Новак ГБ сайт

Enjoy

Member
Здравейте,
нов съм в занаята и това е сайта , който сътворих
енджойпартипилс.ком

Страхотно е , че има такъв форум и ще се радвам ако ми помогнете със съвети и предложения!

Ето и няколко въпроса , които ме вълнуват:

Имам брояч в google analytics, но бих искал и в статистиката на genbucks да виждам кликовете към моя сайт. Реших че трябва да си направя акаунт в s-t-a-t-s.com, за да стане това, но пък брояча там е само видим, а не бих желал.
Имам няколко въпроса и за събмитването по директориите. Така или иначе си изисква време, бих искал да е максимално ефективно.
В случай че имам 6 страници на продукти + една основна (които са най-важни) е по-добре да ги регистрирам равномерно в различните директории (където не е изрично забранено да се регват вътрешни страници)?
При по-сериозен подход има ли смисъл да се плати за регистрация в някои директории и в кои си струва да се плати?
Ако има една директория в която съм регистриран безплатно и има конкурентен сайт регистриран платено – реално каква е разликата между нас като работа на директорията с търсачките?
Трябва ли да е различен дискрипшъна при различните събмитвания по директории и колко думи е най-добре да бъде? Бях останал с впечатлението, че е важно в интернет да има колкото се може повече линкове към моя сайт. Оттук следва че дескрипшъна не е толкова важен, или може би не разбирам как точно търсачките работят с тези директории. Някакви мнения?

Предварително ви благодаря
 
От: Новак ГБ сайт

Здравей и добре си ни дошъл тук. Радвам се че проявяваш интерес към правенето на пари онлайн чрез афилиейт програмите. Това е много добър начин за печеле, имайки предвид какви комисионни се раздават и какви конверсии имят повечето от тях.

Ето и това за което питаш: google analytics е добър избор, мисля че от най-добрите. Има и вариант тези кликове (уникални) да ти излизат на афилиейт скрипта на самата програма. Там ще си и проличи и каква конверися имаш - уникални/продажби.

Събмитването по директорий е добър начин за намиране на бек линкове към сайта/сайтовете ти. Не е в никакъв случай губене на време, а тези с висок PR и добре индексираните (големи) са оферта - там платения листинг в повечето случаи си струва парите. ;) Както и факта че deep linking-a e много добра стратегия за издигането на отделни страници с определени продукти на тях. Ето тук има едно постче по въпроса: Click Here... - описано е как става и кои директорий приемат такива листинги. Има полза от това и то голяма, както за страницата, така и за целия сайт.

Разликата между платения и фри листинга не е голяма освен ако не говориме за спонсор линк или още се знае като фичър листинг. При второто той седи в началото на категорията и бота намира неговия линк на тази страница първи, това е малкото предимство, листингите в началото на станицата са по-привелигировани от долните си съседчета.;)

Значи, наистина дескрипшъните не играят важна роля за теб, аз а самата директория - така освен линкове на страницата има и контент - за да изглежда добре както за потребителя, така и за бота на дадената търсачка. Важното е смяната на тайтъла - за колкото думички искаш да излизаш, с толкова ротираш в периодичност. Приметно: Best Car E-book и после сменяш с друга думичка, с която би искал да се ранкнеш: Great Car Deal Tips.....

Успехи и много късмет.;)
 
От: Новак ГБ сайт

Здрасти, отново!

Много ти благодаря за бързия и обстоен отговор, ще наблегна на тайтъла.

Какво имаш предвид под "тези кликове (уникални) да ти излизат на афилиейт скрипта на самата програма", в смисъл че трябва да добавя някакъв скрипт по страниците на сайта ми, който да казва кликовете към генбъкс?

Друг въпрос, който ми хрумна е как генбъкс разбират, че една продажба е станала от моя сайт? От темплейта съм сложил кода на събмита към сайта за плащане, но от него не личи примерно моя акаунт в генбъкс. Трябва ли да направя нещо допълнително или самия сайт за плащане разбира от кой сайт идва плащането?

Поздрави
 
има една променлива на кода на билинга &Merchant_Param=твоетоИД акоя има всичко е ок ...

може да пуснеш тест ордер да видиш всичко ли е ок

пишеш навякде тест и ползваш стнадарната тестова виза карта

4111 1111 1111 1111 с какъвто искаш трицифрен код.... и гледаш дали излиза
 
От: Новак ГБ сайт

Само че имена и т.н. пишеш Test Test на всякаде и после ще ти я махнат в деклайнд с коментар Test entry
 
От: Новак ГБ сайт

Много Ви Благодаря!

П.С. Със сигурност ще ви досаждам и с други въпроси.
 
От: Новак ГБ сайт

Аз само не разбрах - на коя програма може да се направи тази проверка с Test поръчката?
 
От: Новак ГБ сайт

1 бърз въпрос ...някой работил ли е с desmondchui от форума на digital point , става въпрос за менуал събмитване ? Някакви отзиви?


И още 1 !
Вече от 4-5 директории получавам "Unauthorized
Sorry, you are not allowed to access this page.Reason
The administrator of this link directory, has banned words from your submition" .... на някои места е без words.... на какво се дължи това?

Благодаря!
 
Помощ

Деиндексира ме гоогле-то, само не мога да разбера защо? Събмитнал съм не повече от 1600-1700 директории за около 2 седмици (прекалил ли съм?) Сайта ми е с уникално съдържание , не съм крал от никъде нищо и не съм ползвал темплейт на ГБ. Възможно ли е да има нещо общо с това , че ми даде в уеб мастер туул-а duplicate content - title tags и meta descriptions ( вече го фикснах )? Дали съм в sandbox:shock: ?

Благодаря
 
От: Новак ГБ сайт

Това май не е готов темплейт или се бъркам? Иначе нямаш нофолол на реф линка към генбъкс (Be a Partner)
 
От: Новак ГБ сайт

Не е готов темплейт. Tова ще го оправя (be a partner ), а може ли да е заради тия meta-refresh javascript redirects , някъде четох че са проблем.

Благодаря
 
ползваи блог на блог спот прехвърли домеина натам и блогваи :) и линковете на банера с нофолоу :)

и му трупаи линкове:) ще стане :)
 
Последно редактирано от модератор:

Горе