Нещо инфо за нова фирма??

bgtupanfighter

Well-Known Member
Някой има ли вчепатления от bgvps.net?
Понеже търся активно подобни услуги и попадам на тях, явно нови (на пръв поглед), добри цени... А реално какво се случва, нещо качество, отзиви...а да не е некоя стара песен на нов глас?
 
тези имат доста добри параметри за рам, спейс и трафик

От тук нататък следват неудобните въпроси към съответния доставчик

за разпределението процесора ... грантриран минимум тип на сървъра... мениджмънт ниво на съпорт...

иначе относно сегмента на 10 доларовия впс хъм трябва да е без съпорт иначенезнам
 
От: Нещо инфо за нова фирма??

На мен не ми вдъхва доверие. Пусни си един мониторинг към някой от сървърите им и след месец-два-три сам ще разбереш :beer:
 
От: Нещо инфо за нова фирма??

Няма как да знаеме без да е тествано... Иначе са повели сериозна кампания
 
значи неудобните въпроси ще ти покажат какви са ти лимитите... новата фирма ползва Open Vz виртуализзация което не е лошо - ако е конфигурарано правилно ще ползваш аванта процесор безплатно :) и то доста докато им се натоварят сървърите...

освен това за връзката към чужбина ги питай отвори ми се сайта им доста бавно от чужбина в момента... понеже в бг датацентровете

Ако са бг фирма кзп може да ги глоби за липсата на адрес на сайта...

могат да съобшят на клиентите че са покрили всичко за сървъра за поне година напред понеже видях че са от лятото
 
От: Нещо инфо за нова фирма??

Здравейте!
Аз съм представител на фирмата и ще отговоря на въпросите ви.
1. за разпределението процесора - да колегата е е прав и при openVZ не ви ограничаваме по друго освен брой ядра. Когато някой сървър започне да се претоварва хронично (над70-80%) просто го разтоварваме. Интегрирали сме софтуер за клъстеризация и в повечето случаи vps-ите се мигрират без никой да забележи (имам предвид клиентите). По принцип стандартните планове са с две физически ядра от cpu. Към момента имаме огромен разерв от CPU, така че до закупуването на следващата машина няма да изпитаме недостиг.
2. гaрантриран минимум тип на сървъра - Всички посочени параметри в офертата са гарантирани. Сървърите, които ползваме са HP gen7 и gen8, нови с три години гаранция (3/3/3)
3. мениджмънт ниво на съпорт - Предлаганите пакети не включват софтуерна настройка, но на никого не сме отказали помощ, когато това се налага и не търпи отлагане. Иначе може да разчитате за софтуерна поддръжка при допълнително заплащане. Мониторинг се прави денонощно и ако забележим нещо недередно ще ви съобщим.
4. Връзката към чужбина: Да, на този етап гарантираната ни връзка (ъплоад) към чужбина е много слаба. Но даунлоада понякога е okolo 1Gbit. Закъснението в ms Смятаме, че е на добри нива. Ще работим в тази насока, за разширяване на гарантиания канал към чужбина.
иначе относно сегмента на 10 доларовия впс хъм трябва да е без съпорт иначенезнам - вече казах за липсата на софтуерен съпорт при тези пакети, но не изключвам в скоро време да пуснем и такива със съпорт.
Имаме готови шаблони за най-често срещаните услуги, уеб сървър, фтп, мейл, Kloxo - прекрасен GUI за разработчици на сайтове без задълбочени познания по настройка на сървъри.
И накрая най-важното: ВСЕКИ ПРЕДПРИЕМАЧ ОТ ФОРУМА МОЖЕ ДА ТЕСТВА УСЛУГАТА БЕЗПЛАТНО ЗА ЕДИН МЕСЕЦ и да прецени сам кои са предимствата и недостатъците на нашата услуга. Подходяща е за приложения ориентирани към България, изискващи много CPU и много RAM. Все още нямаме бързи дискови масиви и силна връзка към чужбина.
 
Последно редактирано:
От: Re: Нещо инфо за нова фирма??

По отношение на ъптайма и този въпрос "могат да съобщят на клиентите че са покрили всичко за сървъра за поне година напред":
Колокирали сме в Telepoint i Daticum и двата центъра са с много високо ниво на защита от всевъзможни бедствия и аварии и липса на интернет. Няма как да сме там и да нямаме договор поне за една година за колокация. В единия от двата центъра преди седмица подновихме договора, така че тези които се притесняват да не изчезнем могат да са спокойни.
 
Ами освен успех да ви пожелая :) хубави отговори :) аз не виждам нищо лошо да е ънмениджт за $10 стига да давате няколко снапшота на системата на акаунт и си предупредите потребителите който не разбират много да правят снапшот преди да бъркат :) и всичко ще е песен...

и си оправете сайта да ви пише адреса... за бг бизнес е задължително...
 
От: Нещо инфо за нова фирма??

Е щом и се включи човек от фирмата, значи аз ще тествам малкият план :)
 

Горе