На къде със статиите

tsokala

Member
Здравейте,

започнах да правя статии, които да качвам в собственият си сайт, освен това след консултация с колега, разбрах, че е добре да качвам и статии, различни от тези в сайта в т.нар артикъл директории. Прочетох малко по въпроса и попаднах на няколко сайта артикъл бг и статии.ком.
Качих вчера по една статия там, а днес като влязох, за да кача още, видях че тези от вчера все още ги няма.
Бих бил МНОГО благодарен, ако някой от Вас се наеме да ми обясни как да процедирам след създаването на всяка една уникална статия.
Поздрави
 
От: На къде със статиите

http://ipotpal.bg/
http://ipotpal.webpossessor.com/
http://statii.net/
http://www.withscope.com/

Тези одобряват що годе бързо, в рамките на няколко дни, максимум седмица. Не очаквай моментално одобрение. След като ти се одобрят статиите, е хубаво да ги събмитнеш в социалните мрежи
 
От: На къде със статиите

Здравей колега,

Бих казал, че добре си се ориентирал. В артикъл директориите е необходимо малко време статията да се прегледа и да се публикува в бг артикълите съм забелязал че администраторите обикновено изчакват събота и неделя да се натрупат няколко статии просто и да ги пуснат (последната която аз качих я публикуваха след 12 дни така, че спок няма да ти я откраднат).

Аз процедирам така с нови статии:

След като я напиша гледам да има поне един изходящ линк в статията към сайт с подобна тематика или даже към определена статия в този сайт много сходна с моята статия.

След това по-малки статии от около 200 символа на същата темата публикувам в няколко мои сателитни блога. Може да използваш блогар, блог.бг и прочие има много като в тези кратки статии поставям линк към статията.

след това е ред на социалките като събмитвам в около 20 такива за които според мен са най-добрите в бг.

Статията дори и само ако я добавиш в социалки се индексира веднага. Но с помощта на сателитките ще с по-добра класация в Г.
Директориите за статии ги използвам само за важни статии където е трудно да се пребориш за челни позиции.

Та това е от мен ще се радвам и другите колеги да споделят
 
От: На къде със статиите

До колкото съм разбрал от прочетеното, всяка нова статия трябва да качвам само в една директория и да слагам до 3 линка сочещи към моят сайт, който се мъча да бутна напред. А какъв е смисъла да събмитвам линкове със статията от артикъл директориите в социалните мрежи? Статия със заглавие - знаем ли всичко за гейнерите, например я качих преди два дни, а вече е на първо място в гугъл, малко съм объркан, но смятам, че с Ваша помощ ще се справя :)
Благодаря на отзовалите се
 
От: На къде със статиите

Идеята е статията да е насочена към ключовите думи/фрази, които "гониш" с твоя сайт. Правиш статия и в нея линкваш към теб - така получаваш линкове от релевантна страница с релеватни анкори.
Тва е идеята.

п.п. в случая като статията ти е "знаем ли всичко за гейнерите" - линкваш с "гейнери" (предполага се, че това е ключовата дума, която гониш" :)
 
От: На къде със статиите

Еми не става хайде хоп има си ред на администриране не са толкова големите дирекотириите че да се гледат само те, по ското са между другото и за това на определен период, но тенденцията е да набират сила полека-лека това идва на дневен ред сега в бг.
 
От: На къде със статиите

Така го правя, значи всичко е както трябва, благодаря още веднъж за отговорите
 
От: На къде със статиите

Виждам, че темата е старичка, но все пак и аз да се включа.
Ако правилно съм разбрала, примерно можем да действаме така:
Пишем 20 различни статии и ги пращаме на 20 различни директории...Тук идва въпросът ми, свързан с изискването за уникалност- уникалната статия, която сме изпратили, може ли да е публикувана в нашия блог или дори и там не може?Ако може, то позволено ли е линкът, който е в изпратена към директория статия, да е към "оригиналната" статия в блога?Или?
Нещо този момент ми убягва...Идея?
 

Горе