Нежелани резултати в Google

msm

New Member
Здравейте, не знам до колко заглавието подсказва съдържанието на темата но не ми хрумна друго. Проблема ми е следния и мисля, че всеки занимавал се по дълго с поддръжка на сайтове се е сблъсквал с нежелани резултати в google търсенията. Един от сайтовете ми леко потръгна и реших, че заслужава малко оптимизация и оправяне от към сървърната част и мисля, че се получи доста добре но възникна проблема, че изтрих файлове който вече са индексирани в google и по който е идвал голяма част от трафика до преди "оптимизацията", и в момента може да се каже, че целият трафик който идва от google посещава страница 404 и директно излиза понеже не намира това което иска.

Пример на изтритите страници който още се показват в google->

Тези са напълно изтрити от няколко седмици а продължават да се показват в резултатите и водят до 404 грешка:
category-news.php
subcategory-news.php


А на тази е променен параметъра:
Стара: news.php?news=300
Нова: news.php?id=300
(като се има в предвид, че с редирект към новия параметър няма да стане понеже старата новина с id=300 не е същата като новата с id=300 и става страшно мазало в резултатите на google)

Отворен съм за всякакви съвети идеи или препоръки от хора с повече опит сблъсквали се с подобни проблеми. Как да премахна вече не съществуващи страници в сайта ми от google търсене. И как да премахна само търсенията на страница с даден параметър.
 
От: Нежелани резултати в Google

Или съм написал темата много не разбираемо или никой няма идея за какво говоря ? :(
 
От: Нежелани резултати в Google

Пускаш си искане да ти индексира сайта наново, ако трябва, пускаш го страница по страница…
Въобще не се притеснявай, ако не ти разкарат кеша, пробваш, докато го направят, иначе няма оправия…

Това е другия вариант: https://support.google.com/websearch/answer/1663691?hl=bg
 
Последно редактирано:
От: Нежелани резултати в Google

Пич, на старите линкове сложи 301 редирект (moved permenantly) към новите. Така казваш на гугъл къде са преместени и ще махне старите бързо от индекса.
 
От: Нежелани резултати в Google

Май имаш проблем със системата за управление на съдържанието. Не е нормално на един и същи URL да има съвсем различно съдържание. Правилният подход е новото съдържание на е на нов URL, а ако си махнал старото съдържание старият адрес да пренасочва към нещо друго (главната страница или новото съдържание) или страницата 404 да съдържа полезни връзки (или примерно списък с последните новини - което може да е същото като главната страница).

Грешно е всички страници 404 да пренасочват към някъде. Само индексираните направи така, че да пренасочват към някъде.
 

Горе