Нова директория

Не ми харесват категориите и начина на тяхното класифициране.
Какво правят категориите:
жена
Perl
Cd-rom
Biography
Gps
Cars
Stars
Underground
Services
Film
Satire
Sports
Daily
Time
Calendar
Shoes
Opinion
Golf
В топ категорията HEALTH? Другото нещо, което не намерих е Weight loss.
Иначе е страхотно щом дава реален линк, но още по-страхотно щеше да бъде да можеш сам да си избираш anchor-a и description-a .
 
Мдамз, имаме още доста работа по категориите, но работим по това и сме твърдо решени да го оправим. За жалост читавото подреждане на 15489 катогории е малко зор.
А anchor-a и description-a си ги избираш практически сам :) Използваме тези които сте сложили в мета таговете на вашия сайт. Като не се опитвайте да злоупотребявате, всичко минава през оглед от нас :twisted:

А и има Weight Loss http://www.nolimitdir.com/weight+loss
 
Според мен weight loss си е точно за healt information. При нас една категория излиза на по-видно място в зависимост от това колко сайтове има в нея. Тоест, ако в категорията има повчко сайтове, тя се бута напред, ако няма, и намираме друга категория в която да влезе, за да не става хаус. Все още работим усилено по по-доброто категоризиране.
А за изтриването на категориите... всъщност изтрихме околко 96.2% от първоначалните категории, но все още имаме известни проблеми и затруднения, върху които работим.
 
По лесно щеше да ви е, ако си бяхте купили phpLD

$25 + phpld link във footer-a
$75 без линк във footer-a
 
DEATH каза:
По лесно щеше да ви е, ако си бяхте купили phpLD

И с какво щяхме да сме по-различни от повечето измислени директории?
 
MacTeP каза:
DEATH каза:
По лесно щеше да ви е, ако си бяхте купили phpLD

И с какво щяхме да сме по-различни от повечето измислени директории?

Щяхте да си сложите готин темплейт на директорията и щяхте да сте идеални.

Може да са измислини, но поне са по добре подредени....
 
DEATH каза:
Щяхте да си сложите готин темплейт на директорията и щяхте да сте идеални.

Може да са измислини, но поне са по добре подредени....

Нашата цел е коренно различна.
Ние не искаме да сложим готов template и да пуснем нещо готово. Ние не искаме реципрочен линк от тези към които линкваме. Не искаме пари за да линкваме към страниците. Не искаме нито едно нещо от това което предлага phpLD. Това което phpLD предлага бихме могли да го направим за половин ден, но не ни е това целта.

Целта ни не е да имаме 5-10-500 или дори 1000 страници, ние гоним много повече.
За момента имаме над 85000 URL-та в базата данни, както забеляза все още имаме проблеми с автоматичното им категоризиране, но преди малко успяхме да пуснем значително по-добро категоризиране. Все още има какво да желаем, но алгоритъма който измислихме за категоризация и който се опитваме да реализираме успява да натовари две машини на 100% и по приблизителни сметки изчисленията ще станат готови след около 2 години. Поради тази причина периодично след като направим оптимизация и успеем да видим резултат който да ни удоволетворява за момента ние го пускаме.
Не знам дали разбираш и знаеш какво е beta version, но директорията ни все още е в такова състояние. Пуснали сме я единствено с цел да си изказвате мнението от което ние да можем да извлечем полза, а от това да ни предлагаш да дадем $25 (или 65$) ние нямаме никаква такава!
 
peshko каза:
Мастър, извинявай за спам-а, но кога ще ми одобриш рикуеста?
В момента си преконфигурираме ботовете. Имаме малко проблеми с конфигурацията на сървърите и едновременната работата на crawler-а и директорията. Все още довършваме синхронизацията между сървърите върху които вървят crawler-ите, db-то и apache-то. Предполгам до два, най-много три, дена ще ги оправим.
След това ботовете ще обиколят submit-натите линкове и ще ги добавят във директорията.


Edit: В момента се замислям да дам приоритет на линковете submit-нати от директорията, с цел да не седят на опашката за обхождане на вече събраните линкве (в момента точно 500 хиляди, но може и този лимит да вдигнем)
 
За тези които не са разбрали vha е head developer-a на проекта.
Тези които бяха на срещата на webmasterbg.org знаят за кой става дума
 
Искам да ви уведомя че системата заработи и вече submit-натите линкове бяха прегледани. Забелязах че някой от submitn-атите линкове нямха Keywords и/или Description описани в meta таговете, което не ни позволява да ги добавим.

Накратко:
Ако не ти е добавен сайт-а - или няма мета данни(keywords и description), или имаме бъг.

Моля ако някой забележи че сайта му не е добавен, при наличине на keywords и description, да пише в темата.

PS: Гледам вече google показва две страници от директорията в резултатите си. Интересно поведение:
1. Обиколил е над 1000 страници (server side logs)
2. В резултатите показва 2
3. В webmasters tool-a нищо
човек да се чуди на какво да вярва :)
 
Оправихме малко проблеми по www.nolimitdir.com като най-важния от тях... търсенето. Има много промени по алгоритъма за подреждането на категориите.
Вече даваме и читав анчор текст към единия линк... с едно добавяне при нас получавате 3 линка :)
 
Пробвай пак... че нали знаеш на БТК DNS-тата как се бозят от време на време. Мисля че вече трябва да са ОК и ако не са ще съм ти много благодарен ако ни кажеш за да търсим дали при нас няма проблем
 
Напоследък нещо къртим google с интересни фрази :) Така че и вие може да намажете ако сайта ви е индексиран при нас
 

Горе