Армани и компания и като видят вносителя е някъв Мики Маус няма лиценз - се късат етикетите.

Само с копие не става, ей на най-добрата китайска кола която ще е за нашия пазар е Great Wall-a, покрила всички изискания от ЕС, и асемблира се знаете къде. Ако искат да го играят като хората, трябва доста да се надскочат. След 10 години ще са голяма сила но до тогава имат още ориз да изядат!
 
Последно редактирано:

Горе