Нещо ново МБ Карта?

interfena

Member
Виждам че МъниБукърс са пуснали карта с която вече може директно да се теглат пари от банкомат а те ги удържат от сметката в акаунта. Картата е от МъниБукърс и вече не се чака парите от акаунта да пристигнат до ( кредитната, дебитната карта ) а може по всяко време да разполагате с тях. Въпроса ми е някой има ли информация как да искаме такава карта?
 
От: Нещо ново МБ Карта?

Трябва да имаш акаунт в Мънибукърс и вътре от менюта My Account ще видиш опция MB MasterCard. Там си качваш снимка/копие на лична карта/шофьорска книжка или друг ID документ и започва процедурата. След като ти издадат картата ще те таксуват 10 евро за издаване и после 1.80 евро за всяко теглене.

Ако примерно акаунта ти е в евро и теглиш пари на БГ банкомат, съответно в лева, ти взимат и 2% за обмяната на валутата. Лимита е 250 евро на ден и 1000 евро за покупка в интернет. Мисля, че новата им услуга е добра, не съм запознат само с месечените такси и годишните.
 
От: Нещо ново МБ Карта?

Опитват се да правят конкуренция на ePassporte, ама нещо не се получава (Moneybookers Ltd е регистрирана в ЕС).

И тази карта не им е изгодна, защото може да ползваш банкова карта, издадена от българска банка вместо да даваш 10 евро за издаване (българските банки издават банкови карти безплатно - плаща се малка таксичка чак след една година). Може да се теглят пари с българската карта пак за 1.80 евро.
 
Последно редактирано:
От: Нещо ново МБ Карта?

--------------------------------------------------------------------------------

Благодаря и на 2 мата за изчерпателните отговори..... според мене си я бива тая карта на мене примерно ми трябва за да играя покер..... играя да кажеме печела някой път тегла парите към МБ . Има един сайт който ги превежа за 5 минути отиваш в банкомата и ги теглиш веднага.. предимството пред българските карти е , че там чакаш 1-2-3-4 дена ми се е случвалло да ми дойдат парите..... таксата пак е еднаква 1.8 евро.
 
От: Нещо ново МБ Карта?

Happyslacker, ти въобще запознат ли си с работата на Moneybookers?! Тук не говорим просто да имаш някаква си карта, а да си теглиш парите директно от сметката в реално време от България. Ако си запознат с работата на Moneybookers, когато имаш пари вътре, първо трябва да избереш начин да ги теглиш и след това да чакаш. Най-бързото е Банков Трансфер до 48 часа пристигат, но с тази карта няма да чакаш повече, а директно ще теглиш. Картата е изключително удобна, но само за хората, които работят често с Moneybookers.

Естествено, че ако искаш просто да си изкараш карта, българските вариянта са най-удачни, защото са олекотени от към такси.
 
От: Нещо ново МБ Карта?

Да, известно ми е, че има някакво чакане. Обаче два-три дена чакане не е много (ако го сравним с чековете - един-два месеца).
 
От: Нещо ново МБ Карта?

Не е точно така. 10 евро единична такса не мисля, че могат да бъдат проблем за подобно удобство. Понякога човек има нужда от пари на момента, а това ще съкрати много бъдещи ядове. Друго предимство е също, че когато получиш пари в Мънибукърс, ще можеш веднага да се разплатиш другаде, примерно PayPal, Neteller и т.н. с тази карта, вместо да ги чакаш 2-3 да ти дойдат парите тепърва.

Ето днес на мен ми се наложи подобно нещо и с удоволствие си чакам моята карта.
 

Горе